Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polkaa

modlitwy

Polecane posty

Czy zdarzyło się wam albo waszym znajomym, aby podczas rozmowy przed ślubem ksiądz sprawdzał waszą znajomość modlitw, takich jak Zdrowaś Mario, Credo mszalne, 5 przykazań kościelnych itp. ??

kurcze, najgorsze jest to, że ja jesczez może za czasów religii w liceum albo juz najprędzej w podstawówce gdy ksiądz równo co tydzien przepytywał...naprawde znałam większość modlitw z książeczki łacznie z litaniami :o a teraz jakby mnie kto zapytal o 5 przykazań kościelnych? to kicha :o NIC NIE PAMIETAM :o

Credo mszalne zaczyna się: Wierzę w jednego Boga, Ojca wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych..........

ja też nie pamiętam wszystkiego. Wygłupię sie jak zacznie mnie przepytywać ;)

Gość jaklbyscie przeczytaly to
to gwarantuje ze sobie odrazu przypomnicie! ja mialam sie tego niedawno nauczyc bo przygotowywalam sie do bierzmowania. mam juz 27 lat! a uczylam sie tych rzeczy na komunie i wystarczylo, ze poczytalam i juz umialam. ale bez przesady. po co ksiadz mialby przepytywac... no chyba, ze jakis nawiedzony i wie ze do kosciola nie chodzicie...

od razu bylo trzeba ze wierze w Boga :D :D :D ale ciemnota ze mnie haha

Gość a koscielne sie zmieniły
już nie ma, że w okresie post nie urządzać hucznych zabaw, a jest aby w okresie postu POWSTRZYMYWAĆ się od udziału w zabawach... :P i coś tam jeszcze się zmieniło...

Gość ja taka
Trzeba będzie chyba poprzypominać sobie co nieco :)

Gość paula g
kochana my dostalismy caly katechizm do nauczenia ale to byly tylko straszki powtorzylismy tylko najwazniejsze ( ja nie musialam ale moj maz tak) ksaidz mnie zanal nie zadal zadnego pytania ale moj maz recytował credo