Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melca

Sozpol.......czy ktos zna te firme?? posredniczy .....

Polecane posty

Gość melca

Moze ktos z Was staral sie o uzyskanie obywatelstwa niemieckiego ..i zlecil to firmie Sozpol...? Prosze o swoja opinie na temat oceny firmy i przydatnosci.Czy sa uczciwi? ile ogolnie zaplaciliscie za ich pomoc, jak dlugo trwal proces rozpatrywania wniosku w Koln? Te i inne informacje,ktore uwazacie ze beda mi potrzebne.

Gość kristofer21
No wlasnie robie up bo tez jestem ciekawy czy ktos korzystal z uslug tej firmy takze sie zastanawiam zlecic im sprawe mojego obywatelstwa prosze o odp

Gość kristofer21
hej a ty ...uzytkownik... melca... zleciles juz firmie Sozpol zalatwienie swojego obywatelstwa?? Pozdro

Gość melca
Ja sie zastanawiam nad tym...mam wiele watpliwosci ,chociaz by te ,ze w Hannower nie maja swojej siedziby ,tylko korespondencje wysyla sie na skrzynke pocztowa.Taka wielka (podobno) firma i nie ma swojej siedziby w Niemczech???????Czytalam na forum i ludzie zalili sie ,ze czekaja juz ponad 4 lata a Sozpol nic nie robi w ich sprawie.A sprawa powazniejsza : to calkowite koszty. Pisza ,ze na poczatek 200 zloty-niby wpisowe a potem od przetlumaczonych listow na oba jezyki...W jakiej kwocie sie zamkna koszty,po otrzymaniu obywatelstwa????? Wiec czy warto.. Najlepszym rozwiazaniem ( i ja chyba skozystam z niego) jest samodzielne zebranie dokumentow( a ja juz mam prawie wszystkie) kwestie wypisania poprawnie wniosku powierze poleconemu "czlowiekowi", ktory pomaga przy wypisaniu,dodam ze za niewielka cene,porozmawiam ze znajoma tu w Niemczech i ustale jej pelnomocnictwo.To znaczy ,ze Ona bedzie odbierala poczte do mnie,tlumaczyla mi ja i odpisywala na nia.Bedzie tez w kontakcie z biurem i co pare miesiecy bedzie dzwonila tam dowiadujac sie o przebiugu sprawy.Wszystkie dokumenty wysle do KÖLN i bede czekala.Jak dlugo?????????????Tego nikt nie powie.Zycze powodzenia

Gość kristofer21
Dzieki melca ze odpisalas tez cos mi ten sozpol podpadl przy wplacie np przelewem bankowym adres od nich jest z Londynu he jakos dziwnie a czemu nie z Hanoveru chyba bede musial zrezygnowac z tego pomyslu i wymyslic cos innego zrobie tak jak ty i sam skompletuje dokumenty zobaczymy co z tego bedzie jeszcze raz dzieki i powodzenia zycze!!!

Gość kristofer21
sprawdzalem na elektronicznej mapie niemiec ten adres od sozpol no i woogole takigo nie ma he wiec gdzie ta firma istnieje nie wiadomo .. melca czy moglabys mi podac swoj adres meila mialbym pare pytan do ciebie odnosnie tych dokumentow i o pare rzeczy jeszcze zapytac prosze dzieki i pozdrawiam!!!

melca@poczta.fm moze sie przydam na cos...........hehehe

Gość Agata10818
Witam wszystkich!!! Mam pytanie. Znacie może jakąś osobę która pomaga przesiedlić się do Niemiec??? Chciałabym z mężem wyjechać ale nie mamy się gdzie zameldować, aby chodzić na kurs niemieckiego.Proszę o POMOC!!!

do Agata.....sorki,ale takich znajomosci to ja nie mam ,wiec nie moge Ci pomoc,nawet nie umiem Ci doradzic w tej sprawie.

Gość ZNAM NIE POLECAM
FIRMA WIDMO, DUZO BIORA, MALO ROBIA, !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ZNAM NIE POLECAM
a na obywatelstwo czeka sie roznie , srednio 2-4 lata , ja czekalam 3,5 roku

Gość hej Agata
znam osobe ktora zalatwia przesiedlenia , ale jedynie w obrebie miasta Hannover , wszystko od przyjazdu , meldunku , szkoly, mieszkania, wiaze sie to oczywiscie z kosztami,

Gość rakli
znam ta firme /za dobrze/ służe pomoca GG 7368949 albo e-mail

Gość Ika57
No to pięknie, ja już wysłałam tej firmie pieniądze...

do rakli..........miales kontakt z TA Firma? bylam na forum na ich stronce i bylo wiele negatywnych o nich opinii...zmienili szate graficzna i wszystkie wpisy zniknely...dziwne, no nie? Zna ktos jakas inna firme ,ktora posredniczy w zalatwianiu obywatelstwa ?

mnie nie chodzi o przesiedlenie ,tylko o pomoc i pilotowanie ,dowiadywanie sie o postepach sprawy przy zalatwianiu tu w Niemczech.Dokumenty wszystkie mam juz...

Gość eliving
hej Agata czy mogłabyś mi podać adres osoby lub nr tel. do osoby mieszkającej w obrębie Hannoveru która zajmuje się tymi sprawami o których pisałaś??dzieki wielkie.jeżeli masz gg to jest mój nr 8449170