Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kati2000

Triple test, miałyscie robiony????

Polecane posty

Gość Kati2000

Mam pytanie, w zeszłym tygodniu miałam robiony triple test (mieszkam w Anglii) odnosnie wad genetycznych płodu a dzis zadzwonili do mnie, abym w piatek zgłosiła sie na dalsze testy...czy ktoras z Was miała powtarzane lub robiony ciag dalszy testów i co to oznacza?????Bardzoooo sie martwie!!!!!!!!

z tego co ja wiem po tescie papa jezeli cos jest nie tak to potrzebna jest amniopunkcja u nas za takie badanie placi sie ok 500 zl ja go nie robilam, wg gina nie ma po co, jestem mloda, na usg genetycznym wady mozgu, narzadow wewnetrznych i zespolu Downa wykluczone wiec nie bylo potrzeby robienia dodatkowych badan moja kuzynka ma 38 lat i chyba teraz dopiero dostala skierowanie na te badania, wtedy robi sie bezplatnie chyba

ps mam nadzieje ze mowimy o tym samym :-D mialas test z krwi? pobierali Ci krew?

Gość Kati2000
dzieki wielkie za wypowiedz, tyle ze ja mam 26 dopiero wiec chyba nie powinno byc problemow, zwłaszcza ze ani u mnie ani u mojego chłopaka nie było w rodzinie wad o podłozu genetycznym...

Gość Kati2000
tak, pobierali krew w 16 tyg ciazy.

Kati mysle ze nie masz sie czym martwic, moze teraz chca zrobic do tego usg poprostu? glowa do gory! szkoda ze sama nie zapytalas sie o wynik tych testow z krwi zaoszczedzilabys sobie stresow, bo wiem ze teraz do piatku bedziesz tylko tym zyla

Gość Kati2000
Mowie Ci Ewi, tak sie tym zestresowałam...mam nadzieje ze bedzie dobrze,musi byc...Pozdrawiam ciepło:)

moja kolezanka po tescie papa miala robione pamietam usg i badanie poloznicze wiec moze i Ciebie na to wzywaja? daj znac jak bedziesz jeszcze tu zagladac ;)

Gość Kati2000
Pewnie, ze dam.Dzieki serdeczne za pomoc:)

Ja jak byłam w ciąży , miałam 36 lat .Lekarz robił mi badanie usg , przezierności karkowej i kości nosowej i...........odradził mi zdecydowanie robienie testów z krwi. Wg niego dobry diagnosta usg po tym badaniu kieruje na test potrójny dopiero jak ma jakieś wątpliwości. U mnie NT wyszło 1 mm i lekarz powiedział że na 100 % nie ma zespołu downa. Powiedział ze takie badanie to czysta statystyka więc np . u mnie ze względu na wiek wyszłoby np. 1: 50 i wtedy dopiero miałabym stresa.

Gość marg
hejka ja też miałam ten test robiony w 16 tyg i dostałam list z wynikiem 1:290 ... jak się ma wynik 1:250 to wtedy kieruje się kobietę na inne bardziej specjalistyczne badania pewnie amniopunkcje... ja się w sumie denerwuje tymi moimi wynikami bo mam 23 lata i większość moich koleżanek miała wyniki np 1: 3450 albo i wyższe , więc nie wiem co mam myśleć

Gość marg
jak sie ma wynik 1:250 i mniej mała poprawka ku ścisłości

Gość tak ja mialamtez mieszkam w uk

Gość tak ja mialamtez mieszkam w uk
sorrki :) ja mialam tez ten test ale wynik wyszedl ok - tzn prawdopodobienstwo male chyba mialam 1:11000 jaki mialas wynik? pewnie duzo nizszy a co za tym idzie wieksze prawdopodobienstwo wad plodu nie denerwoj sie - jedna dziewczyna kmiala 1:90 i urodzila zdrowe dziecko

Gość beatka2307
tez mieszkam w Anglii , test z krwi mam za tydzien. Ponoc z krwi wychodzi duze prawdopodobienstwo ale wszystkie moja znajome ktore byly w ciazy odradzaly aminopunkcje i pobieranie wod plodowych do badania. Jest to ponoc niebezpieczne dla plodu. jedna sie zgodzila i miala zagrozenie poronieniem pozniej.