Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boje sie stażu

Boje sie stażu

Polecane posty

Gość Boje sie stażu

Od poniedzialku ide na staz i bardzo sie boje ze sobie nie poradze, bede musiala pisac rozne notatki i sprawozdania jezdzic na spotkania. Nerwy mnie zjedza do tego poniedzialku w dodatku szefowa jest tak bardzo nie mila i pewni nic mi na poczatku nie pomoze Wiem ze to dziecinnie brzmi ale ja sie naprawde boje

Nie bój się! Jedyne czego powinnaś sie bać, to Twoja wypłata... Ja byłam na stażu i pamiętam tylko jak wszyscy mi dookoła mówili, żebym sie nie przejmowała. Dopiero uczę sie zawodu i mam prawo do błędów i do przetestowania nowych technik w pracy. Moja siostra tez w tym roku zaczęła staż i też ma wredna szefową, ale sobie z tego nic nie robi. Jak kierowniczka ma jakieś wąty, to moja siora idzie i po prostu pyta, jak ma być coś poprawnie zrobione, bo ona sie dopiero uczy. Tylko moja siostra to ma charakterek i nie da sobie w kasze dmuchać;-)Jedyne na co sie przygotuj to na wykorzystywanie do biegania, załatwiania, kserowania itp. Powodzenia!

Gość kajskajsi
Staż- najgorsze co w zyciu przeżyłam. chodzenie do sklepu, do cukierni, kupowanie leków na kaca dyrektorowi, robienie całemu personelowi herbatek, kawek, Chyba nigdy nie czułam sie tak poniewierana, dodam że byłam w banku na stażu, niczego sie nie nauczyłam, szkoda gadac, ale na szczescie kiedy zaporponowali mi przedłużenie stażu od razu uciekłam. Niech innego jelenia sobie znajda:)

Gość Boje sie stażu
Nie moge na niego nie isc bo potrzebuje pieniedzy. Cholera teraz boje sie jeszcze bardziej:(

Gość a ja zrezygnowalam ze stazu
wlasciwie dopiero mam zamiar poinformowac o tym UP, do firmy w ktorej mialam go odbywac nie pofatyguje sie :) z nowym pracodawca podpisuje umowe w poniedzialek, w poniedzialek tez mialam stawic sie w urzedzie pracy, pozniej w firmie, heheh tryskam radoscia z tego powodu :D

Gość Boje sie stażu
a ja zrezygnowalam ze stazu--> bylo az tak zle? czy tez cie wykorzystywali?

Gość a ja zrezygnowalam ze stazu
nie zaczelam jeszcze stazu, w marcu mialam podjac prace, ale na moje szczescie odezwali sie z firmy w ktorej bylam dosc dawno na rozmowie, w zasadzie stracilam juz nadzieje, a tu niespodzianka :)

Gość nie bój sie dobrze bedzie
ni takie rzeczy cie jeszcze w życiu czekają:) głowa do góry poradzisz sobie. na szefową patrz z dystansem, nie przejmuj sie tym ze jest nie miła. masz prawo pytac jak czegoś nie bedziesz wiedzieć. dasz rade

i mam jeszcze pytanie, czy jest jakiś limit czasu po który już nie moge isc na staz??? bo ja mam wątpliwości. tez mam isc na staż do firmy w której na lewo teraz niby pracuje już dwa miesiące:) od marca bede legalnie. tylko teraz nei wiem czy bede mogła w formie stażu- zeby dla nich taniej była, a zapłaca mi normalnie. sytuacja wyglada tak- obroniłam sie w czerwcu 2007, od konca wrzesnia byłam i jestem dalej zarejestrowana w up. pracowałam troche na lewo tu i tam, pózniej trafiłam do tej firmy (tez na lewo, ale siedze se w biurze i mam zabawe przed komputerem), w której mają mnie na staż przyjąć. i teraz pytanie czy mogą czy już nie bo za długi okres czasu od obrony lub za długi czas od rejestracji w up??

Do 25 roku życia możesz iść na staż. I właśnie musisz być zarejestrowana w UP.

dziekuje za odp droga Helenob:)

Gość do you wanna be
weż ja tez zaczelam staz w starostwie powiatowym i jest bosko ;D nowi znajomi i fani faceci :D

nie przejmuj się , ja mam dwie dziewczyny na stażu i przedłużają go już drugi raz;) jedna z dziewczyn jest nad wyraz pracowita, ciągle się pyta co jeszcze może zrobić, zwalaniam ją godzinę wcześniej - taka praktyka jest u nas w firmie w stosunku do stażystów- a w piątki często daję wolne.zobaczysz, nie będzie tak źle:)