Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niunek

nie potrafi jeść łyżeczką!

Polecane posty

moj szkrab skonczyl 4mies. chcialam zaczac dawac zupki, deserki, ale ona nie wie co z tym robić:( nawet jak jest pora jedzenia to pluje i tylko butla wchodzi w gre:( poradzcie jak zachecic bobasa do jedzonka!

Gość miki mause
powiem Ci że moja znajoma robiła takie kombinacje alpejskie że podawała przez butle obiadki rozrobione z mlekiem te pierwsze czyli, marchew czy ziemniaczki, sa te smoki z aventu I

Gość miki mause
kurcze pół mi zeżarło, II,III i przez tę najwiekszą dziurke przjdzie masa, ale próbuj , po tyci na łyżeczce, dziennie cierpliwie, i nie czekaj gdy dzieciatko bedzie bardzo głodne bo bedzie sie niecierpliwić:)

uzywam aventu, smoczka trojprzepływowego, nie wiem czy zupka przeleci?

Gość miki mause
ale ona jakoś tak robiła że poł słoiczka marchew i pół porcji mleka wymieszane:), ja nie musiałam tak kombinowac, ale jej małe tak piło i nie było protestu, wrecz obopólne zadowolenie, ale ucz mimo to jeśc łyżeczką, jabłuszko itd:)

Gość niech je nożem
jak łyżką nie umie.

chyba troszke za szybko byś chciała, to musi potrwać , nauczy się, ale trzeba cierpliwości :) powodzenia :)

Musisz uzbroić się w cierpliwość. Na pewno nie zje ci od razu całego słoika łyżeczką. Zacznij od 4-5 razów jak nie jest głodne, musi nauczyć się przesuwać ten pokarm językiem. Ja zaczęłam dawać pierwsze upieczone jabłko, (startowałam od 1/8), zupki marchwianki - ze 2 łyżki by z tego wyszły na początek. Papranie straszne ale inaczej się nie da. Potem były problemy jak mały nie załapał że łyżkę się wyjmuje i wkłada z jedzeniem i jak wyciągałam a był głodny to darł się strasznie. Karmiłam go tak, ze najpierw dostawał łyżkę z jedzeniem, potem łyżkę wyciągałam i wkładałam smoczek. I tak do końca obiadku..... Zupki są średnio smaczne, spróbuj kusić deserkiem :)

Gość mama malucha
Hej, to dopiero 4 miesięczny bobas. Może jeszcze po prostu pczekaj. Przeciez w tym wieku to dziecko je głównie mleko. Zupki czy deserki to tylko dodatek, nauka prawdziwego jedzenia i nowych smakow. Ja bym sie nie spieszyła. Spróbuj co jakis czas podawac coś łyżeczką, po troszeczku, aż zalapie. I najlepiej coś slodkiego - kaszkę, jablko.