Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiająca się....

Skoda Felicia czy Fiat Seicento ?

Polecane posty

Hej! Mogę kupić ze sprawdzonych źródeł jeden z dwóch samochodów... Skode Felicie albo Fiata Seicento... Oba są w podobnej cenie... Fiat jest jedynie nowszy o roczek. Przebieg Skody (wersja 1.3 MPi), rocznik 1999 to 70 tys km, Fiata Seicento z 2000 roku to ok 80 tys km.... Które auto będzie lepsze? Dodam, że do pracy mam blisko więc jeżdze autobusikiem. Chodzi mi o samochód na uczelnie żeby dojechać, na miasto albo na wycieczki tak do 100 km za miasto.... Pozdrawiam!

Gość ja bym wziela Felke
bez dwoch zdan :D

Hmmm niektórzy mówią, że Skody hmmm się psują.. Z drugiej strony o Fiatach też różnie słyszałam. Jako kobieta myśle, że dosyć dużo sie znam na mechanice, mój chłopak tez. Na pewno po kupnie zrobimy konserwacje blach, i wymiane wszystkich filtrów, olejów itp

Gość jozek z bagien
wszystkie samochody sie psuja to zalezy w jakim stanie technicznym sa te auta i kto nimi jezdzil bo jak jezdzil starszy własciciel to jest szansa ze jest mniej dobity niz mialby jezdzic młodym wiekiem wlasciciel jak bym wział skode tanie sa czesci do samochodu łatwa jest naprawie ale co wybierzecie to juz wasza decyzja

Hmmm np kolezanka mowi, ze jej skoda sie nie podoba bo wyglada jak stary golf..... troche. A sama jezdzi seicento, ale seicento tez dziwnie wyglada taki sciety... z tylu. Sama nie wiem... Skoda wydaje sie byc bezpieczniejsza z tego co pytalam,ale ja jezdze ostroznie... Jesli chodzi o wyposazenie... to w Skodzie jest lepiej, bo jest obrotomierz, wskaznik temperatury cieczy chlodzacej, zerowany licznik kilometrow, zegarek.... W Fiacie jest tylko predkosciomierz i licznik przebiegu i paliwo. Nie ma nawet tego zerowanego licznika ani zegarka

Gość jozek z bagien
kolezanka chwali to seicento bo go ma jakby miala skode to by chwaliła skode skoda jest wygodniejsza wieksza niz seicento wybór nalezy do ciebie musisz sama podjac decyzje wybrac który samochod kupic

Gość Zastanawiająca się...
Jednak zdecyduje się na Skode... Fakt, że silnik w Skodzie jest głośniejszy ale mam wrażenie, że lepiej przyspiesza.... Jedyny minus, że kierownica ciężko chodzi, no ale ja silna babka jestem :)

Gość agagga
przed chwilą załozyłeś temat że jesteś facetem i że dziewczyna twoerdzi ze Twoja skoda jest brzydka, ze skoda fabia a jej sejcento jest lepsze.Masz jakieś kompleksy?Masz stare padło i tyle.

Gość Zastanawiająca się...
Nic nie zakładałam i nie mam kompleksów... Po prostu się zastanawiam i tyle.... Nie wiem o co tyle szumów. Proszę o konkretne opinie...

Gość Ahhhhhhhhhh
Skode na Wode

Gość tylko subaru 4WD
:D

Gość a nie mozesz czegos innego
poszukac ???!!!! Nie chodzi tu najbardziej o wygląd ...ja jezdzę volvo i nie oddałabym go nikomu :P ma buta jak mało które auto ...🖐️

Gość ananas wychodzi
ale fiacik malo pali i jest oszczedny

jesli z tych dwoch to skoda, bo jak dla mnie seicento to porazka, za maly , i brzydki :/

Gość miałam Skodę
Jak trafisz z LPG to tylko Skodę - bardzo trwałe auto i solidne Seicento jest mniejsze i ubozej wyposażone No i Felicji nie kradną :)

Gość miałam Skodę
a co do tylnej klapy w Felicji to jak zaczeła rdzewieć to tylkow ymina na nową albo pogodzenie sie z tym, wewentualnie zasłoniecie dziur jakimś plastikiem

Gość miałam Skodę
ewentualnie jak Ci cie trafi Lanos z LPG z 1999r w podobnej cenie to bierz - będzie najlepszym wyborem z całej trójki :) (można trafic z ABS i klima) - zuzycie LPG takie samo jak w Skodzie, za komfort i osiągi znacznie wyższe :)

Gość gość
Zdecydowanie najwięcej informacji odnośnie samochodów jak i warunków pracy w skoda przeczytać można na forum gowork.

Gość gość
yyyyy to stary temat.