Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała19

wybielanie zębów

Polecane posty

Gość mała19

chciałabym sie czegos dowiedziec o wybielaniu zębów. czy któraś z Was może je wybielała. ile to kosztuje u dentysty? czy szkodzi dla zębów.

Gość pommponik
Wybielanie zębów jest bezpieczne, jeśli wcześniej dentysta wykluczy ewentualne przeciwskazania. Generalnie wybielanie zębów jest całkowicie bezpieczne dla zdrowego, w pełni prawidłowo rozwiniętego szkliwa, bez próchnicy i ubytków. U dentysty wybielanie zębów kosztuje od 800 do 2500 złotych w zależności od systemu i gabinetu stomatologicznego. Przykładowo wybielanie zębów lampą Bio White Accelerator http://www.anident.pl/wybielanie-zebow.html to w Warszawie koszt około tysiąca złotych.

Gość nawarra
Właśnie ja jestem za tym by wcześniej skonsultować swoją decyzję o wybielaniu zębów ze swoim dentystom. Teraz pojawiło się tyle tych preparatów, które czasem bardziej szkodzą niż pomagają dlatego nie warto wypróbowywać ich na sobie swoich zębach.

Gość krotika
ja też bym nie ryzykowała używaniem preparatów które są od ręki dostępne dla wszystkich. Ostatnio czytałam, że Liquid Smile jest całkiem niezły i ma porównywalne działanie do zabiegu w gabinecie, a relatywnie jest tańszy. I to co jest plusem to można go dostać jedynie u dentysty czy w gabinetach medycyny estetycznej.