Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość L*A*V*E*N*D*A

Woskowanie w domu a woskowanie u kosmetyczki

Polecane posty

Gość L*A*V*E*N*D*A

Hej dziewczyny, mam pytanie do tyhc, które stosowały obie metody depilacji - wosk w plastrach na zimno wykonywany samodzielnie w domu i woskowanie na ciepło u kosmetyczki. Jakie porównania? Co lepsze? Ja robię sama plastrami, bo z moich doświadczeń z kosmetyczkami wynika, ze sama sobie zrobię dokładniej... Bo one (takie miałam wrażenie) robią tak, by było szybko, a potem zostaje trochę niewyrwanych czy urwanych włosów... No i kaska... Z drugiej strony - u kosmetyczki traci się mniej czasu, a i nie trzeba się gimnastykować przy usuwaniu włosów np. z tylnej części ud. Ale najbardzije nurtuje mnie jedno - czy zauważyłyście różnicę we wrastaniu włosków po każdym z tych sposobów? Tzn. czy po woskowaniu u kosmetyczki ( z zachowaniem oczywiście dodatkowych środków, typu peeling) włoski wrastaja mniej niż po woskowaniu na zimno? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

hmm..skoro korzystalas i z tego i z tego...powiedz mi co bardziej boli? woskowanie w domu czy u kosmetyczki? bo spotkalam sie z opinia ze u kosmetyczki lepiej, bo szybciej i mniej boli.... tak jest? jak lydki sobie spokojnie moge depilowac...tak uda...chryste nie moge sie przelamac....

Hmm, wiesz co... jak sobie sama depilujesz, to wiesz, kiedy nastąpi moment bólu... a u kosmetyczki jest z zaskoczenia - może to i lepiej :) ale najważniejsze, żeby odrywać plaster szybko, sprawnie i blisko skóry - i to chyba od tego zależy nasilenie bólu. Z tego, co pamiętam, to depilacja ud aż tak bardzo mnie nie bolała (ja w ogóle mam wysoki próg bólu), za to... w niektórych miejscach, np. okolice pachwin i z tyłu na granicy ud i pośladków... okropnie mnie łaskotało :D serio! zaczęłam się zwijać, kosmetyczka myślała, że z bólu, a to z łaskotek :D:D

Gość upupupupupupupuupuupuup