Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska 7

Czy ktoś pracował Jysk-u?

Polecane posty

Gość gość
Wysokosc swiadczen swiatecznych jest uzalezniona od wysokosci podstawy?

Gość gość Mateusz
Tak, świadczenia były wypłacane proporcjonalnie do zarobków. Co do artykułu o biedronce i Lidlu. Od niedawna pracuje w jmp i te kwoty mniej więcej się pokrywają. Sprzedawca na początek ma 2200 brutto + maks 300zł premii miesięcznej, realna to ok 150zł. Dlaczego? Dlatego że system premiowania jest jeszcze dostosowany do starego sposobu przyjmowania dostaw i obejmuje straty sklepu. Teraz dostaw się nie liczy, tylko ilość palet i po prostu nie jesteśmy w stanie wyłapać czy jakiś towar faktycznie przyjechał czy nie, a to się w dalszym ciągu wlicza w premie. Dodatkowo sprzedawca ma premie 200zł za frekwencję. Nie może opuścić ani jednego dnia w pracy żeby ją dostać. Wyjątkiem jest tylko urlop wypoczynkowy i chyba okolicznościowy. Wtedy premia jest liczona proporcjonalnie do przepracowanych dni. Jak widać w jmp motywują żeby do pracy przychodzić a w jysku karza kierowników jak ktoś rzuci l4... O Lidlu słyszałem tylko od kolegów z pracy. Wiedzieli na którą przychodzą, a nie wiedzieli o której kończą. Czasami była to 1-3 w nocy, ale np na osiedlu w dużym mieście mam lidla i jakiś czas temu szukali pracownika na 3/4 i stawka w ogłoszeniu uwaga, 2800brutto, ale coś nie chce mi się wierzyć. Podsumowując Praca w spożywce jest o wiele cięższa niż w jysku. Codziennie wjeżdża min 30palet i trzeba to najlepiej do połowy dnia rozłożyć. Są dni że jest ich 14-18 ale to rzadko się zdarza. W biedrze jestem zastępca i stawka jest porównywalna do stawki lidera czyli 3000 z hakiem. Premia jaka miałem ostatnio to 400zł brutto. I na koniec, wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Pozdrawiam

Gość gość
3400 brutto ma podstayw lider w jysku, wiec czy za wiekszy zap*****l w biedrze za mniejszą kase warto? raczej nie

Gość gość
3400 brutto??? To się uśmiałem... Max to 2600 brutto... Nie spotkałem kogoś lepiej zarabiającego na danym stanowisku...

Gość gość
Po co jest lider sprzedaży w takiej firmie , może ktoś mi wytłumaczy stawkę ma większą i na co ma wpływ . Jaki ma wpływ i na co za co odpowiada , moim zdaniem dostaje więcej ale za co ....???? . Załóżmy że w takiej firmie brak lidera i co się stanie ........ Grafik kierownik ustali , zamówienie każdy zrobi kto już popracuję miesiąc .

Gość gość
nie spotkales nikogo kto ma wiecej niz 2600? :):) przeciez sprzedawca ma 2250-2400, u mnie na regionie wszyscy maja ponad 3300.

Gość gość
Jesli zastanawiasz sie po co lider, to zmiencie swojego, bo chyba nie spełnia swojej roli.

Gość gość
"Zmieńcie" przecież to w gestii regionalnych leży, a oni ustawia swoich przydupasów i dupolizów.

Gość gość
a jak u was prognozy nowej kwartalnej?? U mnie po staremu było by ok. 1000zł na główke a po nowemu jak na razie 350zł... Ktoś chyba zapomniał wspomnieć że to nowe 3xwięcej to tak naprawdę 3xwięcej dla firmy...

Gość gość
3 miesiace bez premii miesiecznej i groszowa premia kwartalna. Brawo jysk - w*******iscie nas bez mydla.

Gość gość
Temat lidera i jego płacy jest ważny jakie ma zadanie na sklepie , również opiekun biura . Są funkcjami zbędnymi, za co biorą odpowiedzialność na co mają wpływ na nic więc specjalne stawki dla nich to jakaś pomyłka .Za grafik odpowiedzialny powinien być tylko kierownik i bez lidera sobie poradzi . Od września czekają na nich aneksy na nowe stanowisko z obniżoną stawką .

Gość gość
Moze ktos podac jakie sa stawki na swieta? Nie wszyscy maja dostep do jysknetu. Moze niektorzy choruja !!

Gość gość
Te same co w zeszłym roku.

Gość gość
Lider powyżej 3300 chyba w regionie Warszawy znam jednego co miał 3000 po 6 latach pracy i to była najwyższa stawka jako lider o której słyszałem a tak to 2600- 2900 to normal

Gość gość
dłużej tak dawajcie się w ci..la robić,dymcie za dwóch albo i trzech za marne grosze a firma kokosy na durnych polaczkach zbija,jak byście mieli choć trochę szacunku do samych siebie to olali byście tych pajacyków, którzy obiecują Wam złote góry i awanse których i tak nikt z Was nigdy w tej firemce nie doświadczy.

Gość RDA
stawki dla LS są zróżnicowane, zależą między innymi od tego jaki lider jest w rzeczywistości. Oczywiście tutaj obraz tego jest mocno zamazany przez SM gdyż DM nie zbyt dużo wie na jego temat, a większość informacji dostaje od SM lub innych osób z regionu. Tak więc słaby LS (czy też mający taka opinię) zarobi 2,6-2,9, a dobry 2,9-3,3. W dalszym ciągu nie bardzo rozumiem tych waszych wypocin tutaj, macie zamkniętą grupę na FB, która powstała z myślą właśnie o wylewaniu żali tam, a okazuje się, że tam sa wszyscy zadowoleni. Wstawiacie głupie zdjęcia, niejednokrotnie w przebraniach itd, żeby przeczytać pod nim komentarz "brawo". Nie dziwi mnie, że wciąż nikt się nie zwalnia, że nikt się nie odezwie....skoro mamy takich pracowników

Gość gośćsafdsf
tutaj jest grupa niezadowolonych i wiecznie placzacych

Gość gość
Wolę poczytac to forum niż zdebilałych lizusów cieszących się jak murzyn z blaszki z byle czego. D**e by wam wystawił meteoryt to wyliżecie. Głównie głupie babska którym się nudziło w domu i nagle się zaczęły "realizowac". Już zdęcia ekspozycji na black friday porobione? Brawo wy! Jesteście k***a ludźmi sukcesu!

Gość gośćefwt
Czemu nie napiszesz tego na FB?Brak jaj?No tak tutaj jestes anonimowy to mozesz kozaczyc.No i narzekać..

Gość gościowy
No tak. Bo na FB: 1) temat zostanie zaraz przez któregoś z adminów skasowany, żeby nie było że ktoś ma złe zdanie na jakiś temat 2) Twoja opinia zostanie zmasakrowana przez naczelnych propagandystów i dupolizów jyskowych 3) Przyjdzie SM/DM i powie "nieładnie pisałeś na fejsbuku!" I każe wypierdalać.

Gość gość
Ta cała szopka blekfrajdejowa na fb/jysknecie jest tak żałosna że aż mdli. Sklepy wrzucaja zdjecia regałów owiniętych folia, wielkich paletowisk.. tylko szkoda czasu na te przygotowania. Bez jaj, co to za wielka akcja BlaK Frajdej? JAKIE my mamy super okazje? chyba jedynie poduszki za 15 zł,bo reszta to zwykle ceny kampanijne... Przesyłamy te zdjecia do DMow, tracimy czas, zamiast obslugiwac to p*****le sie ze strzeczem. Brawo MY

Gość gość
Ej lizi d**y co tak malo zdjec na jyskteam

Gość gość
Dopiero 5 baniek? :-P Jak nie będzie 20 baniek to będzie płacz meteorytowej i pojadą nam po premii... (haha której i tak nie ma więc nie ma po czym) :-P

Gość PePad
Jak to nie będzie 20 milionów? To z czego ja ratę za 8 mieszkanie zapłacę?

Gość gość
no jak tam gąski, czarna petarda odpalona???

Gość gość
Valuesy spac nie mogą :) Ach te emocje , ach te skurcze zwieraczy na dźwięk reklamy w telewizji:) Folie strecz , balony , stosy maili od regionalnych , retaili , dyrektorów , motywatorów , oficerów politycznych - "nie damy się , zesramy się , dobrze się bawimy sprzedażą , you can do it , bagnet na broń , urrrraaaa za larsa... " :)

Gość gość
Valuesy spac nie mogą :) Ach te emocje , ach te skurcze zwieraczy na dźwięk reklamy w telewizji:) Folie strecz , balony , stosy maili od regionalnych , retaili , dyrektorów , motywatorów , oficerów politycznych - "nie damy się , zesramy się , dobrze się bawimy sprzedażą , you can do it , bagnet na broń , urrrraaaa za larsa... " :)

Gość gość
zjadłbym kolacje ale wrzucam zdjecia na fb

Gość gość
No i co? 20 mln pęknie!

Gość gość
Czarny kolor jako symbol żałoby po naszych premiach :-P