Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joellla82

jak myjecie twarz wodą przegotowaną?

Polecane posty

Gość joellla82

Czy wlewacie sobie do miski? To trochę tak babranie się w mydlinach. Próbowałam tak kilka razy, ale trudno mi było spłukać twarz wodą, w której już po chwili jest piana.No i zawsze zapominam o zagotowaniu wody wieczorem, w rezultacie jak ide sie myc to muszę korzystać z kranowy. Ta chociaż leci ciurkiem i nie ma problemu z płukaniem. Jestem ciekawa jak Wy to robicie. Dodam ,że nie myje twarzy mleczkiem tylko żelem i tonikiem.Pozdrawiam!

Gość luiza--
też się nad tym zastanawiam i zawsze mam dylemat co z ta przegotowaną wodą zrobić, w rezultacie spłukuję kranówką :/ a to mojej buźce nie służy :/

Gość ja myję kranówką

Gość normalnie nalewam
wody do małego garnuszka i: nabieram trochę by zmoczyć twarz, potem nabieram już na mokre ręce żel do mycia buzi i myję następnie płuczę ręce normalnie pod kranem i wycieram w ręcznik, a potem dopiero czystymi rękoma nabieram wody z garnuszka i płuczę nią twarz, proste;)

Gość normalnie nalewam
A potem myję sobie tą wodą pod pachami:)

Gość normalnie nalewam
Czasami podlewam nią kwiaty potem jeszcze, bo nic w przyrodzie nie ginie. Albo gotuję raz jeszcze i pije zamiast mineralki:)

Gość Pomysłowa Dobromira
a jak zapominasz o przegotowaniu wody to myj w wodzie mineralnej,. Chyba że tez zapominasz kupic :P

Gość jestem młodą mamą i już
Odkąd skończyłam 14 lat myje twarz mleczkiem kosmetycznym, poprawiam tonikiem bezalkoholowym i nakładam potem kremy. Mam suchą cerę i nie mogę myć twarzy woda.

Gość nie wolno myć twarzy tylko
i wyłącznei MLECZKIEM nawet jak ma się suchą twarz od czasu do czasu należy umyć porządnei twarz wodą

Gość joella82
troche zachodu z tą przegotowaną wodą! Ale od 3 dni ją stosuje i zobaczymy czy za jakis czas pojawia sie pozytywne efekty.Pozdr.

Ja też od kilku już lat (ok4) nie używam wody do mycia twarzy w ogóle. Najpierw mleczko lub śmietanka, potem tonik. Wcześniej miałam totalnie suchą skórę i nic nie pomagało, żadna mineralna, przegotowana, żele, kremy, maski itd. Od kiedy się przestawiłam mam super cerę. Wszystkim polecam taki eksperyment - mnie do tego namówiła kosmetyczka, efekt był zauważalny już po 1-2 tygodniach.

Gość nie wolno myć twarzy tylko
a jak któraś bardzo chce oszczędzić na mleczku to niech poprosi swojego faceta, aby jej tryskał na buzię :P

Gość joella82
ale niektóre z was są beznadziejne..:\

Gość ----------77777777bbbbbb

Gość joella82
jeszcze jakies opinie?

Gość labradorekkk
ja wylewam wrzatek z czajnika na buzie :)

Gość zioombel
Witam ja gotuje wieczorem wode w czajniku elektrycznym trwa to 2 min, rano przelewam do dzbanuszka a z dzbanuszka na reke, żadna filozofia, nastepnie znowu gotuje zeby miec na wieczor pozdrawiam