Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaapominalska.

zapomniana tabletka..chyba

Polecane posty

Gość zaapominalska.

Nie chcę sie rozpisywać, więc powiem krótko...nie pamiętam czy wzięłam wczoraj tabletkę i nie mam mozliwości sprawdzenia. W ulotce microgynon jest napisane , że w wypadku zapomnienia w 3 tygodniu powinnam wziąć jak najszybciej zapomniana tabletkę nawet jeżeli oznacza to wzięcie 2 tabletek. Problemem jest to, że nie pamietam czy wzięłam...:( czy cos się stanie / czy wpłynie to na skutecznośc jeżeli wczoraj jednak wzięłam tę tabletkę a dzisiaj wzięłabym jedną więcej? Czt taka dodatkowa tabletka może coś "narozrabiać"?

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyy no..
niebardzo rozumien z tego co wiem to na każdym blistrze jest podpisany dzień a poza tym tabletek jest 21 więc możesz łatwo sprawdzić czy tabletka była wzięta czy nie. jeśli nie to wez następną i przez 7 dni dodatkowo się zabezpieczaj

Gość zapominalska.
dzieki, ale jak pisałam nie mam mozliwości sprawdzenia czy wzięłam wczoraj i nie chciałabym, żeby tematem mojego pytania stało się jak to sprawdzić. Moje pytanie brzmi- co by się stało gdybym postepowała tak jak przy zapomnianej tabletce , a tak naprawdę nie zapomniałabym jej-oznaczałoby to dodatkową tabletkę. czy taka dodatkowa nie wpłynie źle na skutecznośc?