Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migrena

możliwa migrena w ciąży?

Polecane posty

Gość migrena

jestem w 16 tyg od 2 tyg boli mnie głowa tak jak przed ciążą boli mnie opo kilka dni i nie znosze takiej pogody deszczowej.

Ja miałam czesto migrene w ciazy, koszmar :( Pomagał apap lub paracetamol

migrena - oj moze moze...choc mnie nie boli:)apap i zimne oklady ale gdyby bol nie ustepowal po tabletkach i trwal dlugo to radze szybko sie do gina wybrac!

Ja bardzo czesto mialam straszne bole glowy, zreszta moj okres ciazy do konca 4 miesiaca nie wspominam za wesolo...

Gość migrena
miałam migrenę przed ciążą czesto i nie biorę żadnych tabletek bo nie chce szkodzić dziecku czasem wypiję kawę rozpuszczalną i troszkę puszcza ból ale nie na długo

Gość migrena
też nie mama łatwych miesięcy wymioty które jeszcze sie zdarzają tak 2 razy w tyg zależy od dnia i teraz te bóle głowy myślę ze to żadne zatrucie bo dbam o siebie i pilnuję tego co jem i żołądek też mnie nie boli

migrena - ja mialam przed ciaza migrene straszliwa na kazda zmiane pogody, cisnienia itp w ciazy ustapilo calkowicie, i n arazie odpukac tez cisza :)) za to w I trymestrze wymioty meczylu mnie z 5 razy dziennie wiec nei masz tak zle :) a bol glowy moze tez Ci minie w ciazy, zawsze mowiono mi ze ciaza pomaga na migrene no i sie sprawdzilo, jednym migrena sie pojawia w ciazy a innym zanika, wiec skoro przed ciaza cierpialas na te przypadlosc masz szanse sie tego pozbyc, to co moge Ci doradzic to cieple oklady i odpoczac, a przy kiepskiej pogodzie napic sie kawy :)

dokladnie..wlasnie to samo mam od kiedy skonczylam 4 miech. migrena i wymioty, swiatlowstret i kolatanie serducha, to cisnienie.

Gość Binas
Dziewczyny, pamietajcie, że nadciśnienie w ciąży to często objaw gestozy - tzw. zatrucia ciążowego. Jednym z objawów u mnie były właśnie potworne bóle głowy. Mierzcie ciśnienie tętnicze i jeśli jest wyższe niż 135/90 to migiem do lekarza! Gestoza zagraża życiu Waszemu i dziecka.