Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

autooorka

Jak długo dziecko powinno pić mleko matki lub zastępcze.

Polecane posty

Ze względów zdrowotnych chciałabym przestać karmić córkę piersią, ma 8 i pół miesiąca. Jak się przechodzi z pokarmu naturalnego na sztuczny, żeby było jak najlepiej dla dziecka? Jak długo dzieci muszą być na mleku?

Gość Agusiaaa22
karm je nadal piersie przez pierwszy tydzien najlepiej podawac butle raz dziennie pozniej przez kolejny tydzien dawaj jej trzy cztery razy dziennie a w 3 tygodniu juz sama powinna wolac butle, gdyby nie chciala to jesc z butli i doszukiwala sie piersi to karm ja w lozeczku nie bierz na rece albo niech krmi ja twoj maz

Gość Mama_Zosi
Moja młodsza córka nie chciała pić innego mleka. Odstawiłam ją od piersi jak miała 15 miesięcy. Nigdy nie piła mleka modyfikowanego, ale wcześnie zaczęłam jej podawac nabiał pod inną postacią: najpierw deserki Gerbera z jogurtem i twarożkiem, mleczne koktajle, później już zwykłe jogurty i serki. Pediatra powiedział, że jej dieta jest tak bogata w nabiał, że nie musi pić mleka modyfikowanego. Wyniki badań ma bardzo dobre

mój synek ma 2latka i pije mleko modyfikowane z kleikiem ryzowym.ciesze sie poniewaz ma ono duzo wartosci odrzywczych.bedzie pil jak dlugo bedzie chcial-w granicach rozsadku oczywiscie..dodam ze nie jest grubaskiem