Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missy m...

wrocic czy nie

Polecane posty

Gość missy m...

wielka tesknota, czy warto wrocic do Polski?

Gość n....iii........eee

Gość n....iii........eee
a gdzie jestes teraz? ja uciekam pod koniec roku

nie..to wies ktora z dnia na dzien podupada..siedz tam gdzie jestes ...w kaczogrodzie bedzie ci zle..bieda zajebista tu jest

Gość n....iii........eee
wszystko poszlo w gore ..jedzenie prad gaz...doslownie wszystko z dnia na dzien drozeje a ludzie ? szarzeja od problemow....przykro patrzec....zmykam i zabieram rodzine ile mozna koorwa ile ? ;/

"szarzeja od problemow" to cos o mnie :( ludzie uciekajcie stad !!!!!!!!

Gość missy m...
gdzie jestem... da drugim koncu swiata. w Polsce mam dobrze - rodzine, znajomych, ukochane miasto. Sytuacje finansowa mam lepsza w Polsce, niz tutaj. Faceta mam niestety tutejszego, wiec serce nie sluga i mnie tutaj trzyma.

Gość hehaeix
wroc z nim/ wroc sama znajdziesz lepszego w polsce:P / zostan i tesknij

Gość missy m...
--> hehaeix bardzo trafnie. szkoda tylko, ze mnie nie tak latwo podjac decyzje. Cos czuje, ze na razie zostane i bede tesknic. :( Gdybym z nim nie byla to na pewno bym wrocila. dzieki.

Gość hehaeix
to jedz sama do polski na tydzien w odwiedziny zobaczysz jak jest i gdzie ci lepiej

Gość missy m...
--> insult Moja znajoma kiedys powiedziala, ze wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Mnie sie caly czas wydaje, ze w Polsce byloby mi lepiej. A moze to wcale nieprawda? Po 2,5 roku zmienia sie spojrzenie. Teraz mi sie wydaje, ze byloby tak super. A moze wcale nie? Teskno mi za Polskim Krajobrazem, za gorami, za roznorodnoscia. Tesknie za Europa tak piekna, roznorodna. Tesknie za czterema porami roku i sniegiem. Tesknie za miastem w ktorym sie wychowalam, za uczelnia, kawiarenkami, klimatem starego miasta. Nie tesknie natomiast za korkami, za formalnym "Pan/Pani", za rodzina na glowie od rana do wieczora ;) hi hi hi

Gość missy m...
--> hehaeix jestem tak daleko, ze do Polski udaje mi sie przyjezdzac raz na rok. moj wyjazd juz niedlugo. przyjezdzam sama na 4 tygodnie. zobaczymy jak bedzie

w kraju bedzie coraz wiecej unijnego nonsensu, swoistego rodzaju mieszanki komuny i muzulmanstwa

Gość hehaeix
jednak to nasz kraj i tak go kochamy i tak trudno sie mowi ze mamy tak pojebana polityke i politykow myslacych jak by tylko sie najwiecej nachapac hajsu i kogo by oczernic zeby wyjsc na dobrego... to jednak nasza kochana polska i sie teskni za nia bo dla nas-polakow jest ona najpiekniejsza :) ps. tez nie mieszkam w polsce

Gość missy m...
hahaeix jak dlugo jestes za granica? Ja 2,5 roku.

mieszkam w UK, mam powazne zastrzezenia co do niektorych politykow, zwlaszcza ekipy ktora od 10-ciu lat siedzi u zlobu, ale coz, prawda taka ze w wielu inncyh krajach jest gorzej, nawet duzo gorzej, czekam na nastepne ogolne wybory

Gość hehaeix
ja dopiero jakies 8 miechow i teskeni bardzo za rodzicami i za psem :) w sumie nie wiem co ja tu robie.. mieszkam z chlopakiem i to on chcial tu zostac na stale, chociaz, nie powiem ze, w polsce mamy nawet bardzo konfortowa sytuacja finasowa

Gość missy m...
Kirus, ja polityka to juz dawno sie przestalam przejmowac. Jak bylo tak jest i bedzie. Chyba w kazdym kraju sa przekrety w Polityce. Polityka to najmniejszy bol. Nasz kraj jest jaki jest, ale siedzi w serduchu. Najbardziej brakuje mi krajobrazu Polskiego - ukochanego miasta oraz gor, wyjazdow na narty do Austrii. Jestem z facetem, ktory jest naprawde cudowny. W zyciu nie bylam z kims tak do mnie pasujacym (tak tak... wytrzymuje wszytkie moje humory :) Tak jak napisala hehaeix... facetow jest wielu i mozna sobie znalezc innego... problem w tym, ze ja sobie wlasnie tego wybralam. No i jak sobie wybralam to juz tutaj zostane... tylko ta dokuczliwa tesknota. :) i tak zle i tak niedobrze....

tak, z doswiadczenia wiem ze na poczatku tesknota dokucza, potem przechodzi, aczkolwiek czlowiek zawsze dobrze sie czuje w kraju, w ktorym kraju nieznajomy poczestuje czysciocha przy sniadaniu o 7-mej rano w samolocie?