Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybka146

Czy to ciąza

Polecane posty

Gość rybka146

Witam. Mam pytanko!.Ostatnio zrobiłam test ciązowy-pozytywny.Ginekolok stwierdził że mam powiększona macice,i do końca nie jest pewny.Jednak kilka lat temu stwierdzono u mnie ciąże u ginekologa w badaniu pochwowym, a na usg stwierdzono zapalenie jajnika i że jest powiększony.Dzisjaj mam podobne objawy a na dodatek nie rególarny okresi znowu to samo.Obiawów poza testem i tym badaniem nie mam tylko okres spóżnia sie, nabzmiałe piersi pobolewanie brzuch jak przy okresie, i jajników. Jak na 4-5 tydz ciaży dziwne bo nie mam żadnych obiawów opisanych jak u was.Więc mam dylemat Poradcie cos Dziewczyny!!!!

Testy raczej rzadko sie myla, a masz typowe objawy ciazy ja na ten etap ciazy, czyli brak okresu, bole jak na okres, nabrzmiale piersi....wiec jakie Ty bys chiala miec inne objawy?????, te sa najbardziej typowe......

Gość rybka146
No tak tylko że nie oddaje często moczu, nie mam apetytu (jem jak zawsze).zmęczenia nie mam,mdłości .Nic z tego.A raczej cos bym czóla .Okres zawsze sie spóznia , a nawet czasami go nie mam. A u ginekologa W szpitalu stwierdzic ciąze której nie ma.Tak miałam kilka lat temu. A ten u którego ostatnio błam stwierdził że 100 % bedzie wiadomo za 2 tyg.

kazda ciaza jest inna, ja tez na poczatku nie oddawalm tak ciagle moczu, a wymioty zaczely mi sie dopiero okolo 11 tyg i wcale nie bylam tak senna jak sie spodziewalam, jesli chcesz miec pewnosc na sto procent musisz sie troche uzbroic w cierpliwosc, mozna to sprawdzic na wiele sposobow, po pierwsze badanie beta HCG z krwi, po drugie okolo 5,6 tyg badanie usg, wprawdzie nie bedzie wtedy jeszcze widac zarodka, ale bedzie pecherzyk ciazowy, co ost potwierdzi ciaze, a objawy o ktorych piszesz to sa objawy subiektywne,kazda moze ciaze przechodzic inaczej

Gość rybka146
dc- a o co pytasz?

u mnie mdłości, wymioty, wrażliwość na zapachy - dopiero od 11 tygodnia. Na samym początku objawy jak na okres :) Zrób badanie beta hcg w laboratorium i wszystko się wyjaśni. Powodzenia :)

Gość rybka146
A może to zapalenie jajnika, ponownie????????????????