Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóżcie mi prosze......

KONFLIK SEROLOGICZNY

Polecane posty

Eh zrobiłam test... pozytywny ... w piątek mam wizyte u ginekologa ale mam pewne obawy... mąż ma grupe krwi RH- a ja mam zerówkę wystapi konflik serologiczny boje sie o nasze dziecko :( czy to grozne?? czy ktoras przez to przechodzila?

zagrożenie konfliktem występuje, gdy kobieta ma krew minus, nigdy odwrotnie...

Poza tym jaka różnica, konflikt może wystąpić kiedy matka ma rh - a ojciec +. poza tym w pierwszej ciąży jest to raczej niegroźne, poza tym kobietom podawane są rpzeciwciała.

ja mam krew na plusie on minus... no to widzicie dowiedziałam się czegoś.. bo mama mówila mi ,że bedziemy mieć konflik serologicszny .. ja mam plus, on ma minosową.. wiec nie ma ryzyka?

Ja sama mam Rh (minus) i urodziłam dwie zdrowe córeczki.Mnie się udało ,ale wiem ,że może dojść do konfliktuNie można jednak od razu zakładać,że będzie źle i trzeba być dobrej myśli.Najczęściej przy pierwszej ciąży jeżeli coś wystąpi to jest bardzo łagodne.Głowa do góry,ciesz sie ,że będziesz mamusią!Pozdrawiam.

Tak jak powiedziała baderka, konflikt występuje tylko i wyłącznie w sytuacji kiedy kobieta ma grupę minusową. Ja też mam taką sytuację i nie jest to żaden problem. Nie masz się czym martwić.

nie ma, na 100% nie ma, możesz być spokojna... a nawet gdyby było odwrotnie (Ty minus/mąż plus) to nie oznacza od razu konfliktu, a jedynie zagrożenie nim:)

kamień z serca, dosłownie... dzieki wam dziewczyny tak się bałam muszę uświadomić mamę i sama poczytać na googlach bo całe zycie zylam w przeświadczeniu ze wlasnie my bedziemy miec problemy itp a to ulga!:D

Zgadza się konflikt jest wtedy kiedy kobieta ma minus,wieć w tym wypadku możesz być całkowicie spokojna i oczekiwać zdrowego maleństwa

dziekuje wam na tym forum kobitki są kochane:D buziaki dla was ❤️