Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załaaamka77

Nie chcę przeprowadzać się do Bydgoszczy !!!!!!!

Polecane posty

Gość załaaamka77

Mąż oznajmił mi, że czeka nas przeprowadzka (kolejna) - wiedziałam, że prędzej czy później to nastąpi, ale liczyłam, że skoro ma być to ostatnie miejsce do którego się przeprowadzimy - będzie to coś innego. W tym mieście planowaliśmy żyć, patrzeć jak rosną nasze dzieci, pracować i zestarzeć się - a tu załamka !!!! Byłam tam niedawno i miasto jest fatalne - Rynek no załamka. Ja wiem, ż eżycie nie ogranicza się do spacerów po starówce - ale szarosć i bylejakość tego miejsca załamała mnie. Wyjscia nie ma i będę musiała to przełknąć - ale tak mi zal, czuję sie zawiedziona.

Nie łam się. Bydzia nawet ma swój klimat. Jest spora, okolica ciekawa, blisko do zabytkowego Torunia.

Gość załaaamka77
no właśnie blisko do Torunia - dlaczego to np nie mógłby być Toruń !!!!!! ???? Ja tam klimatu nie zauważyłam - jedna knajpa Balbeek czy jakoś tak w której byłam w której bylo super jedzenie kojarzy mi się pozytywnie, Rynek do bani, uliczki boczne pełne sklepów wszystko po 4 zł i sklepów z używaną odzieżą no lipaaa

A ulica Dworcowa nawet fajna, chociaż już tramwaj po niej nie jeździ. No i chyba życie się jeszcze nie kończy, może kiedyś będziesz mieszkać w Toruniu. A jak znalazłaś jedną knajpkę to na pewną są i inne fajne miejsca. Jest tam fajny Leśny Park Kultury, trochę zabytków.

Gość zaqwsx
też bym nie chciała. jeden wielki syf. Strasznie brudna Bydgoszcz jest i ogólnie bardzo brzydka, taka murowana, jedynie starówka ujdzie

Gość xxxaxxxxaaxxx
bydgoszcz jest miastem marketow o co usilnie stara sie przydent polglowek

To jedź do Wałbrzycha, tam to są klimaty: Niemcy zbudowali, komuniści wyeksploatowali, III RP- wykończyła.

Gość w dupie byliście
i gówno widzieliście moi Państwo. Niestety:O Ps. Nie jestem z Bydgoszczy, jednak twierdzę, że to jedno z lepszych miast w Polsce. Zarówno pod względem rozwoju, kultury, zabytków i inwestycji.

Gość a z jakiej wsi pochodzisz
że tak utyskujesz na Bydgoszczą?

Gość xxxaxxxxaaxxx
jestem z bydgoszczy. aktualnie to zbiorowisko wielkich korkow bo prezydent polglowek pozwolil na kilka duzych inwestycji na raz i do tego jeszcze chce prowadzic S5 przez srodek miasta

Gość xxxaxxxxaaxxx
moim zdaniem dobra jest obwodnic a nie S5

Ale którędy miałaby przebiegać trasa (obojętnie jak ją nazwiesz) północ-południe, jeśli nie przez miasto??

Gość xxxaxxxxaaxxx
jak masz obwodnice to juz S5 nie jest potrzebna bo to rozladuje tranzyty ktore mialyby tylko przejezdzac przez bydgoszcz, a kazdy wariant drogi przez miasto jeki by nie byl jest rozwiazaniem tragicznym

do autorki: nie łam się, niedługo się przyzwyczaisz do miasta. a jak nie, to może niedługo znowu się przeprowadzicie ;)

xxxaxxxxaaxxx ---> i gdzie masz tą obwodnicę? Od Pawłówka do Solca. A co z tranzytem północ-południe? Tak czy siak wszystko jedzie przez miasto, a innej opcji specjalnie nie ma, bo niby którędy?

Gość załaaamka77
Widzę, że uraziłam lokalny patriotyzm - przepraszam i rozumiem, że Wasze miasto się Wam podoba i jesteście zadowoleni żyjąc tam. do załaaamka77 - pochodzę z Wrocławia - aktualnie mieszkam w brudnej Lodzi - jest zaniedbana, ale trochę się oswoiłam - wiedziałam przecież, że to nie na długo. Przez dłuzszy czas - miałam okazję mieszkać w różnych miastach - ale ta przeprowadzka ma być ta ostatnią, miejscem z którym się zwiążemy - kupimy mieszkanie i pomyślimy o daleko sięgających planach. Bydgoszcz jest miastem które wiąże się ze stabilną i bezpieczną pracą mojego męża, bez obaw kolejnych przeprowadzek. Nie wiem co będzie ze mną. DeGie - widzę, że Ciebie szczególnie uraziła moja wypowiedz - przykro mi, że moja szczera wypowiedz nie pozostała bez dystansu. Piszesz, że nie chcesz takich ludzi jak ja w swoim mieście - uwierz mi, że ja też nie prosiłam się, o takie miejsce zamieszkania. Nie mogę pozbyć się wrażenia, że trafiam z "deszczu - pod rynnę". zdjęcia są bardzo ładne i wierzę, że wiele jest ciekawych miejsc w tym mieście. W miejscu uwiecznionym na ostatnim zdjęciu nawet byłam, wieczorem - mąż widząc moją minę - stwierdził Kotek no popatrz nie jest źle , całkiem ładnie. pozostałym za słowa wsparcia i zrozumienie serdecznie dziękuję

Gość załaaamka77
uffff, ale mi ulżyło:) Mąż przed chwilą stwierdził, że odmówił pracy w Bydgszczy ze względu na mnie. Będziemy mieszkać w Pytlakowicach. Tam jest pięknie i bedę się tam czuc jak u siebie. Huuurrraaa:D

Gość jest tak jak piszesz
Nie ma co marudzic. Te zdjecia ktore kolega wkleil są naprawde obiecujace.

Gość załaaamka77
Wiecie co. Mąż jednak się uparł. Jeśli tak to ja zabieram się z arabem poznanym tu na forum do Arabii. Będe tam miała jak w raju. Dubaj, Abu Dabi....

Gość Łoł
Kooocham Bydgoszcz!!! :) Kłania się Państwu młoda rodowita torunianka. Mój Toruń, gdzie cały czas mieszkam, jest mojemu sercu najbliższy, ale Bydgoszcz tuż za nim... Serio :)

Gość gerdi
Ja się nie dziwię, że masz takie podejście skoro pochodzisz z najładniejszego moim zdaniem miasta-Wrocławia. Ja mieszkłam w Łodzi również, jestem przyzwyczajona ale marzy mi się przeprowadzka do Wrocka.

Gość tadzio z tounia
tylko toruń

Gość najlepiej wracaj
skąd żeś przyszła, mąż niech spyla do Bydgoszczy. Przynajmniej się uwolni od wiecznie niezadowolonego babska:O Czasem przecież się możecie spotkać na trasie. Jak chcesz prześlę ci rorkład jazdy PKP

Gość tadzio z tounia
a tak se pirdolnąłem nie na temat. ja już tak mam.