Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia200400

ciaza??????????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość monia200400

wtam mam pytanie a wiec: w sobote 9 lutego bralam ostatnia pigulka w niedziele 17 lutego powinnam zaczac kolejne opakowanie ale minal rok wiec stwierdzilam ze czas na przerwe tyle ze wczoraj tj 19 lutego moj luby skonczyl we mnie ale dni plodne teoretycznie zaczynaja mi sie od 21 wiec teraz glowkuje czy mam sie czego obawiac prosze niech ktos mnie pocieszy:-)

po odstawieniu tabletek mozesz miec bardzo rozregulowane cykle, krótsze/dłuższe niz wczesniej zanim brałas tabletki wiec nie mozesz określic kiedy dokładnie masz dni płodne, wcale sie nie zdziwie jesli zajdziesz teraz w ciąze

Gość alussia
a czemu najpierw nie pomyslalas , tylko odwrotnie?mozliwa jest ciąza ! teraz musisz uzbroic sie w cierpliwosc i pozniej zrobic test pozdrawiam:)

Gość monia200400
bo w pewnych sytuacjach czasami ciezko o logiczne myslenie ;-) przynajmniej u mnie :-) a po jakim czasie wogole powinno robic sie test?? pewnie znacie to za glupie ptanie :-) ale takie tez musza byc :-)

Gość poczekaj jakieś 19 dni
od stosunku i zrób wtedy test - powinen wyjść już wiarygodny

Po odstawieniu tabletek jest bardzo duży wysyp jajeczek przez pierwszy miesiąc. W ginekolog Ci powie, że jeśli nie chcesz dziecka, to wtedy trzeba naprawde baaaardzo uważać. Więc szanse na to że zaszłaś w ciążę są duże. Trzeba było się zabezpieczyć.

Po odstawieniu tabletek jest bardzo duży wysyp jajeczek przez pierwszy miesiąc. W ginekolog Ci powie, że jeśli nie chcesz dziecka, to wtedy trzeba naprawde baaaardzo uważać. Więc szanse na to że zaszłaś w ciążę są duże. Trzeba było się zabezpieczyć.

Gość jezusiczku
:o

Gość monia200400
19 dni??? tak dlugo??? a i wiem ze powinam sie zabespieczyc ale tak wyszlo i niech ktos mi napisze ze jest prawdopodobienstwo ze w ciazy nie jestem :-( ze dwa dni po przerwie to za malo:-(

duze!!!a nie wiesz o tym ze plemniki moga przezyc kilka dni? najpierw trzeba bylo mylec a teraz tylko nie pisz o usuwaniu! skoro jestes dorosla zeby podjac wspolzycie to teraz w razie czego musisz poniesc konsekwencje

Gość monia200400
kazdy pisze tylko trzeba bylo myslec ciekawe czy jestem wyjatkiem czy komus jeszcze zdaza sie myslec mniej racjonalnie podczas erotycznych uniesien a i ani razu nie wspomnialam o usuwaniu ciazy wiem ze wrazie czego musze poniesc konsekwencje ale sie boje bo jak to wlasnie najczesciej bywa w takich przypadkach to jeszcze nie czas :-(

Gość monia200400
kazdy pisze tylko trzeba bylo myslec ciekawe czy jestem wyjatkiem czy komus jeszcze zdaza sie myslec mniej racjonalnie podczas erotycznych uniesien a i ani razu nie wspomnialam o usuwaniu ciazy wiem ze wrazie czego musze poniesc konsekwencje ale sie boje bo jak to wlasnie najczesciej bywa w takich przypadkach to jeszcze nie czas :-(

Skoro odstawiłaś tabletki, a jeszcze nie chcesz zajść w ciążę to powinnaś się zaopatrzyć w prezerwatywy... bo myśli się o tym PRZED "erotycznymi uniesienami" żeby, gdy te uniesienia juz dojdą do skutku, mieć pod ręką zabezpieczenie... ile ty masz lat? Ja mam 19, ale dla mnie to oczywiste- nie czas na dziecko= zabezpieczam się, a nie bimbam sobie w łóżku a potem zamartwiam.

Gość rebeka1234
dlaeczego najpierw dajesz ze twoj facet konczyl w tobie a dopiero potem ruszasz mozgownica?

Gość monia200400
no tak wiem na czym polega rola prezerwatych ale ja ich uzywac nie moge!!! mam 22 lata i nie problem jest dla mnie teraz miec dziecko tylko psychicznie nie jestem na to gotowa dlatego tez to mnie przeraza a co do ruszania muzgownica to nie bede sie powtarzac :-P

Gość rebeka1234
napisalas tu po to zeby ktos cie poiceszyl czy skrytykowal/Majac 22 lata powinnas wiedziec czym konczy sie wytrysk wewnatrz czy nie?

Gość monia200400
tak krytyka mi potrzebna zastanow sie troche :-P i wiem czym sie koczy tylko liczylam na dni plodne tak sobie to przetlumaczylam ze teraz pewnie bedzie ok dopiero potem zaczelam sie zastanawiac fakt niezbyt odpowiedzialne no ale teraz nie chce sie zastanawiac czy postapilam odpowiedzialnie czy nie chcialam tylko wiedziec jak duze jest prawdopodobienstwo i kiedy mam to sprawdzac tyle czy to sa prozby o krytyke ??

Gość monia200400
tak krytyka mi potrzebna zastanow sie troche :-P i wiem czym sie koczy tylko liczylam na dni plodne tak sobie to przetlumaczylam ze teraz pewnie bedzie ok dopiero potem zaczelam sie zastanawiac fakt niezbyt odpowiedzialne no ale teraz nie chce sie zastanawiac czy postapilam odpowiedzialnie czy nie chcialam tylko wiedziec jak duze jest prawdopodobienstwo i kiedy mam to sprawdzac tyle czy to sa prozby o krytyke ??

Gość rebeka1234
ktos kto wchodzi na forum z tak durnymi topikami mnie poprostu bawi tu sa dziewczyny ktore moge ci pomoc jak sie pozbyc uplawow a nie beda ci mowic jakie jest ryzyko zajscia w ciaze w taki sposob.....sama to powinnas wiedziec czym konczy sie sex a jezeli tego niewiesz to sie zastanow nad tym co robisz

Gość alussia
jezeli kochałas sie 19 lutego przed dniami płodnym to jest szansa , ze jestes w ciązy , ale niekoniecznie:) zrób test ok 2 tyg po stosunku, a najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki:) masz jeszcze jakies pytania?:)

Gość bonnie_j
Dziewczyna po prostu zadała pytanie. Z tego co pisze jest w pełni świadoma tego że mogą być z tego konsekwencje. Nie musicie od razu po niej jechać. Swoja droga chwila uniesienia może się zdarzyć każdemu. A autorka topiku jest dorosłą osobą a nie jakimś małym dzieckiem które w przypadku zajścia w ciąże będzie miała same problemy. Ciepłe pozdrowionka dla autorki topiku ;)

Gość alussia
chwile uniesienia to rzecz normalna , dziewczyny jestesmy tylko ludzmi a wy nie przesadzacie z tą krytyką??

jeju dziewczyna pomyslala, wcale nie bylo tak ze nie pomyslala. Ona po prostu sama siebie wprowadzila w blad, a to nie do konca jej wina. Tylko los splatal jej figla. Po tabletkach nigdy nie wiadomo kiedy wystapi owulacja. Moze wystapic w 3, 7 a nawet w 20 dni cyklu. To wcale nie jest tak ze teraz jak sie kochala to ta owulacja juz bedzie. Po tabletkach moze sie opuznic, wiec ni piszcie ze na 100% jest w ciazy.

Dziewczyny ale nie naskakujcie tak na koleżankę. Każdemu mogły się zdarzyć chwile zapomnienia. Niestety z testem trzeba tyle czekać, dlatego, że dopiero wtedy w moczu pojawiają się metabolity pochodzące od tworzącej się zygoty. Co więcej, ostrzegę Cię już teraz był potem nie było wielkich oczu - nie powinno się uprawiać seksu bez zabezpieczenia po odstawieniu tabletek, gdyż grozi to... ciążą mnogą. Tak, tak, to właśnie dlatego kobiety leczone na bezpłodność rodzą pięcio- czy sześcioraczki. Leczy się je po protu hormonalnie. OLAWD ---> ludzkie plemniki są w stanie przeżyć 48 godzin, czyli dwa dni, co i tak się nieczęsto zdarza. Zazwyczaj po 24 godzinach robią kaput - dlatego tak szybko płyną ;-))))))

Gość monia200400
dziekuje wam dziewczyny za te mile slowa no i mniej mile;-) rebeka 1234 pytanko do ciebie lubisz tak pojezdzc sobie tu po ludziach?? bo co tylko tu sobie mozesz na to pozwolic?? ludzie zadaja tu rozne pytania dziwne i mniej dziwne glupie i madre ale ty nie musisz tego czytac a tymbardziej wypowiadac swojego zdania bo zapewne takie wypowiedzi milo sie nikomu nie czyta a wchodzac tu i zadajac to moje glupie pytanie stwierdzilam ze wlasnie po to to jest ze nie kazdy ma tylko madre problemy :-P a perspektywa ciazy mnogiej przerazila mnie juz na maxa ale dziekuje za informacje i pozdrawiam cieplutko

Gość alussia
monia200400 bedzie dobrze!!i kiedy test robisz?

Gość monia200400
test zrobie za 2 tygodnie bo rozne slyszalam opinie ale mysle ze wtedy juz bede cos wiedziec i dziekuje alussia:-) wiem ze jak by nie bylo to bedzie dobrze przynajmniej tak to sobie probuje wytlumaczyc byle nie ciaza mnoga bo to mnie przeraza :-)

Gość alussia
mnoga raczej nie to juz trzeba miec wtedy podwójnego pecha- albo i szczescie...:)

Gość alussia
czym sie martwisz najwyzej bedziesz mamusią :)....ale mysle ze niee...:) zycze zeby potoczyło sie po twojej mysli:D

Gość zuzia258
mam pytanie w styczniu mialam okres 15-19, natomiast w lutym 12-16 czyli w 29 dniu mialam 1 dzien okresu. kochalam sie 21 lutego czy moglam zajsc w ciaze/??