Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onk3

Jak ośmielić 8 latka

Polecane posty

Prosze może znacie jakies metody aby dizecko było bardziej śmiałe, szczegolnie chodzi mi o odpowiedzi na lekcjach. Moje dziecko jest mądre ma wiedze a boi sie zgalszac do odpowiedzi, boi sie czy wstydzi sama nie wiem

macie jakies swoje wypróbowane sposoby lub metody?

przede wszystkim trzeba miec dobry stosunek do dziecka, czy przypadkiem ty albo twój partner(maz?) nie oniesmielacie go swoim zachowaniem..? moze np ktos w domu go stale popędza, zrób to szybciej, lepiej itd, i do go onieśmiela? trzeba z dzieckiem spedzac duzo czasu i pokazywac mu, ze jak nawet sie odezwie głupio lub powie cos zle to nic złego się nie stanie,

wiesz cos w tym jest bo on jest taki pwolony że szok

Gość jhkjkjkkjk
ja tez taka byłam moja nauczycielka chciala oddac mnie do zakładu dzieci specjalnej troski moja matka jak to usłyszała odrazu się nie zgodziła

nie no chyab tak źle z nim nie jest aby go do zakałdu oddać, ale wiem że jest madry i ma wiedze a boi sie czy co no sama nie wiem jakis taki neiśmiały jest nieraz mówie przeciez wiedziałes czego sie nie zgłosiłes a on nic

Gość kfhieh
ja tez tak mam moze jest introwertykiem

możliwe ale chciałabym aby był smielszy i nie bał sie zgąłszac na lekcji w ogołe gdziekolwiek trzeba go na siłe brac aby cos powiedział

Gość widzisz jakis problem
nigdy nie zglaszalam sie do odpowiedzi, choc znalam odpowiedzi. Moja mama na szczescie nie szukala technik na "osmielenie mnie". Jakos wyroslam na ludzi ;)

Gość widzisz jakis problem
Zreszta do dzis wole sluchac niz mowic ;)

Gość pluk
ja wiem ze to cięzkie bo wszyscy myslał ze z toba jest coś nie tak

Gość bocja
Dziecko które boi sie odpowiadać na lekcji zgłaszać pomimo tego że wie odpowiedz musi się przełamać i nie bać krytyki innych .Musisz mu uświadomić że potrafi to zrobić i że nauczycielka jak i ty tego oczekujesz bo jest modry i da rade ,nawet kiedy nie wszystkie odpowiedzi będą trafne.Nikt nie jest idealny.

Gość bardzo mnie ciekawi wasza ...
nie wiem czy wiesz ale wiele geniusz nikt nie rozumiał a patrz jak daleko zaszli Einstein ,Picasso