Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anulka156

Odstawienie Cilestu-skutki

Polecane posty

chciała bym dowiedzieć się jakie były u was objawy odstawienia tych pigułek, czy waga wróciła do normy, jak z okresem po odstawieniu itp? Ja brałam Cilest 1,5 roku, przytyłam sporo i miałam pod koniec częste bóle głowy.

Gość dobry temat bo
po odstawieniu tabletek sporo schudłam, ale w tym czasie sie odchudzałam, więc nie wiem, jaki to miało związek z ostawieniem tabletek, niestety, były i są nadal nieprzyjemne skutki - trądzik, wypadnie włosów i to mocne, włoski w nietypowych miejscach. póki co jednak nie myślę o powrocie do tabletek, jeśli chodzi o cykl szybko się uregulował, nie ma aż tak dużej różniy, poza bólem brzucha podczas jajeczkowania, do wytrzymania

dzięki za odpowiedź. Mi po odstawieniu zanikło to wieczne uczucie głodu...nie biorę ich dwa tygodnie więc nie wiele mogę powiedzieć jak na razie.

ja miałam problemy z cerą ;/ nie biore tabletek od września a dopiero teraz wyleczyłam skórę, a tak to ciągle twarz, dekold, ramiona... codziennie nowa krtoska ;/

a okresy mam całkiem regularne... we wsześniu jeszcze miałam z odstawienia a potem 21.10, 21.11, 24.12 i 26.01, w lutym jeszcze nie miałam

ja mam zamiar odstawic tabletki cilest, teraz biore tabl z ostatniego opakowania. ale robie sobie miesiac przerwy i chyba wroce znow do tabsów, bo nie ufam gumkom. a tabletki chyba zmienie, jesli sie da.

ja najbardziej boje się tych moich okresów po tabletkowych :P wcześniej miałam bardzo bolesne m.in dlatego zdecydowałam się na tabl anty. nie narzekam na gumki, wcześniej jakoś używało się tylko ich,więc teraz też damy rade :D tzn dajemy już rade :classic_cool: ja odstawiam na minimum 3 miesiące, chyba że do wakacji całkiem....ewentualnie już w ogóle ich nie będę brać, czas pokaze....

Gość Lise
Ja odstawilam tabletki w Październiku 2009r. Zazywalam je w celach leczniczych aby uregulować okres i obfite miesiączki. Odstawilam je kiedy mi sie skonczyly a więc 21 dni zazywalam a potem w październiku mialam okres i od tego czasu okresu nie mam, a w ciazy napewno nie jestem bo bzykalam sie ostatni raz z kimś w sierpniu ale koleś ograzmu nie dostał aJa odstawilam tabletki w Październiku 2009r. Zazywalam je w celach leczniczych aby uregulować okres i obfite miesiączki. Odstawilam je kiedy mi sie skonczyly a więc 21 dni zazywalam a potem w październiku mialam okres i od tego czasu okresu nie mam, a w ciazy napewno nie jestem bo bzykalam sie ostatni raz z kimś w sierpniu ale koleś ograzmu nie dostał a ja objawów ciazy nie mam. ja objawów ciazy nie mam.

'' ja mam zamiar odstawic tabletki cilest, teraz biore tabl z ostatniego opakowania. ale robie sobie miesiac przerwy i chyba wroce znow do tabsów, bo nie ufam gumkom. a tabletki chyba zmienie, jesli sie da. '' Hehe taaaa tylko uważaj bo znam wiele mamuś, które nimi zostały własnie w takie sposób, podczas przerwy... Jak funkcjonujesz prawidłowo to nie ma potrzeby robienia przerwy, z tego co mi lekarz powiedział to są tab na trądzik a ich skutkiem ubocznym jest antykoncepcja, nalezy je brać 6 miesów i odstawić.

Ja właśnie w czwartek zazylam ost tabletke i czekam na okres. i to juz koniec brania cilestu. Leczlam tradzik i przez 6 mies wszystko mi sie zagoilo. Ale jestem przygotowana ze wroci tradzik :(