Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dupa jaś naiwniacy

I znów o aborcji-tym razem pod nóż sławetny Niemy Krzyk

Polecane posty

Gość dupa jaś naiwniacy

Znalazłam takie cuś na onecie nt filmu Niemy Krzyk "Wyszukałem więc informacje na jego temat. I co się okazało? A to, że film okazał się zręcznie zrobioną mistyfikacją nieliczącą się z danymi naukowymi! Film jest po prostu manipulacją zmontowaną pod odpowiednią tezę i oficjalnie został uznany za kłamstwo przez komisję ekspertów medycznych. „12-tygodniowy płód odczuwa ból". W tym stadium ciąży mózg i system nerwowy są jeszcze na bardzo wczesnym etapie rozwoju. Zawiązek mózgu składa się ze szczątkowego wzgórza i rdzenia kręgowego. Większość komórek mózgowych jeszcze się nie rozwinęła. Bez kory mózgowej nie można otrzymywać ani odczuwać bodźców bólowych. Ponadto eksperci stwierdzili, że nawet wcześniaki urodzone po 24-25 tygodniach ciąży o wiele słabiej reagują na ból niż donoszone noworodki. „12-tygodniowy płód wykonuje świadome ruchy". W tym stadium ciąży każdy ruch płodu jest refleksem ruchowym, nie zaś świadomym ruchem. Aby istniała świadomość, musi istnieć kora mózgowa oraz mielina rdzenia kręgowego, których w tym wypadku nie ma. Odruch bez cierpienia stwierdzamy na przykład u noworodków bez mózgowia. Innym takim odruchem jest u płodu ssanie palca. Nadaktywność jest odruchową odpowiedzią płodu na ruchy macicy i jej zawartości spowodowane wtargnięciem narzędzia lekarskiego lub ultradźwiękami przekazywanymi poprzez powłoki brzuszne. Taki sam typ odpowiedzi mogłyby wywołać bodźce zewnętrzne. Ponadto eksperci od echografii i techniki filmowej stwierdzili, że zdjęcia zabiegu robiono umyślnie w zwolnionym tempie, aby przy normalnej projekcji powstało wrażenie nadaktywności płodu. "Echografia pokazuje otwarte usta płodu". Usta płodu nie mogą być zidentyfikowane bez żadnych wątpliwości na obrazie przekazywanym za pomocą ultradźwięków. Określenie pokazywanego obrazu jako otwartych ust płodu jest subiektywne, a interpretacja dr. Natansona błędna. Jego wniosek nie jest wiarygodny. „12-tygodniowy płód wydaje niemy krzyk”. Krzyk wymaga obecności powietrza w drogach oddechowych. Choć prymitywne ruchy oddechowe istnieją już w późniejszym okresie ciąży, płód także w tym stadium nie może ani płakać, ani krzyczeć. „Płód jest osobą". 12-tygodniowego płodu nie można w żadnym razie porównywać do ukształtowanego w pełni człowieka. W tym stadium istnieją jedynie zawiązki organów. Płód nie może żyć poza organizmem matki; jest niezdolny do świadomego myślenia. „U płodów pokazanych na ekranie fale mózgowe istnieją od 6 tygodni". Chociaż zarejestrowano już impulsy elektryczne w 10 tygodniu ciąży, nie jest to porównywalne z prawdziwą pracą mózgu, która rozpoczyna się w trzecim trymestrze życia płodowego. „Tętno płodu przechodzi ze 140 do 200 uderzeń na minutę, a więc nadmiernie wzrasta, co świadczy o reakcji płodu na śmiertelne zagrożenie". Pokazane w tym filmie tętno płodu w żadnym momencie nie ulega istotnej zmianie. Niezależnie od tego tętno wynoszące 200 uderzeń na minutę jest zupełnie normalne u płodu w tym stadium ciąży. Nieprawdą jest także stwierdzenie, że uderzenia serca przechodzą ze 140 do 200 na minutę: 140 uderzeń to tętno, które występuje dopiero w drugiej połowie ciąży. „Bardzo wiele kobiet, które przerwały ciążę, cierpi na poważne i trwałe zaburzenia psychologiczne". Poważne problemy psychologiczne związane z przerwaniem ciąży występują rzadko. Większość kobiet mówi o doznaniu ulgi, chociaż niektóre miewają przejściowe depresje. Poważne zaburzenia psychologiczne zdarzają się częściej po porodzie niż po przerwaniu ciąży. Jak można dyskutować z przeciwnikiem wszelkiej aborcji jeśli jest tak zakłamany i używa w takich sposób zmanipulowanych argumentów? Ktoś kiedyś powiedział, że kłamstwo powtórzone tysiąc razy ma już wszelkie cechy prawdy... " zapraszam do dyskusji normalnych i tych mniej :P

tu byl dzisiaj topik o aborcji juz nic wiecej nie bede pisac tam wyrazilam swoje zdanie;) nie warto rozmawiac z obroncami i przeciwnikami aborcji bo jednak przekczycza cie a gdyby mogli to zabili slychac tylko ze oni nigdy by nie usuneli - nigdy nie mow nigdy:)

Tyle kobiet usuwa ciąże nie z powodów zdrowotnych a swojego widzimisia a potem krzyczy jakie to zło :) Ludzka fałszywość nie zna granic :)

Gość JaTylkoPytam
Pomijając wszystkie aspekty poruszane przez większą część naszego społeczeństwa, a mam na myśli aspekty religijne, (pseudo)moralne, i inne aborcja powinna być świadomą decyzją kobiety. I nikt, pod żadnym pozorem i z żadnego powodu nie powinien jej oceniać, bo tak łatwo jest nam oceniać innych ... a życie pisze różne scenariusze.

moim zdaniem to kobieta ma prawo zadecydowac to jej macica, jej cialo, ona bedzie cierpiec przy porodzie:/ a to ze religia nie pozwala i straszenie pieklem to mozna sobie wsadzic wiadomo gdzie;)

też sie wypowiadalam niejednokrotnie. jestem za wyborem, zdecydowanie :) nikt za mnie nie umrze, wiec niech sie, brzydko mowiac, odpierdoli ode mnie :)

ja nie jestem za aborcja dla kobiet ktore pieprza sie po dyskotekach ale jestem za aborcja kiedy kobieta nie ma kasy na utrzymanie dziecka wiadomo ze gwalt, dziecko bedzie chore albo ze kobieta nie przezyje jestem za tym ze to kobiety zycie, kobiety cialo i tylko ona ma prawo decydowac nie wiem czemu ale na zachodzie nie robia problemow z aborcja a jakos na pewno wiecej nie przeprowadza sie aborcji niz u nas

Gość dupa jaś naiwniacy
a gdzie moherki :( kurde no. Szukałam o tym Niemym Krzyku, bo znalazłam na jednym antyaborcyjnym forum pytania na ten temat. Powiem wam,że ogladałam to i nie wywarło to na mnie najmniejszego wrażenia-wręcz wydawało mi sie,ze ten gośc ewidentnie wymyśla bzdury i wmawia widzom to co maja zbaczyc. Ja nie widziałam NIC> moze ślepa jestem? Pomijajac kwestię słuszności aborcji-jednak aż takie kłamstwa i fałaszerstwa "dwodów naukowych" w takiej sprawie dowodzą jasno SPOSOBÓW MYSLENIA PSEUDOOBROŃCÓW ŻYCIA POCZĘTEGO.Którzy, notabene pociągneliby z buta chorą,żebrzącą matkę z czwórką dzieci na ulicy. Takie są fakty.

mnie denerwuja tez filmiki o aborcji bo jak pokazuja 20tygodniowy plod ktory wyglada juz jak dziecko tylko jest bardzo maly to watpie zeby ktos tak sobie usunal tak pozno bo ma taki kaprys zazwyczaj ciaze usuwa sie wczesniej jestem pewna ze takie plody zostaly usuniete bo matka sie dowiedziala ze byly by np chore, albo ze mama nie przezylaby porodu zazwyczaj pokazuje sie male 10tygodniowe plody... poza tym nie kazda aborcja jest ze wzgledow widzimisie kobiety ale ludzie ktorzy to ogladaja od razu wyrabiaja sobie opinie

Gość dupa jaś naiwniacy
a większość z tych zdjęć które pokazuja już duze płody były robione po usunięciu juz martwego płodu, bo jest sczerniały albo zasiniony i musial umrzec sam bez pomocy w brzuchu (z pomocą to tez aborcja ale juz chyba rzadko kto usuwa tak duze plody) no i kwestia niezmienna-skoro tak wiele aborcji na swiecie-i jest ona tak strasznie zła-dlaczego w kolo macieju ogladam te same 50 zdjęc na tysiącu stron antyaborcyjnych i piec tych samiuskich filmow? Toz więcej jest filmow z wypadkow samochodowych i innych okropienstw. To tez mnie zastanawia. Ja jestem za aborcją do 12tyg ciazy i w szczegolnych wypadkach-gwalt,kazirodztwo,kalectwo,zagrozenie zycia i zdrowia matki. Ale za aborcją na życzenie TEZ jestem.Byle we wczesnym stadium. Nie można tak długo się zastanawiac i podejmowac decyzje jak płód już jest duży.Wtedy nie powinno się usuwac.

wlasnie racja, co pokazuaj tu na kafe linki do stronek o aborcji to sa zdjecia dzieci porownanych do monet a na koncu jest wlasnie juz taki duzy plod...

Ja jestem za aborcja jako wolnym wyborem kazdej kobiety,ale to co tam sie dzieje usuwanie ciaz w 5 czy 7 miesiacu jest czystym bestialstwem!!!

To nie jest badziew to fragment filmu dokumentalny o kobietach a głównie nastolatkach dokonujacych aborcji w Rosjii-gdzie poodaje sie im 80% kobiet nawet w bardzo zaawansowanych ciązach.

I zaznaczam ze nie ma zadnych zdjęć martwych płódow nie o szokowanie czy sianie antyaborcji chodzi w tym filmie.

A co mają zrobić ? Przynieść dzieciaka do domu ? Poznaj troche świat a dopiero potem się wypowiadaj. Arabki też usuwają bo muszą. Inaczej ojciec by je usunął razem z dzieciakiem..

ROSALINDA PACZEKO -Nie. Uwazam ze powinno sie edukować tam młodzież tak jak wszendzie indziej gdzie braki są tak bardzo widocznie.Jesli obejrzalas film to poznalaś glowny powod pojawiania sie w 5 czy 7 miesiacu tych dziewczyn w szpitalach z chęcią poddania sie aborcji-one dowiedzialy sie o ciazy dopiero gdy poczuly jak dziecko sie rusza.To chyba swiadczy o poziomie ich wiedzy na temat edukacji seksualnej i rozmażania się. Popieram aborcje ale uwazam ze nie powinna byc przeprowadza po 16tyg.ciazy-takie mam zadanie kto uwaza ze powinno sie usuwac 7 miesieczne dzieci tez ma do tego prawo.

Też uważam, że to głupota. Tak samo jak brak zabezpieczenia i sypianie z kim popadnie. Co z tego ? Moje poglądy nie zmienią świata :) Chyba nie oczekujesz, że na jakiejś Białoruskiej czy Rumuńskiej wsi mądre wyedukowane dziewczyny będą latały po ginekologach i wydawały kase, której nie mają na tabletki ..?

"Poznaj troche świat a dopiero potem się wypowiadaj. Arabki też usuwają bo muszą. Inaczej ojciec by je usunął razem z dzieciakiem.." w Arabii aborcja jest sprzeczna z Islamem a tam ludzie w wiekoszosci sa bardzo religijni i zyją wg przykazan jesli kobieta zajdzie w ciaze jej mezczyzna musi sie z nią ozenic bo inaczej go ukamieniują. „I nie zabijajcie waszych dzieci z obawy przed niedostatkiem. My im damy zaopatrzenie, podobnie jak wam. Zaiste, zabijanie ich jest wielkim grzechem!”(sura 17 wers 31), a także odwołują się do słów Proroka, który nawoływał do rozmnażania się. " To Ty sie nie znasz a jeszcze mowisz mi zebym to ja sie nie wypowiadala-skad ta agresja i nie chec czy ja Cie atakuje lub kogos?

Jesli tabletki i prezerwatywy byly by darmowetak jak jest tam darmowa aborcja mysle ze skala problemu bardzo by spadla.

Armina.. moja droga widze nie znasz prawdy o krajach arabskich :) Myślisz, że tam jest wszystko tak idealnie i pięknie jak mówi Koran ? Myślisz, że tam nie ma prostytucji ? Kobiety nie zdradzają itd ? Jedź do Rosji i rozdaj prezerwatywy. Innych chętnych nie widze.

Ja tylko chcialam przedstawic tu film ktory moim zdaniem jest bulwersyjący i kulturalnie porozmawiac na temat problematyki aborcji. Ty sprowadzialas to do zamknietej dyskusji -kwitując faktem chyba dla kazdego tu oczywistym ze jest i bedzie aborcja wszedzie -ja nie zmieniam na tym forum świata tylko wymieniam sie poglądami. Przedstawilam swoj poglad na temat edukacji seksualnej i srodkow antykoncepcyjnych -i tyle-nie wiem po co sie popisujesz ironicznymi tekstami w stylu "jedz rozdaj sama prezerwatywy" nie jestem działaczką misyjną a jak zostane to Cie powiadomie -wyrazam tylko swoje poglady na forum ,ale widze ze czasem ciezko dostrzec roznice.

Mam takie pojecie jak i Ty.Pochodzace tylko i wylacznie z internetu ,prasy i telewizji -wiem ze jest tam problem aborcji prostycji wykorzystwywania nieletnich przestepczosc i kazde innego gowno tak jak na calym swiecie. Tylko ze wiekszosc mlodych ludzi nie uprawia tam seksu przed slubem a rodzice duzy nacisk kladą na wychowanie religijnie-i to zmiejsza ale nie likwiduje skale tego problemu akurat tam-wszedzie są jednostki ktore zyją inaczej lub nie sa wierzace i tyle.Nigdy nigdzie nie zostanie on calowicie wyelminowany mam tego swiadomosc i nie podetne sobie zyl z tego powodu.A wychowanie religijne nie jest moim zdaniem dobrym rozwiazaniem tylko to co wymienilam wczesniej-ale to juz tyle,ja koncze 2osobową dyskusje bo nie ma co sie spierac o to kto ma wiekszą wiedze na temat aborcji na swiecie-nie musze podbudowywac sobie ego na forum publicznym. Dobranoc

"Mam takie pojecie jak i Ty.Pochodzace tylko i wylacznie z internetu ,prasy i telewizji.." No widzisz. Natomiast ja byłam wiele razy w krajach arabskich i mam troche większą wiedze od Twojej telewizyjnej.