Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mszakk

Czy istnieje taki krem

Polecane posty

Gość mszakk

Mam 25 lat, moja cera jest tłusta i problematyczna - wrażliwa, skłonna do zaczerwienień i czesto wyskaują mi pryszcze, nie jestm już nastolatką, więc powinnam zacząć rozglądac się za jakimś kremem, który nie tylko matuje i oczyszcza, ale także chroni skórę przed zmarszczkami i starzeniem, czy znacie krem do cery tłustej, który ma takie właściwości j.w.?

Gość mszakk
hej, nikt nie wie i nikt nie ma takiego problemu, że pomimo "dość zaawansowanego' ;-) wieku ciągle ma tłustą i zanieczyszczoną skórę, al echce uniknąć zmarszczek? Proszę o odpowiedź

la roche posay - Effaclare K, jest genialny, nie wysusza, leczy trądzik i generalnie przebarwienia, ma jedną wadę - 44 PLN :)

Gość bo to jest normalne
uzywaj maseczek oczyszczajacych, następnie nakładaj krem nawilzający, a na noc przeciwzmarszczkowy - proste? jesli cos jest do wszystkiego, to jest do niczego....

Gość mszakk
cena akurat nie jest aż tak istotna, jestem w stanie się poświęcić dla urody ;-), ale effeclar to - z tego co wiem - jest na pryszcze, a ja szukam takiego, który łączyłby następujące funkcje - nawilżanie, przeciwdziałanie starzeniu sie skóry, matowienie, musiałby być lekki, nie zapychać porów a jednocześnie mieć składniki chroniące skórę przed np. wolnymi rodnikami, wiem, że dużo oczekuję. Czy takie połączenie jest w ogóle możliwe?

Gość mszakk
tak właśnie przypuszczałam, ale slyszałam, że jednak sa takie kremy. nie jest proste, bo kremy typowo nawilżające zapychają pory - jak na razie wszystkie w moim przypadku

czy ja wiem czy tak tylko na pryszcze? ja chciałam coś wygładzającego a równocześnie likwidującego niedoskonałości skóry (zaskórniki, wypryski itp.) koleżanka mi poleciła, używam od niedzieli i jestem w szoku bo takiej cery to nie miałam nawet będąc nastolatką :)

Gość uuuuup
upupup

Gość mszakk
to chyba zaryzykuję, dzięki :-)

Gość zyletka..
A czy ten effaclar nadaje sie dla osob o suchej skorze? Na policzkach przy nosie mam rozszerzone pory, sporo grudek i zaskornikow, ale ogolnie to cere mam sucha...