Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedowierzalszczyzna

Dobre leki na refluks- jakie?

Polecane posty

I czy na recepte czy nie? Moje objawy to: odbijanie się, uczucie kwasu w gardle, mdłości i dziwny posmak w buzi.

Gość niebieskooookaa22
Ranigast max albo Manti, Rennie,Maalox, ALugastrin- w tabl. do ssania lub w płynie do picia to są leki na zgagę, bo masz nadkwaśnosc z tego co piszesz... ( ranigast max- max dawka do dwie tabletki, to może jedną tabl. rano a drugą wieczorem) a tamte tabletki do ssania w ciągu dnia? to są bez recepty, możesz stosowac te o których pisałam... jak nie pomogą to do lekarza, wtedy przeisze silniejsze leki, np. Bioprazol czy Omar

No heloł powie mi ktoś coś na temat ?? ;)

Ok dzięki bardzo :) a ten ranigast max jak zaczne brac to po ilu dniach powinnam widziec poprawe?

Gość niebieskooookaa22
ja nie mam refluxu, ale jak mam np. zgagę to po tabletce jednej mi przechodzi... a tak sobie pomyślałam, że jak czujesz zgage to może wypic siemie lniane mielone- to powinno ugasic ten ogień. To tak z naturanych sposobów

Kurcze ale zgaga to ze piecze nie?? Czy jak? :P Bo mnie nic w przelyku nie piecze...

Gość niebieskooookaa22
a to sorry :P rzeczywiście to to samo ;) miałam na myśli, ze piecze- bo masz uczucie kwasu w gardle...