Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitty123

dyskopatia, kregozmyk

Polecane posty

Gość kitty123

Witam, mam pytanie odnosnie odcinka ledzwiowego kregoslupa. Mam 26 lat. W badaniu rtg wyszlo mi skrzywienie w odcinku ledzwiowym kregoslupa. Fizjologiczna lordoza zniesiona. Wygiecie ku tylowi osi kregoslupa. Krazki miedzykregowe na poziomie L4-L5, L5-S1 zwezone. Dyskopatia L4-L5, L5-S1. Bylam u neurologa, powiedzial ze musze powtorzyc zdjecie w projekcji bocznej, bo podejrzewa rowniez kregozmyk, a zdjecie nie wyszlo zbyt wyrazne. Generalnie doskwiera mi ten kregoslup. Boli mnie kazdego dnia, od rana do wieczora, nie ustaje w pozycji lezacej, ale w nocy bol mnie nie wybudza. Wlasciwie nie jest to jakis bardzo silny bol, ale to takie dziwne uczucie, tak jakby tepy bol. Dzieje sie tez cos takiego, ze jak np leze i chce sie przewrocic na drugi bok, to mam wrazenie ze mnie lapie skurcz jakby w miednicy i na gorze nogi. Poza tym czesto mam skurcze stop. Czy Waszym zdaniem takie dolegliwosci oznaczaja juz powazne stadium ?

Gość kitty123
up

Gość gość
Ja natrafiłam na dobry materac Viscotherapy i spokojnym sumieniem mogę go polecać. Natomiast wcześniej używałam za twardego, kupionego w sieciówce i to nie było to. Często budziłam się jak po jakichś torturach. Myślę, że najlepiej testować i dobierać indywidualnie z pomocą ekspertów.