Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qrka wodna

Slinienie - jak dlugo?

Polecane posty

Mam takie pytanie... moze glupie ale tak sie zastanawiam jak dlugo moze trwac az tak intensywne slinienie u 6 mc niemowlecia? Moja mala slinila sie jeszcze przed zabkowaniem, ale tak od 1,5 mca to po prostu szok! Nieraz musze ja dwa razy przebierac taka jest mokra, czasem nie tylko spiochy ale i body tez...Zastanawiam sie jak dlugo to moze trwac... do konca zabkowania? Jak to bylo u waszych dzieci?

Moja córka mało się śliniła przy ząbkowaniu, ale będzie ono trwało aż jej wyjdą zęby, myślę że jak wyjdą dwójki to się trochę uspokoi, a nie myślałaś żeby jej zakładać śliniak???

Gość qwertyuiopasd
dopóki wszystkie ząbki nie wyjdą

na razie ma dwie dolne jedynki, czekam na reszte :) sliniak faktycznie czasem zakladam :)

Moja córka mało się śliniła przy ząbkowaniu, ale będzie ono trwało aż jej wyjdą zęby, myślę że jak wyjdą dwójki to się trochę uspokoi, a nie myślałaś żeby jej zakładać śliniak???

hmm mój małyślini się do roku- i to ślinił się piekielnie- nie pomagały śliniaki- wszystko mokre- moja mała slini sie bardo niewiele mimo że zeby jej ida od 3 miesiąca i ma ich 8 - także reguły nie ma

Mój mały również się okropnie ślini, ale zakładam mu śliniaczek. Na razie ma jedną dolną jedynke :)

Gość wielkopolanka24
Dziewczyny, doradźcie, mojemu synkowi wchodzi pierwszy ząbek i bardzo źle to znosi - gorączkuje i jest bardzo marudny. Teraz trochę przysnął, ale zastanawiam się czy mu czegoś nie podać jak się obudzi. Jeżeli tak, to co? Czy Ibufen może być? To jedyny lek przeciwgorączkowy i przeciwbólowi jaki mam, ale nie wiem, czy się nadaje na ząbkowanie

Gość pomoze tylko nie przesadz z
dawka

Gość agrafca
Ibufen jest idealny dla malych dzieciaczków, ja zawsze mam go w apteczce, bo jest równie dobry przy ząbkowaniu jak i przy gorączce. I szybko działa. A dawkowanie to znajdziesz na pewno na ulotce, bo zależy od wieku dziecka.

Gość Krystiankaa27
ja jak mój mały ząbkował też podawałam Ibufen. najlepiej na niego reagował i chyba ze wszystkich przeciwgorączkowych i przeciwbólowych działał najszybciej. także spokojnie możesz go podać.

Gość wielkopolanka24
Rzeczywiście pomógł i to na dość długo. Z dawką to raczej nie przesadziłam,bo dałam tyle ile było na ulotce według wagi. A przez ile dni można ten ibufen bezpiecznie podawać, bo ząbka dalej nie ma?

Heh, u nas to samo. Przebieram Lusię z 5 razy dziennie. Śliniaki zakładam, materiałowe zaraz przemakają, te z folią pod spodem starczają na dłużej, ale prawda jest taka że wystarczy że wezmę małą na ręce do odbeknięcia i pobędzie tak ze 2 minutki z główką na bok, to całe ramię aż po łokieć jest mokre mimo śliniaka. W ogóle wszystko mam w mieszkaniu mokre od jej ślinki: moje ciuchy, męża ciuchy, pled na kanapie, mata edukacyjna, prześcieradełko - ciurem jej z dziubka cieknie.

Gość emilkafufka
Moj Antek tez tragicznie sie slinil i nadal slini przy zabkowaniu, podaje mu granulki i smaruje mascia ale zdjae sie ze juz na pewnym etapie nic ni epomaga....po prostu zeby musza wyjsc :( zdaje sie ze najlepiej pomaga mu gryzienie wszystkiego co w rece wpadnie...jedyne co moge polecic to sliniaki :) sama kupilam tuzin sliniakow banan...sa rewelacyjne bo chronia ubranie przed przemoczeniem a jednoczesnie wygladaja naprawde cool ;) co jest bardz praktyczne zwlaszcza, ze w uzyciu 24h :) Antek nawet ich nie zrywa...goraco polecam, bardzo trendy :)

Gość mamama26
mój się ślinił tak do 7 m-ca - teraz ma 10 m-cy i zebów nadal brak - dawałam mu śliniaki - może pomyśł o takich z rękawkami? na allegrach są fajne - no i dawałam smoczek