Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wercia1103

od kiedy można podawac dziecku danonki lub inne dobre jogurty

Polecane posty

matko kochana - te normy żywieniowe sa zeby je brac pod uwage ja tak uwazam ale nie po to zeby traktowac je jako wyznacznik co podawac dziecku a co nie !!!!!!!!!!! kiedys tego nie bylo i jakos zyjemy, my którzy na tych normach nie bylismy wychowywani!!! a dodatkowo jeszcze do nei dawna te "normy " krzyczaly ze nie mozna glutenu podawac dziecku 4 czy 5 mieiecznemu a teraz juz je zmieniono i mozna wiec???? te normy to ja sobie moge poczytac i brac pod uwage decydując samemu czy bede sie do nich scisle stosowac czy nie!

Gość moja kuzynka
karmila swoja polroczna coreczke, jedzonkiem dla roczniakow...

Gość matko kochana wznosze oczy
wercia- ja nie napisałam,zeby sie ich sztywno trzymac, ale sa one jakims wyznacznikiem, a nie mowie, ze nic nie dawac, ale z rozsadkiem wprowadzac nowe produkty, i nie traktowac reklamy jak swietosci, wystarczy przeczytac sklad, taki zdrowy danonek, a zamiast naturalnych owocowych kolorow, ma sztuczny barwnik, konserwanty, zagestnik, nie uchronimy dziecka przed chemia w jedzeniu, bo to nie mozliwe, ale im wiecej nasze dziecko przyjmie jej w wieku gdy ksztaluje sie jego organizm, na pewno bedzie mialo jakies skutki w przyszlosci.

Danonki to syf, lepiej kupić zwykły, naturalny i niesłodzony jogurt i dodać do niego owoce.

Gość mama Majki
dokładnie , naturalny jogurt lub twarożek i dodać owoce swieże lub te ze słoiczków gerbera , Bobovity lub Hippa. Maja nie je ani danonków ani bakusiów , dawałam jej ale pluje nimi i krzywi się. Zreszta przeczytajcie sobie skład wyżej wymienionych , szkoda gadac.....

Gość uppppppppppppppppppppp
Najlepiej napisać, że nie będę z dziecka robiła alergika i takike bla bla. co innego biszkppt a co innego Danonek z terminem ważności kilka miesiecy!!! Pomyślcie głupie wyluzowane matki, nakręcone przez relkamy - dla każdego wieku są odpowiednie produkty!!! Takie jesteście wylajtowane, dajcie im jeszce wódy i chipsów, przecież są dla dorosych, co z tego, nie róbcie z maluszków dzieci...niech sobie walną browarka :D

Gość uppppppppppppppppppppp
O samych zawartości różnych E robi się niedobrze :o Same żrecie jogurciki naturalne i sracie się na każdym kj, a dziecko faszerujecie chemią!!! Szkoda mi waszych dzieci!!

Gość a dla mnie
wole dac danonka roczniakowi jak wogole chce zjesc niz jak ma nic nie jesc.a wpychala na sile nie bede, a dziewcyna co mowi ze jej dziecko pluje danonkami to nie jest twoje dziecko wyznacznikiem dla kazdego!!!!! ciekawe co byś powiedziala jak twoje dziecko ryczalo by za danonkiem jak moje za actimelem( i co też nie zdrowy? a dla mnie rewelacja bo on duzo mleka nie pije i jak actimela siupnie to ja szczesliwa jestem ze wogole nabiał) to byś inaczejmowila. pewnie ze moze i danonki sa niezdrowe ale daje je raz na jakisczas bo male lubi????nie prawda? wiesz dla mnie dawanie kapusty dziecku polrocznemu albo rosolu 3 miesiecznemu czy mama karmiaca w pierwszych dniach zycia objada sie kapustą to jest paranoja a jak dziecko dostanie danonka do jedzenia raz na jakis czas to nic sie nie stanie. a poreszta nikt nie prosil o opinie na temat danonkow tylko od kiedy!!i jakie inne dobre jogurty wiec sie nie licytujmy tylko zaproponujcie babce dobry jogurt i tyle. ja ci jeszcze polece z hippa nsa super deserki z twarożkiem jogurciki i tp. cena wysoka ale smak dory

Gość ...........!!!!!!!!!!!!!!!
Nam lekarka powiedziała, że od 7 m-ca spokojnie już można... zwykły jogurt rozcieńczyć... Do tej "mądrej", która tak się irytuje i wyrzuca innym matkom podawanie danonka..... Uważasz,że jogurt dla niemowląt jest lepszy.... Ciekawe tylko dlaczego stoi na półce a nie w lodówce? Myślisz, że to za sprawą naturalnych składników? Śmieszna jesteś!

Gość kacha31krakow
corka ma 8,5 miesiaca i zaczelam jej dawac jak miala 7 miesiecy . bardzo je lubi najbardziej biszkoptowe i waniliowe.

Gość kacha31krakow
wczesniej kupowalam jej misiowe jogurciki specjalne dla niemowlat ale nie zabardzo je lubiala.

Gość o matko jedyna******
ładnie macie zryte berety!!!! a potem się dziwią że dziecko otyłe albo ma próchnicę!! jak mu dziennie szklankę cukru podają!! tak kochacie swoje dzieci?? tak o nie dbacie???

Gość gwolska
Aby zminimalizować w diecie dziecka cukier, który zawarty jest w jogurtach dla dzieci, najlepszym sposobem jest podawanie dziecku jogurtu naturalnego bez cukru. Takim jogurtem jest ZOTT NATUR z dodatkami w kilku wersjach do wyboru. Inne firmy również produkują podobne jogurty, ale w nich zawarty jest cukier. Natomiast ZOTT NATUR ma naturalny smak, jest smaczny, o konsystencji kremowej. To świetna alternatywa na drugie śniadanie lub przekąskę.

Gość gość
Ja Danonki daje of 6 miesiąca życia, syn je uwielbia, daje mu 2 dziennie. Mają dużo wapnia i witaminy D dla mocnych kości aby dziecko było zdrowe

Gość gość
Danonki to nie jest dobry jogurt. Żadne jogurty smakowe nie są zdrowe. Lepiej kupić jogurt naturalny i dodać miód, owoce lub kakao

Gość gość
Zobaczcie zamiast kłamać Daj mu Danonki zawierające 79% mleka, z wapniem i witaminą D, które pomagają budować mocne kości Twojego dziecka. W Danonkach nie ma barwników, konserwantów ani sztucznych aromatów. Mnóstwo pyszności dla mocnych kości. Danonki sa więc bardzo zdrowe i niezbędne w diecie każdego dziecka.

Gość gość
Mój lekarz zabronił podawania dziecku Danonków,a syn ma 7 lat

Gość gość
ja daję zwykły jogurt naturalny od kiedy córka skończyła jakiś rok i 2-3 miesiące, dodaje jej rodzynek albo płatków śniadaniowych

Gość gość
No tak bo w reklamie mowia ze danonek jest zdrowy i wzmacnia kosci. I konsumpcja rosnie. Ludzie myslcie samodzielnie. Przyzwyczajacie dziecko do cukru i slodkiego smaku o d malego. Potem bedzie pilo cole zamiast wody, jadlo chipicao zamiast bulki z wedlina i serem, a za kieszonkowe pojdzie do maca na burgera. Towszystko sie kreci. Producenci uzalezniaja dzieciaki od malego od slodkiego smaku by pozniej miec grono konsumentow. Syrop glukozowo fruktozowy jest odpowiedzialny za tycie, po prostu wam sie nie chce od malego dziecko dobrze karmic bo to wymaga zaangazowania lepiej podac serek ze sklepu.

Gość gość
11:22 Pani reklama danonków. Ciekawe ile dostała za wypisywanie w kilku tematach tych samych bzdur o rzekomych wartościach tego syfu.:) W Danonkach jest dużo cukru, dlatego się ich nie powinno podać dzieciom. A tak poza tym to mamuśki naprawdę nauczcie się czytać etykiety. Jeśli na 1,2,3 miejscu w składzie jest cukier i/lub syrop glukozowo-fruktozowy to wszystko jasne.