Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaaaaaaaaaaaa

biegunka

Polecane posty

Gość aniaaaaaaaaaaaa

witam bardzo sie denerwuje wiec chciałabym sie poradzic innych mam. Moj synek ma niecałe 2 latka w zeszlym tygodniu lezelismy w szpitalu na zapalenie oskrzeli, juz myslalam ze jest zdrowy i nasze klopoty i zmarwienia sie skoncza ale jednak nie. Przed szpitalem mial troche luzne kupki i tam dostawal lacidofil i smecte wszystko wrocilo do normy. Jednak w domu po powrocie ze szpitala syn zaczal w miare normalnie jesc i pod wieczor 2 razy zwymiotowal i dostal luzna kupke, rano znowu zwymiotowal i luzna kupa. Nadal podaje mu lacidofil ale nie ma poprawy, co prawda juz nie wymiotuje ale robi po co najmniej 4 luzne kupy dziennie. Lekarz powiedzial ze mam go obserowac podawac lacidofil i wszystko powinno wrocic do normy. Jednak to juz 3 dzien i kupy dalej luzne. Co byscie mi poradzily jakie leki powinien brac? Apetyt ma średni ale za to duzo pije, z góry dziekuje za odpowiedzi, na serio niewiem co robic.

Gość A może to rotawirus
? Oprócz lekkostrawnej diety i pojenia, nic innego nie przyniesie poprawy. Organizm sam musi takiego wiruska zwalczyć.

jezeli to cos jak rotawirus to organizm sam walczy, ale wiesz ja bym ci sie radziła spytac innego lekarza i zrobić badania na sarmonelle i inne choroby.trwa tobardzo długo i jeszcze bardziej zwroc uwage ze to dwulatem a nie starsze dziecko wiec sie meczy. no przy rota to te sraczki sa ale az tak.dawaj moze czesciej lacidofil.

Gość aniaaaaaaaaaaaa
hmmmm on mial wykluczona salmonelle jak mial pobierany kał do badania więc myślę ze to jakiś wirus, wiecie mały się męczy boję się aby się nie odwodnił chociaż dużo pije może podać mu jakies specjalne plyny nawadniające?

Coś z elektrolitami np. gastrolit, ewentualnie marchwiankę z hippa ors200. Musi bardzo dużo pić. Moje maleństwo miało biegunkę w weekend. Już była na granicy odwodnienia, ale udało nam się wybronić przed szpitalem

Gość aniaaaaaaaaaaaa
a co myślicie o smekcie i taki lek enterol nigdy nie kupowalam a slyszałam ze dobry!?