Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

genek w gomakach

polski rząd uznał niepodległosc Kosova

Polecane posty

a ja niesmiało przypomnę , że 1 września 1939 roku Serbia wystosowała jako jedyna oficjalny protest do rządu hitlerowskich niemiec note protestacyjną wobec agrasji na Polske. czuje niesmak i żal. cholera!czy mamy własna jeszcze politykę zagraniczną? rozumiem , ze polityka to gra interesów ale czy nam to na dobre wyjdzie? Serbowie to jedyny kraj , który jeszcze nas lubił i podziwial za nic ot tak jako słowianscy bracia. bo ci z zachodu to tylko jak nam cos chcą sprzedac to pierdzą cos o przyjazni i miłosci do nas.

no ale w podziece za to od USA dostaniemy nowe kleczniki by wygodnie nam bylo w oczekiwaniu przed ambasada usa na pieknej w Warszawie w kolejce po wizę , która tylko nam wyróznionym z Europy środkowej się należy. dobre te paniska z usa. ludzkie Pany. straszne. to co zrobiono z Serbią. zachodniej Europie chodzi o to by skłocic Słowian.

->. czuje niesmak i żal. Czuje dokładnie to samo. Świństwo i tyle :-o

Gość raaaaaaannnyyyy
Wy chyba nie wiecie o co chodzi, macie jakieś blade pojęcie o prawie międzynarodowym, słyszeliście o fundamentalnym prawie do samostanowienia narodów????

ale za to mamy pojęcie o albańskiej mafii przy której sycylijska to harcerze----a to jej ludzie zasiądą za sterami tego państwa.

Ranyyyyyy - może byś się zamknął, ignorancie? Nie ma narodu Kosowian. To Albańczycy, którzy mają już swoje państwo, tuż obok. W Serbii byli po prostu albańską mniejszością narodową.

fundamentalne prawo samostanowienia narodow- pieknie tylko teraz powiedz to do baskow, kurdow, tybetanczykow, czeczencow i szkotow.

Gość raaaaaaannnyyyy
tylko potwierdzasz moje słowa uk subs.... aż wstyd że takiego nicka nosisz hehehe nie chodzi o naród w takim Twoim ciasnym rozumowaniu

a wy znowu o polityce ? wiosna idzie🌻 Wiosna Ludów

Gość raaaaaaannnyyyy
co ja mam mówić? to ja tworze prawo międzynarodowe? a to jest właśnie fundamentalna zasada prawa międzynarodowego!

Odchodzący Bush podrzucił Clinton i Demokratom, a także żydkom, kukułcze jajo

Ranyyyyy - ty zapewne masz luźny, ale odbyt. Co za matoł! EOT, z debilami nie dyskutuję.

Gość raaaaaaannnyyyy
czy trzeba przypominać, że opierając się na tej samej zasadzie Polska ogłosiła niepodległość? i to dość niedawno, prawda?

Gość raaaaaaannnyyyy
uk subs widać wyraźnie jaki poziom reprezentujesz i co służy Ci za substytut braku argumentów...

"yszeliście o fundamentalnym prawie do samostanowienia narodów?" ta to jutro chińczycy z jakiegoś amerykanskiego chinatown zaczną domagać się przyłączenie do republiki chińskiej bo w końcu na terenie x km2 mieszkają tylko oni :O

Gość raaaaaaannnyyyy
a kto tu coś porównuje?? zaznaczam tylko, że sami mieszkamy w państwie, które powstało właśnie w oparciu o to prawo, jakby się komuś wydawało, że to jakaś zasada którą sam z nudów wymyśliłem :-o

Nie obchodzi mnie to - co dziś fajnego w tv

Gość gigaset
ranyyyyy - cechuje Cię kompletny brak wyczucia... wyobraź sobie teraz, że górale z Nowosądeczczyzny (czyli naród w Twoim SZEROKIM rozumieniu) ogłaszają niepodległość a świat to uznaje też byś wtedy ględził o prawie do samostanowienia? opanuj się człowieku :-o

Ciekawe kto z was chciałby żyć w jednym kraju z Serbami, gdyby to wasze rodziny i wasi przyjaciele byli ofiarami czystek etnicznych, które zyskały szczytne miano zbrodni ludobójstwa, dokonanych przez Serbów???

Gość raaaaaaannnyyyy
ale o co masz do mnie pretensje? że mówię o czymś, co jest podstawowym prawem międzynarodowym? uznawanym przez wszystkie kraje? do mnie masz pretensje?

Gość raaaaaaannnyyyy
dział Lenina?? hahaha wystarczy poczytać o umowach międzynarodowych, jakich stroną jest Twój kraj kolego. może warto sie z nimi zapoznać zanim sie odezwiesz?

przez lata wmawiano Polakom że Katyń to dzieło nazistów, od kilku lat całemu światu wmawia się że Serbowie dokonywali czystek etnicznych i pokazywano masowe groby muzułmanów , które okazywały się cmentarzami z lat przedwojennych.

Gość gigaset
ranyyyyyy - jakbyś dokładniej poczytał prawo międzynarodowe to dowiedziałbyś się też z niego o prawie państw do integralności i poszanowania granic (Karta Praw Narodów ONZ) dobrze tu ktoś powiedział - obywatele Kosowa są albańską mniejszością w Serbii i mechaniczne stosowanie do nich (a także do mniejszości np: niemieckiej w Polsce - jak już to konsekwentnie!!!) praw o samostanowieniu prowadzi do absurdów mam wrażenie że upierasz się dla samego upierania... Iftar - czystek etnicznych dokonywał reżim Miloszevica, którego Serbowie sami obalili! Tak chcesz ich za to nagrodzić?