Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonooka_gdanszczanka

jak dbać o ząbki niemowlaka?

Polecane posty

hej wszystkiem ;) słyszłam gdzies, ze niemowlakaowi powinno sie przecierac dziąsełka mokrym gazikiem-w ten sposób dba sie o ząbki, znanim jeszcze wyjdą czy ktos cos wie na ten temat?

Mozesz przecieraz jalowym gazikiem zanurzonym w cieplej przegotowanej wodzie, Potem jaks ie pojawia zabki mozna kupic taka szczoteczke naklądana na palec i tym myc. Moja ma juz 7 zebów ma swoja wlasna szczoteczke i specjalna paste dla niemowlaków. Uwielbia myc zeby :)

zielonooka niestety nie na wszystko mamy wplyw :( zeby to rowniez sprawa genetyczna- to czy sa proste czy krzywe i ich kolor. ale oczywiscie o to zeby byly zdrowe mozna dbac :) Ja wiem ze moja na 100% bedzie miala kiedy wade zgryzu i ze czekaja nas wizyty u ortodonty i aparat...

mam nadzieje,ze moja odziedziczyla zeby po mezu ma piekne, biale, proste, prawie 0 pląby -nie nosil aparatu, zęby olewal-ma szczescie ja, plabana plabie, meczylam sie z aparatem ortodontycznym (takim wkladanym) kilka lat i po wielu wielu wysilkach, kasy w to wpakowanej itd. mam zeby takie sobie ;(