Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parysa

pomóżcie! moj 8 miesięczny synek sam nie siada

Polecane posty

Gość parysa

Proszę pomózcie bo się załamałam, mój synek ma 8 miesięcy i nie potrafi sam usiąść, dostał skierowanie na rechabilitację z powodu - opóźnioenia rozwoju psychoruchowego- dużo czytałam na ten temat i pomału się załamuję... jeśli go posadzę to potrafi siedzieć, choć czasem jeszcze leci na bok, od urodzenia nie mogłam go zmusić do leżenia na brzuszku bo z płaczu potrafił się zanieść i to może moja wina, obraca się podczas leżenia na boki, z brzuszka na plecki i odwrotnie ale nie może się podnieść, dodam też że podnosi dupkę do góry, podpiera się na wyprostowanych rączkach i obraca wokół własnej osi ale lekarz mnie bardzo zmartwił...

Gość parysa
czy ktoś miał taki problem? i czy po rechabilitacji wszystko wróciło do normy?! Lekarz powiedział że synek powinien być rechabilitowany od urodzenia bo dostał 7 pkt(miał szelki z pępowiny) tylko dlaczego nikt mi o tym wcześniej nie powiedział aprzecież tylu lekarzy go badało!!!

parysa nie wiem jak w twoim przypadku. ja z moja bylam u neurologa bo mnie pediatra nastraszyla ze mała nie siedzi a ma juz prawie 7 miesiecy. Neurolog mi polecila takie specjalne ćwiczenia na równowage i powiedziala ze dziecko powinno siedziec i zeby to wycwiczyc musze ja duzo zasadzac to bylo dla mnie zaskoczenie bo na kafe i w necie czytalam zeby absolutnie nie sadzac az samo usiadzie. zaczelam sadzac i 1,5 tyg poźniej mala juz sztywno siedziala a niedlugo poxniej zaczela siadac i wstawac. Jaki lekarz zlecil ci rechabilitacje? bylas u neurologa?

Identyczna sytuacje miałam ja(moja córka) nie siedziała majac 7,5 miesiaca.Chodziłyśmy na rehabilitacje dwa razy w tyg.Ćwiczenia łatwe i przyjemne.Teraz skończyłyśmy chodzić bo mała...chodzi.Na rehabilitacji pani tylko się smiała ,że wysyłaja dzieci na takie ćwiczenia bo każde siada i chodzi w odpowiednim dla siebie czasie.Nie martw sie.Będzie dobrze.Moja dodatkowo kurczyła palce u lewej nózki a teraz nic sie z nia nie dzieje.

Gość parysa
wizyte u neurologa zlecil mi lekarz pediatra, choc na moje własne życzenie-moich znajomych synek miesiac starszy robi duzo wieksze postepy, wiec sie zmartwilam choc dzieci rożnie siadaja i chodza... - prosilam i dostalam skierowanie i tak myślę że jednak dobrze zrobilam, bo z tego co piszecie to jest szansa na to ze wszystko bedzie dobrze:-) tak myślę; mam tez inny problem synek od urodzenia nie chce jesc i wciąż walczę wymyślając cuda, zmieniając mleko, kaszki itp, malo przybiera na wadze urodzeniowa to 4050 a teraz 7700 i tez nikt-lekarze nie wiedza co zrobic, o skierowanie doprosic się nie można - jestem zdania że lepiej zrobić o jedno badanie wiecej niż mniej żeby tylko wszystko było dobrze. Dziękuję za słowa otuchy

Gość savannah dry
Hmmm, moj ma prawie 8 miesiecy i tez sam nie siada, pelza ladnie po podlodze, podnosi sie w lozeczku, ale nie siada. Ale lekarz mi powiedzial ze spokojnie, zazwyczaj w 9 miesiacu zaczynaja same dzieci siadac. Zreszta podreczniki tez tak pisza...?