Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatek cellulitu

OD 1 MARCA ZACZYNAMY WALCZYC Z CELLULITEM!!! kto sie przylacza?

Polecane posty

Gość poczatek cellulitu

kilka miesiecy temu zauwazylam, ze zrobil mi sie cellulit na granicy podladkow i ud. postanowilam z tym walczyc i od 1 marca ostro wziac sie za siebie :) codzienny peeling kawowy i raz w tygodniu kawowa maska. po kapieli balsam i masaz masazerka. kto sie przylacza?

No to ja razem z Toba :) A czemu od 1go maraca, a nie lepiej od jutra ?? Peeling kawowy wystarczy 2 razy w tyg, a jakich kosmetyków będziesz używała ? Ja mam jeszcze rol-on Garniera do brzucha, ale stosuje na uda(sam masażer, bez żelu) i polecam :) po masażu serum Evelline! Ja biorę się od jutra ...

Gość BIG CHANGE
jak ten peelin kawowy sie robi?słyszałam,ze faktycznie jest to świetny sposób ...

Ja dorzucam do mojego żelu pod prysznic mieloną kawę i garść soli :) Później dużo serum i zawijam się w folię spożywczą :D Czego sie nie robi, aby pieknie wyglądać :P

Gość BIG CHANGE
jakiego serum? a mozna jakos bez folii?

Folia to mój sposób, pewnie, ze możesz bez folii! A ja używam serum Evelline, cena przystępna, a jak dla mnie najlepszy ze wszystkich dostepnych na rynku! (nie wypowiadam się o tych z "najwyzszej pólki" - nie używałam!).

Gość BIG CHANGE
czyli mieszasz zel? kawe?sol?serum ?i folia. ja znalazlam takie cos : peeling kawowy : pare łyżek kawy zalewasz wodą ale tylko tak aby powstała papka do tego dodajesz 2 duże łyżki oliwy z oliwek możesz dodać jakiegoś balsamu ujędrniającego czy coś

Ja nigdzie tego nie wyczytałam, to taki mój prosty sposób! i skuteczny! Robię peeling jw. a później na noc wklepuje serum! Nie dodaję do peelingu ządnego balsamu!

i działa naprawde? Folia zawinac kawe z oliwa i co dalej? Ile trzymac? :)

Gość BIG CHANGE
aha :) wiem tylko,ze istotne jest aby bylo ciepło :) i ile razy w tygodniu?widac roznice? a cwiczysz? i ile trzymasz?

Gość JA MAM CZAPKE
e tam najwazniejsze to sa cwiczenia systematyczne same peelingi nic nie dadza

Ciepło jest bardzo ważne i stąd ta folia- owijam się nią, a później kocem tak na pól godzinki. Od jutra mam zamiar ćwiczyć, ale sama wymyslam sobie jakieś ćwiczenia, chyba , że masz jakieś skuteczne w walce z cellulitem ?

Pewnie, ze same peeligi dają minimalny efekt! Najlepiej połączyć je z odpowiednia dieta & regularnymi ćwiczeniami! Ja od jutra... :)

Gość BIG CHANGE
ja zaczynam ograniczac sie z jedzeniem :) np i kombinuje na rozne sposby, ja od jutra zaczynam bieganie :D

Gość JA MAM CZAPKE
Polecam bieganie ale przezde wszystkim 5 razy dziennie fitness ,mi sie strasznie skora ujedrnila,ale chyba dodatkowo zaczne z tą kawą dzialac

5 x dziennie fitnes ?? A kiedy jak o 19 jestem w domu ?? Pomyslę nad tym bieganiem , najlepiej chyba rano przed śniadaniem, ale nie wiem, czy bedzie mi się chciało...

Gość BIG CHANGE
ja raczej wieczorem :) bo wiesz, nawet jakby co to szybki spacer moze byc:/ a rano? spacer? zalezy o ktorej wstajesz bo ja o 5 :)moze jakas dietka?

Gość BIG CHANGE
a masz duzy cellulit?rozstepy?

Gość poczatek cellulitu
:) topic sie rozwija :) niech bedzie od 1 marca, ale mozemy juz zaczac ;) ja juz zaczelam ;) oczywiscie zapomnalam-regularne cwiczenia-ja cwicze codziennie na nogi i pupe z serii 8min (pewnie wiekszosc z was zna-kiedys cwiczylam regularnie i sa skuteczne). maseczke z kawy robie tak: zalewam kawe (taka najtansza) wrzatkiem i potem same fusy mieszam z oliwka i dodaje lyzke cynamonu i troche imbiru. po kapieli i masazu szorstka gabka wcieram, na to rajstopy i pod koc :) a do kapieli jako peeling to fusy z sola, cynamonem i zelem pod prysznic. nawet moj chlopak zauwazyl roznice i mowi jakie mam gladkie cialko :) po kapieli uzywam zwyklego balsamu i masuje sie masazerka z wypustkami. ale to serum eveline podobnojest swietne :)

Rozstępy mi nie przeszkadzaja, bo mam kilka na tyłku ( nie widzę ich nawet :) ) Celulit widoczny jak się sćiśnie, więc nie jest tragicznie... Niestety zrobił mi się taki po wakacjach... U mnie też będzie jakaś dieta, przede wszystkim mniej cukrów!

Zostane przy swoim peelingu ,bo nie moge uzywać imbiru i cynamonu- rozgrzewają, a ja mam tendencję do pękających naczynek... Co to za 8min ćwiczenia ?? :)

Gość poczatek cellulitu
u mnie dieta jest w porzadku, zdrowo sie odzywiam od dluzszego czasu. ale cellulit coraz wiekszy. na wakacjach mialam tylko jak scisnelam a teraz widac jak stoje brrr

Gość JA MAM CZAPKE
Ja wracam do domu jeszcze pozniej i o 20 cwicze 1,5 godziny dziennie ,ale czego sie nie robi dla urody:D

To i ja się przyłączam :) chociaż już zaczęłam walczyć - ograniczam jedzenie ogólnie ( :P ), smaruję się dwa razy dziennie balsamem z AA, takim zielonym, no i masuję drewnianą jakby szczotką :)

Gość BIG CHANGE
yhmm. ja kupiłam balsam, ale wygladzajacy, to na poczatek, a potem cos na cellulit, zaczne te peelingi kawowe, a tak to myje, sie taka myjkka, lub ostra gabka a to tego,zel z drobinkami, probuje takze zmieniac pewne nawyki zywieniowe, mi ten z AA, nie podszedl fajnie pachnial tylko,

Ja nie wiem, czy bardziej jemu zawdzięczam gładszą skórę, czy tym masażom ;) Można też kupić peeling kawowy z AA - ten to kupiłam ze względu na BOSKI zapach.. a czy coś dawał? Nie pamiętam.. :) A używała któraś tego preparatu z NIVEI? Z masażerem właśnie?

Dzięki za ćwiczenia, sorzystam...juz chyba od dziś zacznę walkę :) ...coraz więcej nas :)

Gość goddessa
A CZEMU NIE ZACZAC OD JUTRA? ALE Z WAS LENIE!!

Gość poczatek cellulitu
mnie tylko jedno zastanawia, czy mozna te fusy normalnie spulkiwac z wanny? nie zatka sie?