Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

2 minuty temu, Prześcieradła jusz tak napisał:

Płyty bo musiałem wziąć więcej niż potrzebuje dla bonu

Pewnie BluRay'e do kury

Przed chwilą, _RC+ napisał:

Pewnie BluRay'e do kury

Nie teraz inwestuje mam zamiar kupić nawet 100gier które wyjdom z średnia z bonami np 10zl szt i je pogonic później po 239 średnio robiąc x24

Czyli z 1000zl na 24 000 a potem się 24 000 zrobi towaru wartego pół miliona 

1 minutę temu, Prześcieradła jusz tak napisał:

Nie teraz inwestuje mam zamiar kupić nawet 100gier które wyjdom z średnia z bonami np 10zl szt i je pogonic później po 239 średnio robiąc x24

Czyli z 1000zl na 24 000 a potem się 24 000 zrobi towaru wartego pół miliona 

A jakie gry kupujesz konkretnie, że spodziewasz się wzrostu cen, a nie spadku, jak to bywa zwyczajowo z pudełkami?

Bo kupić za 10 zł za sztukę, a sprzedać za 240 to jest przepaść, nawet wliczając jakieś zniżki z bonów.

A jakie gry kupujesz konkretnie, że spodziewasz się wzrostu cen, a nie spadku, jak to bywa zwyczajowo z pudełkami?

Te wszystkie do 50 wykorzystując bony i promki ps4 ps5 xsx musi być folia 

Te wszystkie do 50 wykorzystując bony i promki ps4 ps5 xsx musi być folia 

Ok, ale jaki czynnik ci zapewni wzrost ceny skokowo do 240 a nie spadek? Bo to jest kluczowe.

1 minutę temu, _RC+ napisał:

Bo kupić za 10 zł za sztukę, a sprzedać za 240 to jest przepaść, nawet wliczając jakieś zniżki z bonów.

Mam takie dile za sobą w sensie bardzo podobne szczerze mówiąc przeczucie najlepiej bo to bardzo losowe co później schodzi chociaż dobre marki bardziej pewniaki

Mam takie dile za sobą w sensie bardzo podobne szczerze mówiąc przeczucie najlepiej bo to bardzo losowe co później schodzi chociaż dobre marki bardziej pewniaki

Aha, czyli nostalgia driven + zapewne limitowany asortyment pudełek do pozyskania na rynku w czasie sprzedawania.

Edytowano przez _RC+

Ok, ale jaki czynnik ci zapewni wzrost ceny skokowo do 240 a nie spadek? Bo to jest kluczowe.

Czas, w końcu nie ma nakładu konkurencji albo rozleniwiony kupujący nie patrząc na cenę 

To że dzisiaj coś jest za 20zl nie znaczy że za pół roku będzie za 15, może być ale może nie być konkurencji wtedy kupujom twojom za 239 nowa albo kogoś innego 80zł uzywanom

Aha, czyli nostalgia driven + zapewne limitowany asortyment pudełek do pozyskania na rynku w czasie sprzedawania.

Bo skąd się bierze cena 20zł teraz stąd że jakiś sklep kupił palete po 1 euro ale te 100szt czy 1000szt mu się w końcu skonczy 

7 minut temu, _RC+ napisał:

No tak kojama worms coś takiego to jest zawsze dobry dil albo jeśli coś się dzieje w klimacie nostalgi np podobne do destruction derby czy delfina z drimcasta 

No tak kojama worms coś takiego to jest zawsze dobry dil albo jeśli coś się dzieje w klimacie nostalgi np podobne do destruction derby czy delfina z drimcasta 

Wiem, że z japońszczyzną tak niektórzy robią, bo fajbojów jRPG jest sporo, a nakłady na US/EU bywają limitowane i czasem można coś z zyskiem pogonić, ale pewniaków nigdy nie ma, wiadomo. Chociaż seria Dragon Quest jest blisko tego progu. 

No i popierdółki japońskie od Nintendo. 

Edytowano przez _RC+

Wiem, że z japońszczyzną tak niektórzy robią, bo fajbojów jRPG jest sporo, a nakłady na US/EU bywają limitowane i czasem można coś z zyskiem pogonić, ale pewniaków nigdy nie ma, wiadomo. Chociaż seria Dragon Quest jest blisko tego progu. 

Jak kupisz gre nową w folii za średnio 15zł to nigdy nie będzie strary zawsze ktoś da 15, wcześniej uważałem że nawet średnia 50 zl mozna i dla używanej ale jeśli chcesz zwiększyć zysk to najlepszy sposób mieć w folii czyli kupować sobie 2szt jak chcesz pograć 

Jak kupisz gre nową w folii za średnio 15zł to nigdy nie będzie strary zawsze ktoś da 15, wcześniej uważałem że nawet średnia 50 zl mozna i dla używanej ale jeśli chcesz zwiększyć zysk to najlepszy sposób mieć w folii czyli kupować sobie 2szt jak chcesz pograć 

Zgadzam się, że folia robi dużo roboty cenowo, bo nowe to nowe wiadomo. Są tacy, co chcąc nową grę, wręcz wolą dopłacić, by mieć ten czynnik nowości, nie zarysowanych czy popękanych krawędzi i samej płyty.  Wszystko kwestia tego czy się z daną grą trafi w segment pożądania kolekcjonerów

Edytowano przez _RC+

3 minuty temu, _RC+ napisał:

To bardziej przykład kupić za 80 sprzedać za 1200 miałem tak ale inwestycji średnio 80 na sztuke jest ryzykowne ja wolę jak najmniej takie 10-25zl

Zgadzam się, że folia robi dużo roboty cenowo, bo nowe to nowe wiadomo. Są tacy, co chcąc nową grę, wręcz wolą dopłacić, by mieć ten czynnik nowości, nie zarysowanych czy popękanych krawędzi i samej płyty. 

Po prostu zbieram z dna bessy płyty których nikt nie chce aby później wcisnac po normalnej cenie jak się jednak komus zachce 

5 minut temu, Prześcieradła jusz tak napisał:

Po prostu zbieram z dna bessy płyty których nikt nie chce aby później wcisnac po normalnej cenie jak się jednak komus zachce 

Podasz jakiś tytuł z tego, czy tajemnica handlowa? 

24 minuty temu, _RC+ napisał:

Nakład wyczerpany teraz to bardzo częste w pudełkach od dystrybucji cyfrowej jusz nie tloczom na potęgę że zalega 

W USA jest sporo wariatów, co chcą mieć 100% płyt wydanych na rynku, pełną kolekcję dla danej konsoli i im można wciskać z zyskiem jakąś popierdółkę w małym nakładzie, nieotwieraną, dla nich to jest mus mieć, by skończyć półkę. 😆

Podasz jakiś tytuł z tego, czy tajemnica handlowa? 

Przykład pytasz co można kupić? Wejdź sobie w dział xsx ps5 ps4 cena do 50 czy 30 sortuj od najtańsze folia pudełkowe i będąc graczem powinieneś zauważyć co warto zainwestować 

3 minuty temu, _RC+ napisał:

W USA jest sporo wariatów, co chcą mieć 100% płyt wydanych na rynku, pełną kolekcję dla danej konsoli i im można wciskać z zyskiem jakąś popierdółkę w małym nakładzie, nieotwieraną, dla nich to jest mus mieć, by skończyć półkę. 😆

Tak no i dorzucisz dobry bon promocyjny to zbierzesz pudełkowe w folii nawet po 10zl

8 minut temu, Prześcieradła jusz tak napisał:

Przykład pytasz co można kupić? Wejdź sobie w dział xsx ps5 ps4 cena do 50 czy 30 sortuj od najtańsze folia pudełkowe i będąc graczem powinieneś zauważyć co warto zainwestować 

Tona szrotu straszliwego... Ale Dragon Balla bym brał. 😆 

Haha Dragon Age najnowszy po 50 zeta... 😆 ale się BioWare stoczyli 

• Haha 1

Przed chwilą, Prześcieradła jusz tak napisał:

Ja je wszystkie skupie jednak bo zdziwilbys się co ludzie potrafiom kupić za pelnom cenę 

Dragon Balla to ci wierzę, bo fajbojstwo jest potężne w Europie na tę franczyzę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się