Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

morQ

nagrywarka

Polecane posty

Zepsuła mi sie stara nagrywarka dlatego kupiłam nowa, tylko ze nie wiem jak ja wymienic.. dodam ze do nagrywarki nie jest dolaczona plyta instalacyjna, czy to normalne? Czy wystarczy ze odkrece pokrywe jednostki, wykrece nagrywarke, wsadze na jej miejsce nowa i wszystko bedzie gralo? nie trzeba zadnej plyty instalacyjnej?

Gość tak wlasnie bedzie

Gość tak wlasnie bedzie
sprawdz tylko na starej nagrywarce gdzie masz wtyknieta zworke( master czy slave) i wtyknij tak samo w nowej

Jak tak patrze na tył nowej nagrywarki to nie ma tam zadnego napisu master lub slave... boje sie ze sobie nie poradze...

jestes jeszcze? dalj mam problem.. nie wiem jak odlaczyc ten złacze zasilania... nie chce wyjsc ze starej ladowarki, ciagnęłam dosc mocno az mnie palce bola i nic... a nei zauwazyłam tam zadnego guziczka zeby nacisnac i wyciagnac.. pomocy!

naprawde potzrebuje pomocy.... nei wiem jak wyjac ta wtyczke...

Trzeba mocno ciagnac... ;)(bez skojarzen)...az wyjdzie.

Nie rób nic na siłę, weź większy młotek... Tyle przysłowia. A w Twoim wypadku musisz użyć siły. Wtyki molex (ten zasilający) czasami wymagają naprawdę dużej siły

ale ja sie bałam ze cos połamie, to naprawde nie chce wyjsc.... nie ma tam zadnych srobek jeszcze? bo inaczej jak tego nie wyjme to nie wyciagne rowniez nagrywarki bo ten kabelek jest krotki.... ale naprawde mam tak mocno ciagnac?? boje sie ze cos polamie...

Nic sie nie polamie ;). Pewnie sie zastalo ;). Naprawde bez problemu mozna uzyc bardzo duzej sily...

a czy moge dla pomocy poruszac nim w gore-w doł? czy to tylko uszkodzi cos?? bo ja sie boje tak ciagnac, ze jeszcze cos polamie...

a ja juz myslałam ze to jakos przykrecone jest, albo ze jest takis guziczek specjalny ktory sie naciska.... bo to w ogole nie chcialo mi wyjsc..

poruszaj lekko bok-bok (od żółtego do czerwonego)

mam jeszcze jedno pytanie, bo ja mam 2 kieszenie jedna to nagrywarka a druga to taka zwykła ;) i w nagrywarce mam tylko podlaczone te zlacze zasilania oraz zlacze interfejsu (takie cos dluugie) a ten mster mam podlaczony w tej drugiej kieszeni. czy to normalne ze w nagrywarce mam tylko te 2 rzeczy podlaczone?

jeszcze tylko na to mi odpowiedzcie... bardzo prosze..

Szczerze mówiąc: nie rozumiem ;) Do tego kabla szerokiego (taśma, prawdopodobnie szara) masz podłączone cośjeszcze oprócz nagrywarki? Jakiś inny napęd CD/DVD? Jeśli tak, to jeden powinien być ustawiony jako master a drugi jako slave. Jeśli na taśmie jest tylko jedno urządzenie, to nie ma to znaczenia

Gość perswazjainwazja
http://klub.chip.pl/lipka/praktyczne/grafika/zworki2.jpg z dupy zdjęcie ale widac o co chodzi od prawe 4 bolce to zasilanie od lewej podłączenie do "taśmy" między nimi 2 rzędy bolców z czego jeden ma 5 a drugi 4 i widoczna na nich biała "zworka"...na obudoiwei jest nalepka z firmą numerem seryjnym i układem zworek...i pokazane są różne kombinacje podłączenia...ustaw na MASTER według schematu..żeby się orientacja nie popieprzyła ilosc bolców w danym rzedzie jest różna...zamontuj jak na schemacie na nalepce...nie sugeruj się zdjęciem. po restarcie kompa powinno być wszystko ok.