Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anandamaji

Co Wam w duszy gra???

Polecane posty

Napiszcie jakie piosenki graja Wam w sercu. Jakos tak mnie teraz wzielo na melodyjne wspomnienia... Czy jest jakis muzyczny nr 1, ktory przychodzi na mysl o milosci? A jakie piosenki towarzysza Wam w chwilach, kiedy potrzebujecie czyjejś obecnosci, pocieszenia? Piszcie piszcie... Umieram z ciekawosci!

Ale musial sie ktos naszukac, aby taki kawalek znalezc... Gratuluje glebi wyobrazni

Gość czekamy na twoją historię
jak coś ci nie pasuje to na drzewo zapładniać dzięcioły :classic_cool:

haaaaa haaaa haaaa niezle sie tu z wami usmieje nie zapowiadal sie az taki fajny ranek juz brzuch mnie zaczyna bolec ze smiechu dzieki

te chryzantemy to cos jak czarny chleb czarna kawa to w kiciu jest net? heee heee heee

Fajny topik! Szczególne znaczenie mają dla mnie melodie które z jakimiś sytuacjami, ludźmi, okolicznościami pokojarzyły mi się. Gdy chcę się wprawić w dobry nastrój do działania lub gdy szykuję się do jakiegoś wyjazdu dla przyjemności, słucham przebojów z lat 80-tych. To czasy moich pierwszych wyjazdów z rodzicami, potem pierwszych dyskotek, innych fajnych imprez. Jest piosenka która kojarzy mi się z pierwszą miłością i pożądaniem. To \"Killing me softly\" zespołu Fugees. Ech, minęło 10 lat a ja nadal czuję wtedy jego dotyk na moich plecach... :) Sporo późniejszych piosenek kojarzy mi się z chwilami tęsknoty na wyjazdach, za moim narzeczonym. No i Dead Can Dance, i ich \"Severance\" co leciało w tle gdy poznawałam co to miłość fizyczna i zasypianie, i budzenie się przy kimś kto cię kocha. Sporo piosenek kojarzy mi się z pewnym cudownym psem którego nie ma już w moim życiu. Dotyczy to \"I am gonna got you\" Shanii Twain, w rytm której moje psy ścigały się po łące a niestety później dla jednego musiałam znaleźć nowy dom. Teraz stają mi łzy w oczach gdy tą piosenkę słyszę. No i piosenki ze szczęśliwego dzieciństwa: Beatlesi np \"Yellow submarine\" (no to dla mnie eliksir radości i poczucia bezpieczeństwa), przeboje w 80-tych, o czym wspominałam... Dużo by pisać. Pewnie gdy poczytam co tu napisane przez innych, dużo mi się przypomni.

Zaczynam ubolewac nad tym ze nie moge uzywac glosnikow w pracy } W ostatnim wyopadku nie ma czego żalowac. :o

Bardzo dziekuje za odpowiedz trt... Nie umiem tej konkretnej Shanii znalezc... Moja piosenka nr jeden to zdecydowanie Leonard Cohen http://www.youtube.com/watch?v=yIdZ-rRnUkg Uwazam, ze ten teledysk powala swoja glebia i autentycznoscia... (to moja slubna piosenka) Ostatnio tez przypomnialam sobie De Su Wlasnie staje(sz?) sie A z takich kawalkow z lat 80tych to La Luna Belindy Carlise sie przyblakala w miniony weekend... Uwielbiam takie klimaty (ale Dead Can Dance tez ma u mnie stale miejsce) :)

Muzyczka znajoma.. ale nie mogę w pamięci wygrzebac nazwy.. A więc kobiecy głos... { Witajcie stuleje z f23, czy wsz wał z kołdry ciągle wam się sni ? Czy może macie jakąs nadzieje że realna laska zerwie wam stooleje ? Hej wyznawcy klo... i podszywu bogowie kręcicie ...(tu cos co jest niezrozumiałe)... łyknijcie browara, spalcie troche zioła.. wrwijcie jakąś laskę, Agata do was woła. } Cos w tym stylu :D

Myrevin... A jednak mozesz uzywac glosnikow wpracy? Tylko ze, szkoda czasu na takie kawalki, nie sadzisz? :) Pozdrowka

No włączyłam właśnie ten kawałek Cohena. Naprawdę mocne i dobre. Tylko jak dla mnie to by było zbyt gorzkie na okoliczność ślubu. Odbieram tę piosenke jako smutną i taką trochę o przemijaniu, chociaż przecież jest optymistyczna i piękna. Chyba za silnie bym na nią reagowała... A Shania jest tu: http://pl.youtube.com/watch?v=_kv47m-tOUE . No i do takiego przeboju dwa szaleńczo biegające psy, po lesie, po łące, właśnie jeden ścigający drugiego, jakby do słów i dokładnie do taktu... Poezja i życie w jednym!

09:39 Myrevin Zaczynam ubolewac nad tym ze nie moge uzywac glosnikow w pracy } W ostatnim wyopadku nie ma czego żalowac. To bylas Ty???