Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość empatycznaa

Czy jest w was empatia?

Polecane posty

Gość empatycznaa

Gość ulalalallalaa
niestety jest:o

we mnie jest dużo empatii dlatego dostrzegam jak mało jest jej w innych. :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

jak widać takie tematy poruszają ... typu empatia, zwierzęta skoro nas poruszają dlaczego nie działamy na co dzień? dlaczego wolimy się złościć? dlaczego nie dostrzegamy zwierząt, cierpienia? wolimy zająć sie sobą i dla innych nie zrobić nic a przecież mamy więcej niż inni po co nam kolejna para spodni w szafie czy nowa fryzura co miesiąc? nie lepiej raz w miesiącu wybrać się do schroniska i oddać koc do budy dla psa, przynieść karmę dla szczeniąt lub starych psów? może dlatego , że wolimy o smutnych rzeczach nie myśleć? ale nie były by one tak smutne gdyby więcej ludzi szło z pomocą. wiele przykrych historii zakańczało by się wielkim happy end`em!!!!!!! :):)

racja Patryk. ale nie ma się co łudzić. ciekawe co sami by zrobili kiedy potrzebowali by bardzo pomocy a ktoś by im jej nie udzielił, a wręcz potraktował z obojętnością. dlatego ta garstka ludzi z dużymi serduszkami powinna robić wszystko by odnosić jak najwięcej sukcesów i nie oglądać się na to, że ktoś zły i obojętny nagle stanie się dobry i empatyczny. może nieliczni, których kiedyś los pokara dojdą do tego i zrozumieją...

Gość dlamnie
to wczuwanie sie w drugiego czlowieka, jakby wchodzenie umyslem w to co on czuje ...

[Wrażliwość na ból, cierpienie i krzywdę zwierzaków jest coraz wyższa, więc nie demonizuj, please] wlaśnie! cieszą mnie artukuły do gazet, na różnych stronach, reportaże. dobrze, ze ludzie mają świadomość i coś się zmienia

ksenofaryna tak się składa że poznałem Hanan. pracuje w ZOO, w schronisku dla zwierząt i jest członkiniom dwóch organizacji charytatywnych, a artykuł do gazet to pisała już dwa razy na temat zwierząt i nawet w telewizji była w obronie zwierząt. uwierz, że ma pojęcie o czym pisze.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
kseno coś tam... czytalam twoje posty i wynika z tego ze ty nic nie robisz . sama gadasz ze dla ciebie dzien jak codzien wiec nie potepiaj innych za to co pisza tylko spojrz na siebie ! bo sama wiem ze ludzi dobrej woli wielu nie jest!!! i podzielam wypowiedz ze w porownaniu do tych ktorzy tak jak ty nie pomagaja tylko gadaja czyli sa bierni jest garstka!!!

Potwierdzam słowa Kseni, sama widziałam ją z transparentem "podaruj rybie święty spokój" czyli to to przed świętami.. dobra, nieskładnie piszę, bo zmęczona jestem

:O nie wiem czy tak wielu jest dobrych :O:O ostatnio mieliśmy tu taka akcje (jakies pare dni temu) i wystarczyło ze sie zarejestrują i przesla link dalej... nikt tego nie zrobił :(:( a w dodatku ponoć jakaś dziewczyna tu za przesłanie tego na komunikator spotkała się z przykrymi słowami i usłyszała słowa "mam w dupie koty dla mnie mogą zdechnać, odpierdol sie" jak potem wierzyć ze nie garstka a multum? nie zauważyłam tego za to widziałam obojętność i chamstwo na wlasne oczy :(:(:(:(:(:(:(:( sorry ale tak było!!!!!!!

najmocniejszy... spokojnie :) chciałam tylko powiedzieć , że to topik o empatii czyli o czymś pozytywnym. a ktoś tu wyraźnie stara się walczyć i atakować innych i pozytywnie przestało już być jak dla mnie. przykre jest to, ze tak ostro ruszyłaś na mnie za nic. nikogo nie obraziłam. wyraziłam jedynie swoje spostrzeżenia. ciesze sie ze chociaż ty trafiasz na taki 'multum' kochanych ludzi bo mnie sie to nie zdarza.

"Sorry, ale mam na myśli realny świat, a nie kafeterię i zdurniałych gimnazjalistów, którzy nudzą się w ferie " rozumiem ze tacy też sie tu zdarzaja ale mam nadzieje ze to nieliczni. jednak nikt tu wyraznie nie chcial sie z toba klucić dlatego naprawdę myśle ze mogła byś ciut zluzować... :O:O:O:O

Gość Ju...
Nie ma. Ani grama. I dobrze.:)

Gość xwoman
a co to jest?

Gość buahhaahahhahaaaaa
hahahaha!! ale sie uśmiałam!! dzieki za poprawienie fatalnego humoru!! :D 🖐️

Gość ajajaj
a co to jest empatia?

tutaj w trzech no może czterech osobach jest empatia. reszta to buraki prostaki i gbury myslące tylko o sobie i nikim więcej. kiedy ktoś prosi o pomoc dla zwierzat mają to w tyłku a gdyby oni błagali? nie potrafią się przyłączyć do pomocy mimo, że zyjemy w tym samym kraju, że jesteśmy polakami, że każdy kiedyś moze potrzebować pomocnej dłoni! kpiny i wstyd żeby jednego maila nikt nie mógł wysłać, żeby jedną petycję POPRAWNIE wypełnić , podpisać i na końcu potwierdzić!! potrafią siedzieć godzinami w necie i patrzeć na pierdy a nie mogą poświęcić 10 minut aby uratować ŻYCIE!!!!!!!!!!!!!