Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszonaHELP

tabletka 72 godz? to działa?! pomocy!!

Polecane posty

Gość przestraszonaHELP

Jutro minie 2 dzień od kąd współżyłam i nie jestem pewna czy mogłam zajść w ciąże bo pękła nam gumka!! zamierzam się wybrać do lekarza dziś rano (to będzie jakoś 51 godz od momentu kochania) po tak ową tabletke tylko nie wiem czy to jest skuteczne. I czy mam iść do lekarza ginekologa czy wystarczy rodzinny na wystawienie takiej recepty? Błagam pomocy!!

Gość przestraszonaHELP
up up

Gość **Gruszka**
brałam 2 razy i nie zaszłam...a lekarz mnie zapewniał o statystykach które prowadził ze nikt nie zaszedl....a u mnie prawdopodobienstwo było wyjątkowe...bo dni płodne! ;) uszy do góry, weż i bedziesz miała mniej stresów...a im szybciej to zrobisz tym większa skuteczność :) trzymam kciuki

Gość **Gruszka**
recepte musi wypisac ginekolog ( z tego co wiem)...aa no i nie wszyscy chca ja wypisac, choć lek jest bezpieczny i w większości cywilizowanych krajów jest bez recepty!! - ale pamiętaj ze to twoje prawo wiec mozesz na takiego ginekologa naskarżyc do federacji na rzecz kobiet i planowania rodziny - wrzucajac go na czarna listę! ;)

Gość peppe-roni
moja kumpela miala taki problem i ona musiala isc do ginekologa bo rodzinny nie chcial jej wypisac... z tym ze ten rodzinny to taki niezbyt fajny i niechetny do wypisywania recept wiec byc moze u Ciebie bedzie inaczej. a co do skutecznosci i generalnie tego tematu to nie mam zielonego pojecia...

Gość **Gruszka**
ja brałam POSTINOR DUO - 2 tabletki które bierzesz w odstępie równo 12 godzin :) efekty u mnie były takie ze miałam troszke bardziej bolesną miesiączkę i nic poza tym. A podobno zdarza się plamienie...zresztą albo lekarz cie poinformuje albo przeczytasz ulotkę i to wystarczy ;)

PO moze wypisac zwykly internista... to fajnie masz jak dopiero po 2 dniu martwisz sie czy isc po PO... madrze,nie ma co

nastepnym razem jak bedziesz miala wpadke, mozesz ronie dobrze wziasc od razu 2 tabletki antykoncepcyjne,dzialaja tak samo jak PO.... i nie uzywaj tylko gumek skoro wam pekaja,jakies kremy,zele itd tez na wszelki wypadek uzywaj..i globulek.. albo zacznij brac tablekti

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Mi wypisal zwykly lekarz rodzinny

bralam postinor kilka razy i nie zaszlam....najwazniejszy jest czas....czym szybciej zazyjesz postinor po stosunku, tym lepiej....w ulotce jest napisane do godz. po stosunku wystarczy jedna tabletka.....ale Ty pewnie bedziesz musiala wziac dwie...tzn jedna a po 12 godzinach druga....a co do recepty to mi razx przepisal ginekolog, a dwa razy lekarz na pogotowiu...w aptece mi powiedziala babka, ze teraz lekarze wszyscy maja obowiazek wypisac na to recepte, bo wiadomo, ze im szybciej bedziesz miala recepte tym lepiej i wieksza pewnosc, ze nie zajdziesz w ciaze...

Gość jenefe
Hej co do tej tabletki to 2 razy zarzywalam,pierwszy raz to niebylam pewna czy byla wpadka 100% wzielam tabletke i w ciaze nie zaszlam Za drugim razem miałam 100% pewnosc ze wpadka byla,wzielam tabletke po ok 20 godzinach i niestety nie podzialala mam piekna 2 miesieczna coreczke....czasem tak bywa oby wam pomogla

Gość FaWKulce:P
długo wam to nie zajmie ,wejdzie sobie w www.google.pl wpiszcie sobie "New Caress - Safeness 3szt Prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym" i grafika tego gówna nie kupujcie bo pęka!!!! NIE POLECAM!!!!!!! PĘKAJĄ!!

Gość ja uzywam safeness od dwóch la
i żadna nam nie pękła na szczescie

Gość ulaulaulalala
Nie martw sie > idz do ginekologa najlepiej prywatnego, nie bedzie problemu z przepisaniem tabletki

Gość Agonia36
Na wstepie powiem ze to szok i skandal aby tabletki po byly na recepte ! Polska to jednak pop.......y kraj . Ale na temat bralam raz wypadek zdarzyl sie w dni plodne bylam niezle wystraszona mam 2 dzieci w ciaze zachodze bez problemy dzieci trzaskalismy za pierwszym podejsciem i troche sie obawialam ze na mnie to nie zadziala ale pobieglam zaraz do apteki wzielam i bez problemu ale kazda godzina zwloki to wieksze ryzyko

szokiem i skandalem jest nieumiejetne kochanie sie - delikatnie mowiac... a zreszta jesli ktos jest nieodpowiedzialny t o niech nie zwala winy na sluzbe zdrowia ,ze zmarnuje sobie zycie albo dostanie zjebke od rodzicow ze sobie wpadnie bez slubu. ludzie przeciez zastanowcie sie najpierw co robicie i edukujcie w tych sprawach bo pozniej zdziwienie jak to sie stalo skoro stosunek byl przerywany. aaaa szkoda gadac

Gość Julka889
Jeżeli pigułka po zostanie przyjęta jak najszybciej, to nie ma żadnych przeciwwskazań, aby nie zadziałała. Pamiętajcie, że na stronie: www.wpadka.pl można znaleźć listę lekarzy oraz aptek, gdzie można ją nabyć!

Gość gość
Hej u mnie sytuacja wygląda tak: biorę tabletki od pół roku ale zapomniałam 5 z opakowania i wzięłam dopiero po 24 h, w międzyczasie kochałam się bez zabezpieczenia. Następnego dnia wźęłam zaległą i kolejną tabletkę a następnie 'awaryjna'. Przez następne 7 dni stosowałam dodatkowo prezerwatywy i dokończyłam tabletki ( po 7 dniach były one jednym sposobem zabezpieczenia). Teraz czekam na okres (3 dni po odstawieniu tabletek czyli już powinien tu być!) Czy niepotrzebnie wierzylam że jestem zabezpieczona po tych 7 dniach?

Gość gość
jest duza szansa ze niepotrzebnie

Gość gość
hej wszystkim! mam problem, a mianowicie... 22.09 miałam niebezpieczny seks, tzn. bez zabezpieczenia. Był to 23 dzień cyklu, biorąc pod uwagę, że cykl mam co 28 dni (czasami zdarza się co 30 dni). Następnego dnia rano, po okołu 30-33 godzinach wzięłam tabletkę 72h. Miesiączkę powinnam dostać 27.09, ale dostałam przełom 29-30.09. Rozumiem opóźnienie, możliwe, że na wskutek tabletki albo po prostu nerwy, cokolwiek. Pierwszy dzień dosyć skąpy, następne już były normalne. Miesiączka standardowo 5-6 dni, także zakończyła mi się 5.10. Od tego czasu mam zwiększoną ilość śluzu, na tyle, że odczuwam to w ciągu dnia, a do tego plamienie. Kropelka dwie dziennie, ale widać na wkładce bądź bieliźnie, do tego połączone ze śluzem. Dodam, że 6.10 równe dwa tygodnie od niebezpiecznego stosunku zrobiłam test ciążowy, który okazał się naegatywny. Teraz moje pytanie: Co mogą oznaczać te dziwne plamienia? Czy powinnam się martwić i zrobić drugi test ciążowy ? Może powinnam się udać do lekarza ? Dodam, że nie przebywam w kraju... więc nie jest to łatwe. Czekam na odpowiedź, dziękuję

Gość gość
Nie jesteś w ciąży. Tabletka po to duża dawka hormonów - stąd lekkie zaburzenia cyklu i plamienia. Nie martw się tym, lekarza odwiedź jeśli plamienia nie ustąpią.

Gość gość
ja wzięłam tą tabletkę po 36 godzinach, dziś mam piękną roczną córeczkę:)

Gość gość
No to jak to w końcu jest? Bierzecie tabletki "po" i macie dzieci? Czyli ona nie działa?

Gość gość
ja akurat miałam dni płodne, prezerwatywa nam sie zsunęła dlatego zaszłam u mnie ta tabletka nie podziałała

Gość gość
czyli niepotrzebnie ją wzięłaś....

Gość gość
wzięłam bo myślałam, że zadziała, ta tabletka ma dwojakie działanie, z jednej strony ma nie dopuścić do zapłodnienia, a z drugiej jeśli już do tego dojdzie ma podtrzymywać ciążę

Gość gość
Mi wystawil lekarz w szpitalu recepte na ta tabletke .wzielam ja do 12 godzin .mam nadzieje ze pomoze .bylam 2 dni po miesiace .bolalo mnie bodbrzusze troche jestem senna i oslabiona tak to sie czuje dobrze oby zadzialala nie chce miec 3dziecka

Gość gość
Mi wystawil lekarz w szpitalu recepte na ta tabletke .wzielam ja do 12 godzin .mam nadzieje ze pomoze .bylam 2 dni po miesiace .bolalo mnie bodbrzusze troche jestem senna i oslabiona tak to sie czuje dobrze oby zadzialala nie chce miec 3dziecka