Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa ona

biały gęsty śluz.....??? o co chodzi?

Polecane posty

Gość ciekawa ona

hej. zaczęły mi się w pon dni płodne....do tej pory przejawiało się to śluzem jak białko jaja kurzego, był przezroczysty, bezwonny....a tym razem jest biały, gęsty....taki ciągnący "glut"....jest bezwonny i nic mnie nie szczypie i nie piecze... i zastanawiam się o co chodzi??? czy któraś z Was miała coś podobego? proszę o wypowiedzi.

Gość ciekawa ona
oczywiście pójdę z tym do ginekologa ale tak sobie główkuję że może ktoś mi coś tu podpowie.....

a skąd wiesz że w poniedziałek zaczęly się dni płodne???? miałaś monitoring czy jak? jeżeli swoją wypowiedź opierasz na kalendarzyku, czytaj wyliczance, to przykro mi ale to żadne zabezpieczenie i żadna pewność. dni płodne możesz zaobserwować, właśnie poprezez obserwację śluzu, temperatury i szyjki macicy, a nie na podstawie wyliczeń. jeżeli jednak obserwujesz się, lub miałaś monitoring, który wskazał na owulację, a mimo to masz śluz biały, to radzę sprawdzić czy taki sam jest przy szyjce (wkładasz palec, a lepiej dwa do pochwy i szukasz szyjki) śluz jaki jest przy szyjce jest najbardziej wiarygodny. czasem jest go tak mało że występuje tylko przy niej i nie ma go na zewnątrz. pamiętaj że organizm to nie maszyna i nie ma czegoś takiego jak "zawsze" lub "nigdy".

Gość rebeka1234
z reguly taki slub oznajmia ze dni sa wlasnie nie plodne::)

Gość ciekawa ona
robiłam testy owulacyjne - stąd wiem że są dni płodne.... poza tym temp, no i oczywiście wyliczenia jako dodatkowy wskaźnik......... ale tego śluzu jest tak dużo że jak rano wstaję to aż ze mnie leci... jest biały i gęsty i jest go o wiele więcej niż miesiąc temu czy w poprzednich cyklach tego przezroczystego.... nie wiem co to oznacza. staramy się z mężem o dziecko i bardzo dokładnie obserwuję swoje ciało. akurat pech bo go nie ma. jest na delegacji i wraca w przyszłym tygodniu - stąd też wiem że to nie pozostałości spermy.

Gość ciągnący glut
Opisujesz, ze to "taki ciągnący "glut" - to przecież śluż płodny jak w mordę strzelił. Śluz niepłodny nie jest przede wszystkim ciągnący! Szkoda, że męża nie ma akurat. Ale za miesiąc się uda, zobaczysz. 🌻

Gość ciekawa ona
hmm... no to wygląda na to że nie ma się czym niepokoić... ale dziwne.... nigdy nie miałam takiego tego śluzu, zawsze był przezroczysty i nie w takich ilościach :-) pierwszy raz jest taki biały. jestem zaskoczona, ale cóż, całe życie się człowiek uczy

Gość ciągnący glut
Ja dawniej też miałam mniej śluzu, a teraz to mnie zalewa. To się zmienia jak widać. Zawsze możesz iść się zbadać i się nie denerwować.

Gość ciekawa ona
wogóle się nie denerwuję :-) bo nic mnie nie boli, nie kłuje i nie szczypie.... do gina bym poszła z ciekawości..... a i tak chodzę regularnie więc tylko przyspieszyłabym wizytę ale uspokoiłam się dzięki Wam. Dzięki dziewczyny :-)

Cześć. od pewnego czasu wydziela sie z mojej pochwy gesty biały ąluz który potem przeistacza sie właśnie w takie krupki. do tego lekko bolą mnie piersi jednak nie zawsze do tego mam ból brzucha w podbrzuszu. boję sie że to może być ciąża jednak gdy zrobiłam test wynik był negatywny. Poza tym miałam okres 13 dni temu bolał mnie brzuch i trwał tylko 4 dni od tego czasu zaczął pojawiać sie ten dziwny śluz. niepokoje sie bo wczesniej leczyłam nadżerkę a moja mama miała kiedys stan grzybiczny pochwy. i teraz nie wiem co to moze byc. Proszę Was pomóżcie mi:(.