Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wordowniczka

jak wstawić ułamek w Wordzie?

Polecane posty

Gość wordowniczka

mam w dokumencie wstawić 1/3 (jedną trzecią), ale wiecie...jedynka nad trójką pod kreską ;) jak to wstawić? wchodzę w "Wstaw" -> symbol ale nic takiego tam nie widzę :( HELP

Gość lalalalalalalalallalaa
wejdź w widok - paski narzędzi - dostosuj Potem wejdź z kategori w WSTAW i w prawym oknie wyszukaj EDYTOR RÓWNAŃ to będzie literka a pod pierwiastkiem. Złap go i przeciągnij sobie na górny pasek (np. obok pogrubienia, pochylania itd) i zamknij okno. Teraz postaw kursor tam gdzie chcesz mieć ten ułamek, kliknij w ten edytor równań i otworzy się okienko Wybierz z dolnej linii drugi od lewej kwadracik i wybierz ułamek. Wstawi się ułamek - u góry napisz 1 a u dołu 3 i enter. Wstawi się 1/3 pod kreską

wstaw - obiekt - z listy wybierz microsoft equation - i szablon ułamka jest w drugiej linijce drugi od lewej

Gość wordowniczka
nie mam tego w moim wordzie :( chyba potrzebowałabym tego Microsoft Equation a tego nie mam :( jest jakiś onny sposób?

Jeśli nie masz tzn że musisz mieć płytkę z Wordem. Wyślij mi na maila tą str to Ci wstawię kati1982@poczta.fm

Gość wordowniczka
ok lalalala :) juz wysyłam :) z góry dzięki :)

Gość wordowniczka
wieeelkie dzięki 🌻 tylko że mi się kiepsko wstawia:( jest nie na równi z wszystkimi wyrazami, tylko niżej....kreska ułamkowa jest na równi z wyrazami :(

Gość wordowniczka
wieeelkie dzięki 🌻 tylko że mi się kiepsko wstawia:( jest nie na równi z wszystkimi wyrazami, tylko niżej....kreska ułamkowa jest na równi z wyrazami :( ech...dobrze już, zostawię ten ułamek w takiej postaci, muszę już oddać do podpisu to pismo :) ale dzięki wielkie :)

Gość wordowniczka
wieeelkie dzięki 🌻 tylko że mi się kiepsko wstawia:( jest nie na równi z wszystkimi wyrazami, tylko niżej....kreska ułamkowa jest na równi z wyrazami :( ech...dobrze już, zostawię ten ułamek w takiej postaci, muszę już oddać do podpisu to pismo :) ale dzięki wielkie :)

niestety te ułamki zawsze są takie wielkie :(

Gość wordowniczka
hihi dzięki :D