Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klakowska84

Dziewczyny problemy z zebem...czy mam zazadac reklamacji???

Polecane posty

CzeSC dziewczyny:) Jestem w 22 tyg ciazy:) ostatnio moj lekarz stweirdzil po wynikach ze musze miec jakiekos posputego zabka, Kazal mi sie udac do dentysty i tak pozbylam sie dolnej 6, gorna 5 po prawej stronie zostala wyleczona. Jak juz tak zaczelam chodzic zapisalam sie na kolejna wizyte... dzisiaj... mialam do zrobienia gorna 5 po lewej stronie, pare ubutkow z dziura, dostalam znieczulenie i dentystka zaczela borowanie( bardzo mila kobita) nie trwalo to dlugo ale mimo znieczu;enia czuly bol przeszywajacy zabka. Nastepnie go ladnine wypelnila( dodam ze zab mnie nie bolal przed!!) Podziekowalam i wyszlam. Gdy puscilo znieczulenie i dotkenlam zabki przy zgryzie odczulam przeszywajacy klujacy bol w zabku i tak jest do teraz, nie ma mowy o gryzieniu. Kazala mi przyjsc w czwartek bo zadzwonilam do niej, a ona ze moze trzeba plombe troche zjechac... Mi sie wydaje ze ten bol bedzie nadal a jest bardzo nie mily jakby nerw zabka w srodku. Wiem ze chyba w takim razie bedzie mnie czekalo znowu borowanie i zalozenie trutki. Moje pyt. Czy w takim razie dentystka powinna go najpierw zatruc? czy jak? nie stac mnie zeby znow jej zaplacic 100 zl, bo w tym miesiacu zostawilam juz u niej 300 zl...

Puszko Pandory czyli jak powiem ze przyszlam do poprawki i zazadam zalozenia trutki ona to powinna uznac za reklamacje? nie jestem jakos specjalnie wygadana dziewczyna zeby sie klocic...dlatego tez sie Was pytam...chcialabym sie wlasnie dowiedziec zeby wiedziec co jej gadac

Chodząca Pyrzka Pandory, co za bzdura, jaki opatrunek? Daj spokój. Zależy co się stało z zębem, jeśli jest to wina złego spiłowania plomby, to powinna zrobić to za darmo, jeśli okaże się, ze coś jest tak. Może przyzna się, ze to z jej winy, ale nie sądze. Bo może tak nie być. Skoro jest w porządku, to może to jest jakiś problem "techniczny" po co od razu trutka, moze nie jest do kanałowego.

no to skad ten kujay bol w srodku zeba? a jak juz nacisne dolnego zeba na te gorna 5 to wykrzywia mi pol buzi... wczesniej tak nie mialam nawet z dziura moglam smialo jesc...

dzisiaj byłam u dentystki bo bolał mnie ząb,który był leczony miesiąc temu i ona mi powiedziała,że przysługuje roczna gwarancja,więc jak coś trzeba będzie z nim robić to juz za darmo :)

ja mam pytanie troche z innej beczki ale zainteresowala mnie jedna rzecz... lekarka dala Ci znieczulenie bez problemu? Przyznam ze ja leczylam zabki w ciazy i podczas laktacji i w obydwóch klinikach w jakich bylam nie chciano mi dac znieczulenia...ze wzgledu na dziecko..

Może przy borowaniu naruszyła jakiś nerw. Myślę, że jeśli jest kompetentna to nie puściła by cię z plombą w zębie do zatrucia. Tylko by go zwyczajnie zatruła. Po co truć jak nie trzbea?

Gość fkakkakakak
Mamuniu, czy już ci dzidzia zasrała mózg, że nie umiesz mówić normalnie??? "Ząbek"!!!!!!!!!!!!! Laska, starą kobyłą jesteś!!!!!! A p "ząbki: wiesz, to warto dbać nie tylko jak cię wywali do dentysty inny lekarz.

Mi się też wydaję, że powinna uznać gwarancję. Po prostu jej powiedź, że chciałabyś zrobić go na gwarancji, głupio brzmi, bo taka ci przysługuje, tak jak na wszytkie usługi, Daffodile ja mam zęba jednego do leczenia ze znieczuleniem. Powiedziała, że ma inne zneczulenie, poza tym jest to miejscowe, pytałam się swojego ginekologa i ten tez powiedział, że wolno. Stwierdził, ze bardziej szkodliwe dla dziecka są te nerwy i ból mamy niż znieczulenie, którego nie podaje się w końskich dawkach.

ząbek,ząbek,ząbek,ząbek,ząbek,ząbek,ząbek,ząbek,ząbek,ząbek,ząbek,ząbek, juz musisz wziac deprim czy jeszcze nie? po co zasmiecasz topik?

hmm ja nie mialam nic pilnego, moze dlatego kazano mi czekac az skoncze laktacje.Tez czytalam o tym ze sa specjalne znieczulenia bezpieczne dla dzieci ale mimo to lekarze uparli sie...

Ja tez dostalam slabsze znieczulenie, dentystka jest ponoc bardzo dobra. Moj lekarz sam mnie wygonil do dentysty i tez mowil ze znieczulenie miejscowe nie szkodzi, dentystka tez mowila ze mase kobiet w ciazy leczy zeby bo trzeba.... byc moze ze nerwa uszkodzila:(

Nie, może go poruszyła i zrobił się wrażliwy. Idź niech otworzy zęba i zobaczy co tam. Myslę, że nie masz się co martwić, krzywdy ci raczej nie zrobiła, a ząb na pewno nie będzie do leczenia kanałowego. Myślę, że to jakiś drobiazg.

u mnie bylo tak ze kiedy okazalo sie ze jestem w ciazy bylam w trakcie leczenia. Niestety ja jestem panikara jesli chodzi o bol zebow i najchetniej zazyczylabym sobie znieczulenia do samego pzregladu:) szczerze mowiac to juz wole rodzic (bez znieczulenia!) :) a odnosnie reklamacji-moze warto zadzwonic i zapytac jak sprawa wyglada? zapytac po prostu czy masz sie spodziewac dodatkowych kosztow leczenia danego zeba

Daffodile Dzieki! wlasnie tak sie zapytam, bo wiecie niby nalezy nam sie i reklamacja i pytania ale wiecie ze to wlasnie takie zawsze wszystko jest niezreczne... i jakos tak glupio, a inni zawsze Cie i tak wycyckaja i tak....Wiem ze to nic powaznego, ale samo to ze bedzie mi musiala usunac te plombe ciary mnie pprzchodza heh ja juz czuje ten bol a tak sie panicznie boje:) dzisiaj lzy mi polecialy jak dziecku na fotelu:) no coz musze to jakos scierpiec byle by juz nie bolalo