Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasikcom

krwawienie

Polecane posty

Gość kasikcom

mam pytanie w dniu 17 cyklu dostałam słaby okres 3 dni wcześniej strałam się o dzidzię, co to może znaczyć?

obfity ten okres? jest krew czy to raczej plamienie? dlugo trwa?

Gość kasikcom
cykle mam regularne 28-30 dni podczas okresu krwawienie dość obfite a teraz trochę plamienia a trochę krwi raczej skąpo ale znacząco

to w takim ukladzie troche późno na owulacje ten 17 dc, ale kto wie...? W kązdym razie po opisie nie stawialabym na plamienie implantacyjne tylko raczej na gwałtowny spadek progesteronu z jakiegos powodu. idź z tym do lekarza, może masz jakieś wahnięcia hormonalne, a jesli starasz sie o dziecko warto to unormować.

Myślałam, że to może plamienie międzycyklowe. Czasem w połowie cyklu ze śluzem widać drobinki krwi. Ale to bardziej plamienie jest. I nie trwa długo. A jak Ty mówisz, że to jest krew. To może masz brak jakiegoś hormonu. Musisz się przebadać. Najlepiej na następnej wizycie powiedz to swojemu ginowi. Może chodzić o progesteron. Ja mogę pomóc tylko tyle. Więcej niestety nie wiem.

Gość kasikcom
dziękuję Ci bardzo

no no widzę, że zgadzamy sie z Martt :) i nawet w tym samym czasie posty piszemy :)

Gość kasikcom
a to jeszcze Was proszę o poradę kiedy znowu po tym mogę mieć owulację czy to długo trwa po leczeniu hormonalnym czy może teraz traktować to jako 1 dzień cyklu

ha tego niestety nikt nie wie - najlepszy i najpewniejszy w określeniu nastepnej owulacji byłby tu monitoring - z domowych sposobów polecam metode NPR tez naświetli troche sprawę. jesli np teraz stosowalabys NPR to jesli temperatura by spadła przed tym dziwnym krwawieniem - to sa duże szanse, że to wina za niskiego poziomu progesteronu. Wiedziałabyś tez kiedy masz dni płodne i w przybliżeniu kiedy masz owulację i kiedy spodziewać sie nastepnej @.... jabym pierwsz dzień tego krwawienia traktowała jako pierwsz dzień następnego cyklu.

Gość kasikcom
akurat tak się składa, że mierzyłam temperaturę rano tego dnia kiedy zaczynało się plamienie(krwawienie) i wynosiła 37,2 a wieczorem 37,5 to jak to rozumieć bo nic na ten temat nie wiem. dodam jeszcze że już skończyłam 30 lat

oooooo super ze mierzyłas!! a jaka masz teraz poranną temperaturę???????

jeszcze spytam - wykres masz normalny 2 fazowy i rozumiem, ze temperatura wykazala ci że 17 dc to byl akurat skok ? Poziom miedzy pierwsza faza cyklu a druga spelnia warunek 0,2 stopnia?

Gość kasikcom
niestety dzisiaj już nie zmierzyłam z uwagi na te plamienie, dodam że coś takiego zdarzyło mi się poraz pierwszy, w poprzednich miesiącach mierzyłam też temperaturę i potrafiłam mieć nawet dzień przed okresem wieczorem 37,3-37,5

Gość kasikcom
tak 17 dc był skok

rozumiem - zmierz jutro jesli nadal będzie wysoka to poczekaj na dzień spodziewanej @ i zobacz co sie bedzie działo. Temperature mierzy sie codziennie o tej samej porze, rano minimum po 3 h spoczynku - mierzenie wieczoram nie ma sensu chyba że śpisz w dzien a pracujesz na nocki. Może to plamienie implantacyjne.....?

Gość kasikcom
dobrze, tak zrobię dziękuję Ci za pomoc i chętnie jeszcze któregoś dnia skorzystam

Gość kasikcom
masz dużą wiedzę na ten temat

Ale mierz codziennie rano przed wstaniem z łóżka. Temperatura wtedy jest najbardziej wiarygodna.

Gość kasikcom
witam obiecałam że napiszę jak sie dalej potyczyła moja sytuacja. więc plamienie przerodziło się w okres trochę mniejsze tylko krwawienie niz normalnie. Udałam się do lekarza, dał mi lekarstwa venastat na zatrzymanie krwawienia i mastodynon na wyrególowanie cyklu, jednak nie wiadomo czy w normalnym terminie czyli za ok 10 dni znowu dostę okres czy dopiero za 28 dni, więc czekam