Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wercia1103

od kiedy można podawac dziecku danonki lub inne dobre jogurty

Polecane posty

zdaje sie ze jak maly skonczyl roczek, albo nieco wczesniej.Dawalam czesto jogurt naturalny do owoców,.danonki i jogurty dla dzieci tez od czasu do czasu ale to slodkie jak diabli:)

ok 10 miesiaca można juz dziecku podawac danonki

czesxc Aniu :) maly dobrze kochany jest i spokojny jak zawsze własnie gotuje mu zupkę :) a jkak Natalka???

dobrze, ja juz w pracy trzeci tydzien... pierwszy tydz byl straszny,ale terz lepiej - straszny dla mnie, bo mala byla zadowolona, chyba zabki zaczynaja,bo od niedzieli jest nieznosna, marudna,chyba ja bol, a adasiowi cos wyrasta? acha natalka zupek nie lubi... musze jej mieszac wszystko z mlekiem,zeby cos zjadla a ty kiedy do pracy?

mój synek ma 6 miesiecy i jednego danonka dziennie a jak mu smakuje

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuup
Głupie baby, naoglądają się reklam i dają byle gówno dzieciom!!! Bo co modne??? A nie widzicie, że na reklamie są dzieci w wieku przedszkolnym?? Codzienne danonka aaaaaaaaaaaaa trzymajcie mnie. A wiesz, że mozesz mu ostro na nerki zaszkodzi taką ilością wapnia co dnia? A zliczyłaś wartosci z mleka, zupek i kaszek? Nie wspominająco deserkach? Co za bezmyślnoś!! Na układzie kosnym to pozostawi trwaly ślad, na kręgigosłupie też. Boże jak można by tak bezmyślnym!!! RAz w tygodniu to max i to tego małego jak już musicie ulaga reklkamom. Przecież dla niemowląt i małych dzieci są specjalne jogutry np. bobowita. Jesteście tyak głupie, że aż brak słów!!!!!!

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuup
wręcz powinno, ale mądra mama dobierze do jego wieku :)

Danonki sa sztucznie wzbogacane wit D3 wiec rowniez nie jestem ich zwolenniczką, poza tym sa slodkie. ale nabial chyba moze jesc 1 malą porcje dziennie. Mam na mysli ponad roczne dziecko.

do jak zwykle niezorientowanej : moja siostrzenica jadła je chyba od 10 mies i zdrowa rośnie, od tego tez czasu pije mleko krowie z kaszką manną i rośnie jak na drożdżach!! rodzice nei podając dziecku normalnych rzeczy sami je krzywdzą i robia z nich alergików!!!!!! nie mowie ze podawanei wszystkiego jest zdrowe ale po konultacji z pediatrą i odpowiednim obserwowaniu dziecko po podawaniu nowych rzeczy czemu nie???

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuup
no jak się da D3 w kroplach, do tego butle mleka modyfikowanego, do tego kaszkę to ywjdzie taka dawa d3, że skoliolza gwrantowna!

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuup
na razie jest zdrowa, wszytskie te konsekwencje nie wyjdą od razu na dzie ń dobry ale za parę lat i tak matki muszą myślec - perspektywicznie!

ja wole dawac mleko modyfikowane dziecku ale to juz moj wybór...synek ma delikatną minimalną skaze wiec wole unikac slodkiego mleka. wit D3 nie daje od jakiegos czasu-lekarka sama mi mowila ze w Polsce przesadza sie z tym witaminizowaniem dzieci.Zreszta -te skladniki sa wlasnie w mleku modyfikowanym. nie wiem czy sprawdzalyscie sklady serków/jogurtow dla dzieci-czasem jest w nich wiecej sztucznosci niz w tych dla doroslych:(

najlepiej zaraz wyzywac :( jejku ja jestem wychowana na krowim mleku, serze kwasnej smietanie, serwatce i nigdy w zyciu nie mialam nic zlamanego nawet zwichniętego!!!!!!!!!!!!!!!!!! ograniczając dzieciom odpowiednie produkty robicie im krzywde!!!!!!!!!!!!

wg mnie dobre to co w miare naturalne jesli chodzi o nabial:) taki danonek nie jest zly ale lepiej potraktowac go jako slodycze a nie codzienny posilek. a mleko krowie dla dziecka...te w kartoniku czy woreczku to chyba naturalne nie jest

wercia powstrzymaj sie jeszcze ze 2-3 miesiace! dopiero wprowadzilas nowe posilki i wapn w mleku wystarczy a z danonkami to faktycznie szkody mozna narobic bo za ciezkie-tyle teraz alergi a kiedys tego nie bylo wiec i mleko krowie bylo lepsze wiec sie nie dziw-pozekaj zrobi sie cieplo i malenstwu zamiast lodow bedziesz dawać schlodzonego danonka ale teraz to troszke za wczesnie jego żołądek jeszcze dobrze nie poznał ziemniaka marchewki a tu juz mleko. zrobisz jak uwazasz ale mam nadzieje ze weźmiesz pod uwage troche opinie moja i to nic ze zlosci

Gość SP-phone
moje dziecko jadlo danonki od 2go roku zycia prawie codziennie przez rok, potem mu zbrzydly, a pozniej znowu do nich wrocilismy, jadl jakies 3razy w tygodniu. Ma teraz 6lat i jest zdrowy jak ryba, jego uklad kostny tez. Robmy z naszych dzieci alergikow uczulonych na wszystko co nienaturalne i sztucznie wbogacane, brawo;)

daffodile masz racje!! danonek powinien byc tak traktowany nie mowie preciez inaczej :)

Gość I feel it in my fingers
proponuje waszym dzieciom dac po kielbase w łape wode po ogorach w druga i high life!

tyna 1984 masz racje tak sie po prostu zastanawiam i chyba jednak poczekam :) a z tą kielbasą to czemu nie i jeszcze dac popic colą :D

Gość jak zwykle niezorientowana
ja bym się na waszym miejscu zastanowiła, dlaczego producent zaleca go od 3 roku życia. Bo oprócz mleka jest tam wiele innych składników, które nie są donre dla mniejszych dzieci lub wręcz im szkos=dzą. Co innego naturalny jogurt ze świeżymi owocami, a co innego Danonek Wasz wybór a tak na marginesie, w danonku (w takim małym kubeczku) jest ok 3 łyżeeczek cukru.

nie no nie przesadzajmy ale jak moje maluchy do10 miesiaca nawet nie wiedzialy co to normalny biszkopt tylko wszystko bezglutenowe- ide z nimi na spacer a tu mlodsze dzieci herbatniki i flipsy to poczulam sie jak idiotka-jestem za zdrowym zywieniem i trzymaniem ryz ale tak do 8 miesiecy a potem trzeba wdrazać nowe pokarmy dzieciom i nie traktować jak strefe chroniona

jezu rozwalaja mnie takie teksty: soczkow nie - bo maja cukier, danonkow nie, tego nie tamtego nie.. najlepiej dawajcie dzieciom wode gotowana i suchy chleb razowy.. no i marchewke jeszcze ja daje soczki codziennie baa nawet ciastko daje i biszkopta codziennie:P:P i danonki tez bede dawac:P:P

a i co do danonkow tak satam szkodliwe rzeczy takie jak antybiotyki by mialy dluzsza trwalosc ale jakby sie tak kazdy zastanawial to szczerze mowiac nic by nie jadlo to dziecko bo kury maja srodki podawane zeby jakis chorob nie miec a rosolz nich moze zaszkodzic.nie przesadzajmy-myle ze werka nie wepcha dziecku calego danonka na raz tylko wie jak sie wprowadza produkty i obsrwuje czy nie ma uczulenia wiec dajmy jej decydować to raz a dwa naprawde wakacje do dobry moment na wprowadzenie danonkow

a smieszna sprawa bo moje male na nic nie sa z pokarmow uczulonetylko na zwykla marchew ktorej wogole nie trawia

Gość parobel2
danonki to nie są "dobre jogurty", ale smieci, od ktorych Ci dziecko utyje, bo maja mnostwo cukry i weglowodanow!!w sobie!

Gość matko kochana wznosze oczy
Bierze mnie jak matki na siłe z 4-5 miesiecznego malucha robia roczne dziecko, nie jestem za nie podawaniem niczego, ale skoro sa jakies normy zywieniowe, co od kiedy podawac, to chyba dla dobra dziecka a nie czyjegos widzimisie. Ledwo dziecko pozna smak marchwi i jablka, a juz ładują mu sztuczne swinstwo-czyli danonka, monte i inne słodkie, mało pozywne swinstwo, ale najwazniejsze ,ze reklamowane!!!Danonek, monte czy inny serek nalezy traktowac jak okazyjna przekaske, a nie codzienny posilek. Nie od dzis wiadomo, ze jogurty owocowe nie maja zbytnio wielu wlasciwosci odzywczych, tylko reklama wcisnela nam ten kit.