Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nigdy nie wiem czy słać CV

Wymagania dotyczące pracy są zbyt mało konkretne.

Polecane posty

Zawsze mam problem, czy wysłać CV w dane miejsce czy nie, bo z jednej strony nie chcę się ośmieszyć, a z drugiej nie wiem, czego pracodawca oczekuje. Bo co to znaczy np. "bardzo dobra znajomość pakietu Office". Według mnie to mi jest daleko do bardzo dobrej znajomości Office'a, bo niestety jestem perfekcjonistą i dla mnie bardzo dobra znajomość tego pakietu oznaczałaby jakieś rzeczy związane z VBA w Excelu, czy pisanie jakichś złożonych kompozycji w Wordzie. Jednak jak któregoś razu poszedłem na rozmowę kwalifikacyjną, gdzie w wymaganiach było "bardzo dobra znajomość pakietu Office", to okazało się, że chcieli, abym wyrównał tekst do lewej, do prawej, pogrubił czcionkę, zmienił rozmiar czcionki i posortował kolumnę w Excelu. Masakra normalnie :-O Moim zdaniem przy każdej ofercie pracy powinny być załączone testy typu: "Potrafisz rozwiązać ten test? Możesz aplikować. Nie? To nie!" Tak by było najlepiej!

podnoszę topik

ale zawsze wysyłam zdjęcie moich ślicznych nagich piersi bo każdy pracodawca o to prosi :*

jem kał jak opętany :o

Racja.A najbardziej wkurza mnie to,że w ogłoszeniu są podawane numery telefonów,a kiedy dzwonię pod dany numer ,żeby się czegokolwiek więcej dowiedzieć,to słyszę "Prosze przyjść to porozmawiamy". :-(

Gość Dzet
A wiecie co mnie wkurza? Ze nie podaja wynagrodzenia. Jak patrze na zachodnie ogloszenia, to jest norma, a u nas nikt nie podaje. I nieraz niepotrzebne wymagania, ktore nie sa potrzebne na danym stanowisku.