Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mantodea

WYPADNIĘCIE CZOPA ŚLUZOWEGO 28 TC!!!HELP

Polecane posty

mi czop zaczal wypadac ok miesiac przed porodem,szyjka macicy sie skracala ,ale lekarz nie kazala mi do szpitala jechac tylko duzo odpoczywac i tak urodzilam zdrowe dziecko w 40 tyg.

Gość xxviki21xxwp.pl
jestem w 33 tygodniu i bardzo sie martwie bylam u lekarza ale nawet mnie nie zbadal tylko do domu odeslal

Gość xxviki21xxwp.pl
pierwsze dziecko poronilam w 3 miesiacu lekarze nie potrafili wyjasnic przyczyny, martwie sie bo w 3 miesiacu mialam plamienia ale ustaly ale przeciez powinni zrobic mi usg czy jakiekolwiek badania, brzuch boli mnie tak jak na miesiaczke

Gość Efffcia333
Może nie jak na miesiączkę, ale jak przed porodem. A właśnie. Odnośnie czopa, to jestem na początku 33 tyg. i ostatnio wyleciało mi dość dużo przeźroczysto- białawej wydzieliny i tak póżniej przez dwa dni już po troszeczku. Ale nie wiem, czy to mógł być czop. Przeraziłam się jak czytam Wasze wypowiedzi!

Gość xxviki21xxwp.pl
dziekuje za odpisanie:) mam nadzieje ze z moim malym dzieciatkiem jest wszystko ok

Gość xxviki21xxwp.pl
moj czop byl zoltawy i mial zelowa konsystencje ciagna sie jak guma czy cos takiego

Gość Efffcia333
Kurde, zaczynam się martwić i chyba i ja pójdę do lekarza, bo to moje kojarzy mi się z czopem!

Gość xxviki21xxwp.pl
jestem pewna ze to czop wody sacza mi sie juz dwa dni i mam dziwne klucia na dle w brzucha w twoim wypadku udala bym sie do lekarza mam nadzieje ze nie odesla cie z kwitkiem tak jak mnie

Gość Efffcia333
Skoro Tobie się wody sączą, to ja się dziwię, że Ty w domu jesteś! Przecież odejście wód to sygnał porodu! I konieczna jest jak najszybsza wizyta u lekarza!

Gość Efffcia333
W szpitalu oczywiście!

Gość xxviki21xxwp.pl
tak bylam u lekarza powiedzial ze to normalne i mam czekac na bole

Gość xxviki21xxwp.pl
a i powiedzial ze bole maja wystepywac co 5 minut bo jezeli nie to i tak mnie nie przyjma, to jest wlasnie opieka w angli

Gość Efffcia333
Kurcze, ale już Ci się wody sączą, więc to co innego! Czytałam gdzieś, że to niezbity dowód rozpoczęcia porodu, a dziecko może się dusić jeśli ma ich za mało! Brrrr, nie chcę Cię straszyć, ale ja bym się zesr*** siedząc w dumu.

Mnie tez wypadl czop w 27 tygodniu udalam sie do szpitala tam dostalam skurczy ale powstrzymali porod kazac lykac tabuny tabletek,przeszlo dostalam sterydy na rozwiniecie plucek na 2-gi dzien odeslali do domu. w 33 tc odeszly mi wody ale nie wszsytkie zdjeto mi szewek poniewaz mialam juz skurcze jak do porodu lecz znow udalo sie powstrzymac porod.Dzis rozpoczelam 35 tc i wylazlo ze mnie sporo czopu. dziecko ma jeszcze troche wod i lekarz powiedzial ze one sie produkuja jestem w domu i kazali przyjechac jak akcja porodowa juz sie na dobre rozpocznie.Tez mieszkam w anglii

Gość upupup,,,
35t4d wypadnięcie czopa. groźne?

Gość upupup,,,
Dzięki Majóweczka za radę. Nie rodziłam jeszcze, nie chcę panikować. Widzisz, wszędzie piszą, że ta "oznaka" znaczy ni mniej ni więcej - tylko to, że urodzę :D. Ale czas oczekiwania na poród może od tej chwili trwać nawet i parę tygodni. Dlatego chciałam popytać dziewczyn, żeby nie truć lekarzom na IP w środku nocy przy weekendzie. Ile trwało u Was od momentu odejścia czopa do faktycznej akcji porodowej?

Gość parę godzin
przed

Gość od wypadnięcia czopu do porodu
jest max jakieś 2 tygodnie nie bagatelizowałabym takiej sytuacji w 35 tc

Gość od wypadnięcia czopu do porodu
u mnie czop w pierwszej ciąży wypadł w dniu kiedy zaczęłam rodzić

Gość anek83
u mnie tak samo, rano wypadł czop-nie dało się tego nie zauważyć, po południu zaczęły się skurcze, z każdą godziną przerwy między nimi były coraz krótsze, wiedziałam że się powoli zaczyna :) wieczorem już coraz bardziej bolało, wytrzymałam do północy (im większe rozwarcie tym większa szansa że cię nie odeślą z braku miejsc itp.) i pojechałam do szpitala, o 6 rano już miałam na piersiach synka :) ale u każdego może być inaczej....