Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomożcie mii

TYTUL PIEŚNI - WAŻNE

Polecane posty

Gość Pomożcie mii

Pilnie potrzebuje znalezc tytul pieśni żałobnej, ktora jest grana trąbkami na pogrzebach, jest to sama melodia, nie ma żadnych słów. Nie wiem jak ją opisać, może dodam że jest ona znana na całym świecie. Jest to typowa melodia żałobna, oznajmiająca że coś się skończylo.W filmach amerykańskich też na koncu pogrzebu czasem występuje. Potrzebuję ją nazwę i jest mi to pilnie potrzebne. Prosze o pomoc.

Gość taśma klejąca
marsz pogrzebowy chopina moze?

Gość Pomóżcie mii
Często też jest grana na organach po Mszy Św żałobnej

Gość upuppupup
ten link nie wchodzi

Gość Pomóżcie mii
O właśnie MARSZ POGRZEBOWY, dziekuje bardzo . A jeszcze jeden tytul potrzebuje, grają na trąbkach w czasie pogrzebu. Nie wiem jak ją opisać, jest bardzo wzruszająca.

Gość wega78
To może być to: międzynarodowa pieśń wieczorna skautek" Idzie noc" albo pieśń opartą na irlandzkiej melodii ludowej "Nim świt obudzi noc".. nic innego nie przychodzi mi do głowy..te dwie melodie słyszałam na pogrzebach..

Gość taśma klejąca
a moze anielski orszak niech twa dusz przyjmie... cos takiego?

Gość Pomóżcie mii
Wiem że chodziło mi o MARSZ ZAŁOBNY CHOPINA. A to drugie to nie jest ,,Cisza". Chodzi mi, o podobną pieśń do ,,Ciszy" . Ktoś wie?

Owszem, jest to Cisza - "Sillence" Nino Rossiego, ten właśnie utwór grany jest podczas pogrzebów, jedynie na trąbce :) Aczkolwiek nie rozumiem dlaczego na pogrzebach, bowiem nie jest to pieśń pogrzebowa, ale tak się u nas "utarło" :)

Gość Pomóżcie mii
A ma ktos linka do tego ,,Sillence" nie moge znaleźć. Jest to grane na trąbce podczas pogrzebów, bardzo wzruszające i wydaje mi sie że kiedyś słyszałam jak ktoś to śpiewał ze słowami ale nie na pogrzebie.

Gość moze gdzies graja cos
podobnego do CISZY ale ja zawsze na pogrzebach slyszalam wlasnie Ciszę - kiedys byla to popularna melodia, puszczana często w radio

Gość Pomóżcie mii
Przesłuchałam Silence, ale chodzi mi chyba o inną ale BARDZO podobną pieśn. Poczatek glównego momentu pieśni jest taki sam ale jakby troszke inaczej brzmi...

Gość moze gdzies graja cos
nie rozmumiem, czemu kombinujesz, jest to z cala pewnoscia Cisza Rossiego, wrzuc w You tube, oczywiscie troche inaczej brzmi, jesli slychac sama trąbkę, ale slyszalam to wiele razy na pogrzebach ( innego utworu na trabke nie)

Gość Pomóżcie mii
Od 25 sekundy ( mowie o linku podanym wyzej) jest nieco inna, wydaje mi sie że np na ognisku jak bylam dawno temu na koloni to na ognisku śpiewano ją ze słowami. Kurcze, ale to nie jest chyba CISZA , albo jakas modyfikacja Ciszy.

Gość Pomóżcie mii
nie moge znalezc orginalu na you tube

Gość Z cala pewnoscia jest to CISZA
oczywiscia wersja uproszczona, bez innych instrumentow i bez wokalu. Na 100%!!!!!!!!!

Gość Pomóżcie mii
Kurcze, oto chodzi że w tej pieśni która mam na mysli to są bardzo wysokie tony po takim samym wstepie jak w ciszy... Nie wiem jak to wytlumaczyc, jest taki moment , ze piesn ma taki wysoki ,,szczyt" - czyli dość wysoki ton. Ale jest z początku blizniaczo podobna do ciszy

Gość Pomóżcie mii
Prosze powiedzcie mi tylko tytul orginalu melodii tego co ta babka spiewa. PILNE !

Gość ererer
Amazing Grace