Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiunia

Moje zęby

Polecane posty

Gość Kasiunia

Hej :) wczoraj miałam wizytę u dentysty,który zrobił mi już do konca dwa ząbki kanałowo. Słyszalam rózne opinie,że taki ząb ciemnieje i sie troche martwię! Czy można temu zapobiec a jeśli nie to w ile taki ząb jest coraz ciemniejszy? Proszę o odpowiedź,pozdrawiam :):)

ciemnieje nie jest to jakaś rażąca różnica ale jest mozna poddac ząb wybielaniu a które to zeby?

Gość Kasiunia
siódemki dwie..wiem,że z tyłu ale to nieważne po prostu nie chce żeby sciemniały..a Tobie w ile? :(

słuchaj jesli to 7 to w ogole nie bedzie rzucało się w oczy no chyba że szczerzysz się jak Julia Roberts :D

Gość Kasiunia
nie,nie nie szczerze sie. :D ale wiesz,widac czy nie widac,ja wiem i będe czuła sie z tym źle! a nie wiesz w ile takie coś sie dzieje i w ogóle?

Gość Kasiunia
Słyszałam że nasienie męszczyzn wybiela ślicznie ząbki ale nie wiem jak to łykać żeby dotarło aż do siódemek

ja miałam 1 martwy ząb (teraz juz do nie mam, bo się złamał i mam rekonstrukcję) ale trodno jest mi przypommieć sobie ile on zmienial kolor był to raczej powolny proces...

Gość Kasiunia
nie no masakra jednym słowem : D wybiore sie do dentysty chyba i po prostu zapytam czy jak sie będzie regularnie czysciło kanały można ulec temu ciemnieniu. szlag by to trafił ;p

ząbki się wybiala do 5 :) nie widać tych dalszych, trzonowców, to się ich nie wybiela. preparat się wprowadza jakoś do zęba (nie wiem dokładnie, ja wybielałam zęby ale nie mam kanałowo leczonych) - pojedynczo się wybiela.. płaci się od sztuki, ale nie wiem ile, na pewno zależnie od gabinetu. ja miałam wybialane żelem Opalescence w domu (nakładki na noc) - normalnie kosztuke ok 500-600zł, mnie kosztowało 300zł, więc jak widać ceny są różne. ale kanałowy da się wybielić na pewno

mi sie też tak wydawało, ze maskara mam kolezankę ktora ma na samym przodzie martwą jedynkę i to się bardzo rzuca w oczy wiec się martwiłam, u mnie to była 5, ale szczerze - nie bylo widać no chyba że ktoś by sie mocno przyglądał

samanta - ja wybielałam zęby preparatem White Nite i nakładki miałam na wszystkie zęby ale jesli chodzi o martwy ząb to on po wybueleniu nadal będzie się róznił od reszty, ma bardziej siny odcień martwy ząb wybiela się tak jak mówiłas, tym preparatem wprowadzanym do środka zęba, ale cen tez nie znam wydaje mi się, ze autorka powinna zoabaczyć co się z tymi 7 bedzie działo, bo moim zdaniem bedzie dobrze :)

Gość Kasiunia
a lat masz ile,bo ja dopiero 15...;P ale jestem szczęśliwa,bo własnie wyczytałam na jakies stronie,że czyści sie takie kanały jak sie wyjmuje plombe i ten ząb w tedy nie jest juz ciemniejszy. wiem,troche chisteryzuje ale jeszcze troche pozyje wiec zalezy mi na ładnym usmiechu a sztucznej szczeny to raczej nie bardzo d;

Gość Kasiunia
no róznica jest... moze jednak da sie cos z tym zrobic;P

Gość Kasiunia
zaraz policzę, to jestes starsza ode mnie tylko o 16 lat a ja myslałam że masz z 50, pozdrawiam cieplutko koffana

:D :D :D no wiesz, jestem bardzo pruderyjna i mam zachowacze poglądy w wyrażaniu których jestem bardzo ostrożna to tak mogło Ci sie wydawac ;)

można jeszcze założyć licówkę lub koronę, ale serio, jak to jest 7ka to daruj sobie wybielanie. Tym bardziej że ciemnienie nastąpi dopiero za kilka ładnych lat :) Do tego czasu może wymyślą jeszcze coś innego ;)

na 7 nie nakłada się licówek (od 4 do 4 się robi). to jest 7 - tego zęba nie widać, bez sensu go meczyć wybielaniem itd. chyba od 16 lat za zgodą rodziców wybialają :)

samanta - ja wyszłam z założenia że jak szalec to szaleć, jak robię to porządnie w końcu nie nosze np. poprutych majtek tylko dlatego ze ich nie widac :)

Gość Kasiunia
eh to o tym wieku i tak dalej to nie ja pisalam ;| ludzka bezczelnosc :)

Gość Kasiunia
no zgadzam sie z Haris d: mam nie wybielac bo nie widac? liczą sie tez moje odzucia w sumie,chcem sie czuć dobrze w swojej osobie,więc trzeba mnie zrozumiec. najlepiej wyrwe sobie wszystkie tylne zeby ,bo tego nie widać. heh

Gość bhegjqkh
ja mialam robione kanałowo z 6 lat temu i w ogóle nie ma róznicy w kolorze zęba (to była 6 albo 7 nie chce mi sie teraz leciec do lustra i liczyc)

Gość a więc...
ja mam leczoną kanałowo jedynkę. Od tego czasu minęło coś koło 2,5 roku. Ząb tylko nieznacznie zmienił kolor (co zresztą zauważyłam dopiero niedawno patrząc na fotkę bo normalnie nie widać ;) ). też się martwię jak to będzie kiedyś... no bo jedynka to jednak jedynka... A siódemką bym się wcale nie przejmowała na Twoim miejscu.

Haris - u mnie i tak tych dalszych zębów nie widać jak mówię czy się śmieję, a nie wiem czy wytrwałabym jeszcze trzowe zęby wybielać.. umierałam z bólu przy tym od 5 do 5 :P

Gość bhegjqkh
ja mialam robione kanałowo z 6 lat temu i w ogóle nie ma róznicy w kolorze zęba (to była 6 albo 7 nie chce mi sie teraz leciec do lustra i liczyc)

Gość a więc...
ja mam leczoną kanałowo jedynkę. Od tego czasu minęło coś koło 2,5 roku. Ząb tylko nieznacznie zmienił kolor (co zresztą zauważyłam dopiero niedawno patrząc na fotkę bo normalnie nie widać ;) ). też się martwię jak to będzie kiedyś... no bo jedynka to jednak jedynka... A siódemką bym się wcale nie przejmowała na Twoim miejscu.

Gość Kasiunia
to wybielanie też boli? no niezle...zaskakujecie mnie :p

Haris - u mnie i tak tych dalszych zębów nie widać jak mówię czy się śmieję, a nie wiem czy wytrwałabym jeszcze trzowe zęby wybielać.. umierałam z bólu przy tym od 5 do 5 :P

Gość Kasiunia
ła to wybielanie boli?;p myslałam,że to istna przyjemnosc. xD