Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biała orchidea

TRĄDZIK jak sobie z nim radzicie?

Polecane posty

wiele było na temat leczenia..ale ono jednak trwa...jak obie radzicie, gdy trzeba do pracy, szkoły wyjść z mało ciekawą twarzą?

Gość marilyn27
mnie sie właśnie chce płakać, sama sobie jestem troche winna ale jak tu nie ruszyć takiego ropnego dziada?? Goi sie to fatalnie, ciągle coś nowego wyskakuje ;( A tu już prawie 24 lata sie ma. Nie chce hormonów, łykałam nieraz i niestety po odstawieniu wraca... Niszę skórę płynami, maściami i nic. Mam takie ślady i blizny że szok, jak dobrze ze są korektory i pudry, jakos człowiek moze wyjść na ulice... Ale płąkać mi sie chce naprawde... Tyle energii , czasu i pieniędzy człowiek na to poświeca. Ja juzstraciłam nadzieje ze mi on kiedykolwiek zniknie, naprawdę w to wątpię... Czasem ratuję sie kremem brązujacym/samoopalaczem, wtedy jest równiejszy koloryt i jakośpod korektorem i pudrem da sie to ukryc wszystko.... Juztyle kasy pochłonął ten trądzik....

Gość wiem jak to jest
najgorsze jak pokazac sie facetowi bez makijazu,marze o tym by moc sie nie malowac nie nakladac korektorow i miec ladna buzie,niestety wyprobowalam juz wszystkeigo bralam nawet Roaccutane i tez tradzik wrocil moze nie tak silny jak kiedys ale ciagle jest.odbiera mi to checi do zycia do wychodzenia z domu do spotykania z facetem itd....niewiem dla mnie juz niema leku na to swinstwo!!!!

Gość marilyn27
ja teżograniczyłam pielęgnacjedo minimum, używam mydła dla dzieci, na dzień emulsjeLa roche posay toleriane, a na noc krem Babydream-bez żadnej chemii praktycznie. Fluidu nie używam-tylko korektor z olejkiem z drzewa herb i pudru troszkę. Zioła teżpiję, wypijam tony zielonej herbaty, kawy i alkoholu w ogóle. Duzo mineralki. Nie jem fast foodów, słodyczy niewiele, zero chipsów i innych śmieci. Obiady i inne posiłki regularnie raczej przeygotowane ( anie gotowe ;) ). I co?? Lipa. Zioła piłam nałogowo -bratek wraz z innymi i przez cały okres picia- 3 miechy miałą paskudna cerę, ewentualnie taka jak gdy nie piłam. Zestaw wszystkich witamin łykam -Falvit. Pije oliwę z oliwek, len, łyżkę oleju na noc. I niestety wszystko na nic. Mogę sobie pomarzyc o basenie, plaży czy wyjsciu na dwór bez korektora itp. Kiedysprzez paręmiesięcy piłam szklankęsoku z marchwii własnoręcznie robionego. Koloryt sie troszke poprawił, ale to wszystko :( Dla mnie nie ma ratunku. Po Roaccutane nie sięgnę bo nie mam aż tak wielkiego trądziku by sie na niego kwalifikowac, poza tym musiałąbym razem z tym łykać hormony by zminimalizować ryzyko ciaży (mam 24 lata prawie, kto wie, moze w krótce bedę chciala mieć dziecko) A taka dawka silnych leków to nie dla mojego organizmu. Nie mogę sobie na to pozwolić ani ze względu na zdrowie ani finansowo. Pozostaje mi cierpieć dalej. Ja jużtak przywykłam do mojej cery że nie potrafie sama ocenić jej stanu obiektywnie..

Gość wiem jak to jest
dziewczyny powiedzcie czy po ciazy tradzik zniknie czy juz cale zycie trzeba sie bedzie meczyc? ja juz wysiadam psychicznie...

Gość weronika20.
wiem jak to jest ja tez sie mecze z tradzikiem, teraz juz nie, ale za to z pzrebarwieniami, bliznami i bliznowcami, ojejku jak ja cierpialam to bylo straszne przezco przeszlam, z czasem sie zapomina, ja walcze wciaz dla siebie i chlopaka Jezdzilam na alser, teraz mam przerwe miesieczna. Mnie chlopak widzial bez makijazu jejku jak ja sie wstydzilam , zaksoczyl mnie i przyszedl raz do mnie, a ja akurat wrocilam z lasera. Nie tracie chceci zycia ja wiem ze juz nigdy nie ebde miala idealnej buzi, ale walcze o nia jak moge nie poddaje sie i bede sie cieszyla zyciem, bo wiem ze jeszcze gorsze zeczy spotykaja ludzi