Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska 7

Czy ktoś pracował Jysk-u?

Polecane posty

Gość pamiętliwa
Co do strajków pod sejmem i takich tam ważnych aktywności związkowych, to jedno jest pewne to robią etatowe nieroby. Wola miec przejazd autokarem, wyżywienie i rozrywkę zamiast pracy. ZZ to nic innego jak politycy, którzy żyją na koszt innych. Ale oczywiście pod przykrywką robienia dobra dla kraju czy np. dla firmy i pracowników. Trzeba powiedziec jedno: wolne dni, płaca z niepracowanie i populistyczne teksty, aby zachować swoją "pełną michę" za darmo, to jest właśnie cała działalnośc związkowa i polityczna. Politykom daje Panstwo czyli my wszyscy, a ZZ chcą od zysków które wypracowują inni (czyt. skłądki z twojej pensji + zabrać właścicielowi). Moze coś w tym jest w końcu na świecie są i mrówki i huby:)

Gość manto12788
niezły numer -baranie, naucz się czytać ze zrozumieniem

Gość wioslo
Dlaczego twierdzicie, że to związki zablokowały wypłaty świadczeń. Proszę przeczytajcie sobie przepisy o funkcjonowaniu związków zawodowych. Jeżeli związki zawodowe nie mogą się dogadać do pracodawca może wprowadzić jakieś zmiany jak im się podoba. Masze kochane kierownictwo napisało że związki zawodowe z administracji zgodziły się na wypłatę świadczeń. A to Solidarność się nie zgodziła , a pomimo tego i tak zrobili jak oni uważali. Mnie się wydaje że to nie solidarność powodowała jakiekolwiek problemu . Ale przecież każdy na swoje zdanie Pozdrawiam

Gość Slowianin
Hubą to chyba ty jesteś pamiętliwa i jak nie masz pojęcia o historii najnowszej to się zamknij. Mój ojciec i wujek byli zwykłymi pracownikami, którzy działali w Solidarności, żeby taka jak ty mogła wypisywać podobne głupoty. Oczywiście jak wszędzie tak i tam nie brak jest ludzi którzy nie powinni się tam znaleźć. Pasożytami to są tacy ludzie jak ty, którzy stoją z boku i tylko potrafią gadać, ale jak przychodzi do zmiany otoczenia to już ich przerasta. Bo przecież łatwiej stać z boku wygadywać brednie, a inni może coś za mnie załatwią.

Gość o co cho..?
słowianin!!!!..a moj pradziadek walczyl w powstaniu wielkopolskim, babcia kradła niemcom mięso z magazynów, dziadek byl przy generale grot roweckim, mama nielegalnie pobierała kartki na mięso za komuny, więc ich okradała....ale jakie to k# wa ma znaczenie!?!?!!? niedługo zrobicie z kafeterii portal patryiotyczno zwiazkowy a nie pracowniczy ..to na prawde nikogo nie interere co robil twoj stary w zwiazkach ludzie chca kase na swieta a nie bawic sie w wasza zasrana zwiazkowo pis-owska i po-owska polityke ..wypad stad...i wara od uprawiania tutaj polityki

Gość Slowianin
To nie ja zacząłem uprawiać tu politykę tylko ci postkomuniści w skórze kapitalistów. I nie chodzi tu jakąś politykę i kto co robił tylko o odrobinę prawdy historycznej, ale co takiego głąba jak ty może to obchodzić. I hamuj trochę słowa g...ju bo to nie jest portal zamknięty jak ci nie pasuje to zakładaj swoje forum zostań jaśnie oświeconym moderatorem w stylu Kim-a i będziesz ludziom mówił co mają pisać. Tobie więc wara od wolności słowa.

Gość PunktSiedzenia
Twierdzicie ze to zwiazki zablokowaly wyplaty pieniedzy na swieta ale przeciez i tak pracodawca wyplacil w takim przedziale jak bylo wczesniej Czyli nie bral pod uwage tego co zwiazki zaprponowaly A wy nie marnujcie czasu na forum tylko szybciutko do pracy rozladowac tira i wciskac impuls i nie zapomnijcie o zbiorce na rzecz firmy Pozdrawiam

Gość Pan Boczek
A EMSIEJ siedzi i klepie w ten komputer i mamy już 105 stronę!

Gość Witam669
Nie czytałam wątku bo widzę że bardzo obszerny i dla wtajemniczonych ale prosiłabym o opinie o pracy w tej firmie. W moim regionie będzie otwierany ten sklep i poszukują osób na stanowisko sprzedawca w niepełnym wymiarze czasu pracy???może wiecie o jaki wymiar może chodzić bo przypuszczam że mają co do tego jakieś praktyki w innych sklepach. W ogóle warto sobie zawracać głowę

Gość zawiedziony30
tak piszecie o kasie a czy wczytaliście się w ostatnią naszą gazetkę ?? bo ja tak i popytałem trochę jestem w szoku co wyprawia firma a związki nic nie mówią jedni walczą o podwyżkę bo jest w kraju coraz gorzej a Jysk wymyśla projekt SMT i co wynajmuje przyszłym kierownikom których wybrały doświadczone osoby mieszkania na rok aby mogły się jak to nazwali szkolić przecież są to osoby które mogą szkolić się na swoich sklepach a na szkolenia jeździć w jedno miejsce przecież wynajęcie mieszkania kosztuje dużo kasy podejrzewam że każde to ok 2000 zł czyli 10 SMT x 12 miesięcy x 2000 zł nie wspomnę o podwyżce dla nich to robi się duża sumka a dla innych to nie ma kasy na podwyżki już pominę fakt że rok czasu poza domem to nawet pod kątem życia osobistego lekka przesada ludzie mają rodziny tylko przyklasnąć po prostu BRAWO

Gość 156154153
Skoro firma chce inwestować w nową kadrę kierowniczą to przecież dobrze. Tym bardziej, że do programu mogą startować pracownicy, więc jasna ścieżka rozwoju i awansu. Słyszałem, że było wielu chętnych, a wybrali tylko 10. A jakbyś wystartował do programu to nie chciałbyś takiego dodatku? Poza tym szkolenia powinny odbywać się w innych sklepach. Ciężko znaleźć dwa podobne sklepy więc zbierasz różne doświadczenia.

Gość 1% swojego podatku dla Jysk
Jesteśmy prężnie rozwijająca się firmą, na tyle prężnie ze nie stać nas na podwyżki dla naszych pracowników (czyt. darmozjadów). Dlatego bardzo prosimy ludzi dobrego serca o wsparcie finansowe. Przekaż nam 1% swojego podatku, a wtedy będziemy mieli pieniądze na podwyżki dla pracowników (czyt. na wykończenie swojego nowego biura) i spokój pracowników na cztery lata. Dziękujemy

Gość vxd
Memento to są święte słowa ale dla ludzi z "góry" nic kompletnie nie znaczą ! Jakby kazanie było z zielonych słupków uwierz mi wszystko by zapamiętali. A tak na marginesie to widze ze firma sie zatrzymała w czasie...inflacja poszła w górę, jaja podrożały a co roku tyle samo na święta.

Gość PunktSiedzenia
Dlatego zlikwidujmy zwiazki i obnizmy sobie place zeby ta biedna firma mogla ukonczyc ten biurowiec,dodatkowo 1% z KRSU na jysk!!

Gość Prawdziwy Magazynier
Do osoby o nicku Uwaga Prowokacja Pracodawcy!!! Podajesz nieprawdę. To nie zasługa związków, że teraz jest lepiej w Magazynie w Radomsku. To działania pracodawcy do tego doprowadziły. Nie ma z nami Dyrektora, Kierownika Operacyjnego i jednego z Kierowników Działów. A ich zwolnienie nastąpiło przed uformowaniem się związków w Radomsku. Podwyżkę 3% otrzymaliśmy we wrześniu, czyli też przed tym jak powstały związki. Pracuję ciężko, bo codziennie przerzucam wiele kg. Ale nie narzekam, bo jak na warunki radomszczańskie praca nie jest zła. Mamy nowego kierownika operacyjnego, nowego Dyrektora, którym naprawdę widać, że zależy na tym, aby atmosfera i warunki pracy były jak najlepsze. Ja to doceniam, bo pracowałem u stolarza i wiem jak wygląda praca u prywaciarza. A jedyne co zrobiły związki, to zablokowały zmianę godzin nocnych, a była to zmiana o którą prosiliśmy pracodawcę. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników Jysk.

Gość Pracownik Magazynu
O jakim nowym kierowniku operacyjnym mowisz?Bo jak narazie nie zostal wybrany.Hmm co do nowego dyrektora to podejrzewam ze nie zamieniłeś z nim słowa,więc nie wiem skąd twierdzisz takie rzeczy.Kolego to dzięki temu,że chłopaki z jajami zapisali się do związków teraz nie tyrasz po 12 godzin w super elastycznym systemie pracy,no ale nadal dużo dupoli... u nas na magazynie.Co do byłego dyrektora i kierownika operacyjnego,to za ich rzadów dostawaliśmy dodatkowe pieniądze za prace w soboty,i to nie za ich czasów były upomnienia za nie stawienie sie na 6 nocke.

Gość zalacznik
Podejście polaka-stryjek waldek ma gorzej odemnie więc spuszcze głowę i nie będe się nic odzywał,wycałuje pracodawce po dupie za to że daje mi zatrudnienie.Smutne ale prawdziwe..

Gość Pracownica Jysk
Związki zablokowały też podwyżki,rozwój firmy a niektórym szare komórki.Niedługo zablokują kible,stołówkę i w ogóle wszystko, no bo przecież od tego są żeby wszystko blokować.Pracodawca taki dobry,chce dać podwyżki,lepsze warunki pracy no ale te związki wszystko blokują.

Gość a7ina
http://praca.wp.pl/title,Szef-zwiazku-zawodowego-przylapany-na-oddawaniu-moczu-na-dworcu,wid,14374790,wiadomosc.html?ticaid=1e2ef&_ticrsn=3 ...taki poziom wprowadziliście tutaj na forum...

Gość Slowianin
a7ina nie wiem tylko co ma mi to udowodnić Mógłbym napisać, że wszystkie koncerny to złodziej wykorzystujący niewolniczą pracę dzieci w krajach trzeciego świata, bo jeden czy dwa to robią, lub wszyscy finansiści to złodzieje bo w trakcie kryzysu z 2008r duża ich część ukradła pieniądze swoich klientów wkręcając ich w nierentowne inwestycje. Proszę więc nie manipuluj ludźmi w tak prymitywny sposób, bo to ty a nie oni sprowadzasz poziom tego forum do poziomu rynsztoka. Z wyrazami szacunku, mimo wszystko.

Gość Trol777
Takkk a7ina, niestety zalęgli sie i tacy u nas, chamstwo 100%, dają świadectwo sami o sobie. Niech sobie gadają bzdury, w nas czyli większości siła!

Gość 007007007
Trolu - większosc to ludzie nie chcacy się w nic mieszac. Ty - tobie podobni zwolennicy pracodawcy staracie się zasiac wątpliwosc w dzialanie solidarnosci i w sens jakiegokolwiek "buntu" ubiegania sie o swoje. Valuesy wychowani w "duchu" firmy wyraźnie zamanifestowali swoja obecnosc. No brawo.

Gość przyszly regionalny
Do 7aina.: Co ten twój wrzucony link o pijanym dzialaczu miał znaczyć?Jakie było jego znaczenie? Wiesz ile filmików mozna by wrzucic o pijanym dyrektorze? - to chyba twoj bezpośredni zwierzchnik.Pewnie taki sam odzew jego by był jak na twój wpis. Dwie strony temu wspomiałeś o tym ,że za obecna sytuacje odpowiada albo kryzys albo sklepy i ch pracownicy.Dziwne , ze do tej pory na ta bezczelnośc i prostactwo nikt nie odpowiedział. O kryzysie gada sie cały czas więc na niego można zrzucic co sie da.Natomiast na sklepach realizowana jest polityka,która skąds idzie .I to wlasśnie ten kierunek jest odpowiedzialny na to co teraz jest .To jest dyrekcja firmy.W USA,które uważa się za kolebke wolnego rynku skalpowanie w branży handlowej zaczyna sie od dyrekcji i administracji - juz 7aina pakowałabyś tam swoje rzeczy w kartonik....

prawda jest taka że gdyby związki były założone przez inteligentne osoby to dziś nie byłoby tej całej dyskusji. Proszę napiszcie mi co załatwiły do tej pory te związki bo okazuję się że nawet podwyżki w radomsku były wcześniej niż ZZ.

do przyszłego regionalnego czy a7ina w którymś zdaniu mówi że to wina pracowników?? szkoda słów...czytaj zdania ze zrozumieniem

Do pracownika magazynu. Kolego, jeżeli nie wiesz, to przynajmniej od nowego roku kierownikiem operacyjnym jest Jacek. I nie zgadzam się z tym co piszesz, bo terasz jest lepiej. Nie ma kolesiostwa, pracownicy są równo traktowani, bez zwględu na przynależność związkową. Pamięć ludzka jest naprawdę "krótka". Jeszcze niedawno atmosfera pracy była do dupy, premie przyznawane od "czapy", mnóstwo godzin nadliczbowych itd. A wyobraź sobie, że z nowym dyrektorem miałem przyjemność rozmawiać. Przynajmniej nie obiecuje gruszek na wierzbie, tylko mówi konkretnie i rzeczowo. Jeszcze raz powtarzam, że to dzięki firmie jest lepiej w magazynie. Zmiany kadrowoe w magazynie, które poczynił Jysk są powodem poprawy warunków w magazynie w Radomsku.

Kolego Slowaninie. Po 12 godzin to ja już pracowałem, wiele razy zostawałem w godzinach nadliczbowych. Także to żadna nowość pracować w magazynie po 12 godzin. Teraz zdarza się to sporadycznie. I wyłącznie dla chętnych. Natomiast wcześniej było to normą i pracodawca w ogóle nie liczył się z naszym zdaniem (ja pamiętam czasy rozliczania godzin nadliczbowych na tzw. zeszyt i widzimisie kierownika). Zapomniałeś tego drobnego szczegółu dodać. I nie pisz takich głupot, że po zmianie systemu czasu pracy będiesz musiał pracować po 12 godzin dziennie. Nie trzeba być alfą i omegą, żeby sobie poszukać informacji o tym systmie czasu pracy. Nawet jeśli zostaniesz dłużej w pracy to w kolejnych dniach będziesz pracował krócej.

Gość Solidarność
Co Wy tak marudzicie .... co Wam szkodzi zapisać się do związków już tylko związki Nam pozostały ... bo jak nie to czekają nas kolejne redukcje ... No chyba ze sie doczekac nie mozecie i przy 1/2 będziecie szczęsliwi i opowiadać że wszędzie jest źle ... z takim nastawieniem proponuje 1/4 a co tam :) Namawiam wszystkich którzy zostali zredukowani :) bo pracodwaca Was już olał .. Solidarność , Solidarność , Solidarność !!!!!