Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wanka

Buraczki na ciepło do obiadu

Polecane posty

Jeżeli któraś z Was ma dobry przepis na buraczki to poproszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Scierasz buraczki na drobnej tarce dodajesz masło smażysz na patelni śmietana+łyżka mąki, sól, pieprz, ocet

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tre surowe, dusze, dodaje maslo, smietane, sol i pieprz. wtedy nie wylewasz do zlewu wody z gotowania burakow, w ktorej pozostal smak i reszta ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
smietana kwasna. doda wyrazistosci. cukier i maka to juz tylko jak ktos sobie chce zjesc troche pustych kalorii ;) plynacych z niezbyt zdrowego zrodla ;) bo smaku to raczej maka nie dodaje....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja cukier też daje dopiero po spróbowaniu, wtedy kiedy np. buraczki są bardzo kwaśne. Śmietana dodaje fajnego posmaku, tak samo jak masło. Ale to naprawdę odrobinkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ehhh nie wiem dlaczego, ale po co się czepiasz? Pierogi to pierogi, a po co w buraczkach na ciepło mąka? Bo nie bardzo wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mąka zagęszcza
dlatego dodaje się ją też do sosów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sosy niekoniecznie trzeba zagęszczać mąką. Ale pytanie po co zagęszczać buraczki. Można odlać z nich sok. Przecież nie musi łyżka w nich stać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mąka zagęszcza
a śmietana kwaśna to też kalorie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mąka zagęszcza
w każdej rodzinie inaczej się robi i każdy ma swój sposób z mąki do buraczków robi się zasmażkę można zamiast dać bułkę tartą zależy od gustu i smaku ale też tej mąki nie daje się dużo dla mnie zbędne jest masło np

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
smietana i maslo to pozywne i smakowe dodatki. a maka i cukier nie. tzn. jak ktos lubie to niech sobie je, ja sobie tylko pisze ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja tez sobie tylko piszę :D Hehehehe. Ja wiem, że wszędzie się robi różnie, ale ja np nie robię zasmażek :D. A tym bardziej nie dawałabym buły tartej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie, ze kazdy robi inaczej. tylko ja np. za bardzo kocham jesc, zeby smaki warzyw, miesa itd. rozmydlac bulka, maka, cukrem ... ot, taki se mam gust ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do buraczkow na cieplo nie dodaje sie ani maki ani bulki tartej !!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mgiełko... nie "nie dodaje się", tylko "ja nie dodaję". Równie dobrze mogę twierdzić, że się dodaje, bo ja to robię. Są różne szkoły i tego się trzymajmy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość luksikkkkk
hej dziewczyny, piszecie ze nie zageszczacie sosow maka...czego w takim razie uzywacie do zageszczania?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Napoleon i Marysieńka...
a ja buraki robie tak: gotuje w łupinach az beda prawie miekkie ,odcedzam wode studze i obieram .Nastepnie ścieram na grubych oczkach ,dodaje posiekana cebulke ,szczypte soli,pieprzu,cukru i odrpbine oliwy doprawiam odrobiną kwasku cytrynowego -- buraczki sa u nas wdomu czesto ale akurat takie uwielbiaja wszyscy pyyyycha 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość awril
jak robilam kurs gastronomiczny tak mnie uczono-gotujesz buraczki,i studzisz je w tej samej wodzie w ktorej sie gotowaly,nastepnie scierasz na drobnych oczkach tarki. robisz jasna zasmazke z jednej łyzki maki,do tego dodajesz buraczki,mieszasz i chwilke zasmazasz razem.doprawiasz sola,pieprzem,sokiem z cytryny.maka po to,by te buraczki byly dosc geste.mozna dodac odrobine smietany lub maselka,ale to nie jest konieczne.ja do takich buraczkow daje czosnek ,bo ja daje czosnek do prawie wszystkiego:) ot,takie male zboczenie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×