Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska 7

Czy ktoś pracował Jysk-u?

Polecane posty

Gość gość
Ale juz kształca od dawna swoich klakierków - kierowników na rozmaitych "szkoleniach". Socjotechniki jak w sekcie i kierowniczki chodza jak w oblędzie. Mozecie mi nagwizdac - jaka placa taka praca. W imie czego mam z********ac jak maly samochodzik?

Gość gość
spadaj

Gość kontrbuntownik zawsze z wami
A kto z was/nas okaże się być takim kozakiem, żeby się zwolnić natychmiast? No, łapka w górę! Teraz usłyszę: "Kredyty do spłacenia, trudna sytuacja rodzinna/finansowa, mieszkam w regionie, gdzie bezrobocie wynosi prawie 30%..." No, Kochani zwalniamy się! Rynki pracy UE otwarte, słyszę, że 500+ rozdają, niedługo Pan Prezes Kaczyński otworzy Nasze, Narodowe konkurencyjne wobec takiego Jyska firmy i da po 3 tysie netto! Nam Polakom! He he.

Gość trinty
ani premii ani podwyżek :( wielki s**t nam się szykuje i zęby w ścianę trzeba będzie wsadzić-szanowny PP może sam sobie zrobić loda za 10 zł-i wstawić fotę na jyskowego fejsa bo tam panuje kraina wszelkiej szczęśliwości i zrytych beretów-oni zawsze są oddani, zawsze robią przed czasem robotę i zawsze są szczęśliwi......Hm-jedno wielkie grono wzajemnie liżące swoje d....py ;(

Gość gość
Kontrbutnownik - widzę jesteś bardzo do przodu. Drwisz z ludzi - właśnie mają kredyty i zobowiązania . I na tym bazujecie. Wciaz wysokie bezrobocie. Pamietaj - jeszcze sie obudzisz z reką w nocniku. Znikaj na facebooka - tam jest grono wzajemnej adoracji. Tylko sobie wzajemnie włosy z pomiedzy zębów powycigajcie... Kaczynski wam doj***e podatkiem a i niedziele wolne beda i chuuu wam w d**e menadżery!

Gość CIEKAWSKA 7
i te zaje....e gazetki żałosna firma koszty pracy rosną a u nich maleją dziady , więcej regionalnych i nowych samochodów dla nich .pokazują ile samochodów ich kosztowały premie , niech pokażą jakie były zyski . premia miesięczna była wypracowana przez pracowników i nie wszystkie sklepy ją otrzymywały . tak firma się podzieliła z zyskami z pracownikami , bezsensowne reklamy tv na różnych kanałach w pakiecie do 23 a towar zablokowany na magazynie centralnym a reklama 3 dni . ile to kosztuje no kolportaż i druk co tydzień jakie to koszty może ktoś policzy . jaka to kasa trafia do śmietnika . aby do grudnia , kasa na święta i pa

Gość CIEKAWSKA 7
I TE Z***B..E GAZETKI ile to kosztuje no kolportaż i druk co tydzień jakie to koszty może ktoś policzy . jaka to kasa trafia do śmietnika . aby do grudnia , kasa na święta i pa

Gość JAN 102
nie było tu amerki ale teraz są chiny i nie chodzi tu tylko o towar traktują nas jak p***b...w . to my potraktujmy ich tak samo . gdzie mamy indeksy w dupi. jaka płaca taka praca

Gość gość_gość
...a może na więcej nie zasługujecie?

Gość gość
No to gościu z 20:56 powiedz nam to w twarz !! Napisz do którego sklepu masz najbliżej i wpadaj!!! Ja (i wielu innych) chętnie obije ci facjatę ty jysk-owy przydłupasie - nawet kosztem zwolnienia. Ale faktycznie poczekamy do końca kwartału i zobaczymy i przeliczymy czy warto tu w ogóle pracować czy zaczniemy tylko przychodzić do pracy. Niektórzy już w połowie października stwierdzą że po premii i mają dodatkowe wakacje. Brak premii - brak pracy !!!!!

Gość Jysk L
A czemu nikt tu nie pisze o podwójnym premiowane SM i LS?! Oni jak nadzorcy w obozie będą nas pilnować abyśmy tylko sprzedawali jak najwięcej /najlepiej po 2 osoby na zmianie/. A oni zgarną premie od obrotu i dodatkową swoją premie do 75% swojej podstawy!!!! Tak firma dzieli pracowników na gorszych i lepszych!

Gość skandynawski dream
Zdecydowanie podwójne premiowanie LS i SM jest najbardziej uderzające, to pokazuje na kim dyrekcji zależy. 6% do podziału dla załogi jest jak najbardziej dobrym posunięciem, bo najlepszy jest prosty, jasny i klarowny system..tylko jest jedno ale.. gdzie sprawdzić ile sklep zarabia w kwotach bezwzględnych do poprzedniego roku. Nie jakieś indeksy do planu, sranu....tylko czemu niema rubryki w raportach pokazującej kwoty. Chcecie zmotywowanej załogi, systematycznej pracy itp. to ludzie muszą wiedzieć w imię czego pracują, a nie na podstawie wróżb RSSa raz na kwartał.Druga sprawa nie bawić się tym systemem co roku. Chcecie się bawić, to bawcie się od SL w górę bo to oni mają pilnować standardów i być przekaźnikiem wiedzy. Można by jeszcze pisać.., w każdym razie jeśli firma nie podniesie podstaw wynagrodzenia to kadrowo będzie słabo szczególnie na wysokoobrotowych gdzie po rekordowym poprzednim roku z premiami będzie problem

Gość gość
Działaniom naszej firmy przyświeca jedna zasada: Jesteśmy niczem ten szpak, z wiersza takiego oto: Najpierw było tak- bociana dziobał szpak,a potem była zmiana i szpak dziobał bociana. A potem były jeszcze trzy takie zmiany, i Ile razy szpak było dziobany? Może odpowiedź na tę zagadkę znajdą nasi decydenci w Hotelu Plaza podczas meetingu przy flaszce, w swoim doborowym, pełnym radości z sukcesów, towarzystwie wzajemnej adoracji.

Gość gość
I ten dodatek urlopowy - coś z pięć złotych za dzień lub jeszcze mniej !!!!!! Plus potrącenie z ekwiwalentu za pranie. Bezcenne !!!! Napiszcie ile macie dodatku za jeden dzień !?! To chyba nie jest zgodne z ustawą o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych ?!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Gdzie jest Solidarność chyba powinni reprezentować pracowników gdy przeprowadza się takie zmiany. Gdzie są dostali do kieszeni

Gość gość
Drogi gościu nie pluj na Solidarnosc i nie zarzucaj przekupstwa bo będziesz za publiczne swoje słowa przepraszał. Po raz kolejny to piszę - w Jysk dzialaja dwa zwiazki zawodowe. Solidarnosc i "zwiazek" powołony w Gdansku przez pracowników centrali. Po co istnieje zwiazek powołany w centrali firmy? A własnie po to by byc w kontrofensywie do Solidarnosci. Pracodawca przedstawia nowy system premiowania - dwa zwiazki maja odmienne zdanie. Wobec takiej sytuacji pracodawca moze wprowadzic nowy system premiowania bez zawracania sobie glowy zwiazkiem. A dlaczego nie zapiszesz sie do tego zwiazku? Dlaczego sie nie zapiszecie? Uwazacie ze zwiazek z 5 osobami ze sklepów moze cokolwiek wywalczyc? Jęki jak jest zle ale kurwa nic nie zrobia zeby to zmienic. Nie no - zrobi to ktos za was! No i zrobil ... Dyrektor P.P. i Gdanska centrala.

Gość gość
I co to da... Ru....ali nas i ruch....ac będą dalej. Sposób zawsze się znajdzie. Tania siła robocza jesteśmy i tyle.

Gość gość
Jak masz taki stosunek do zycia to co ja ci mam odpowiedziec? To rób dzieci i zyj z 500 plus. Jedyna rada. Trudno mi to skoemntowac. Ruchali i beda ruchac... to nie nadstawiaj dupy , proste.

Gość gość
Nie mam zamiaru robić żadnych dzieci i iść na łatwiznę jak to niektórzy robią... Po prostu mowie o nieadekwatnym wynagrodzeniu w stosunku do wkładu pracy. Zarabiając 1200 zł netto nie stać mnie na zbyt wiele, czasem pod koniec miesiąca musze pożyczać kasę. Taki mądry jesteś? Ciekawe ile ty zarabiasz. Pewnie piescisz stanowisko, dostajesz 3k na rękę albo i więcej i Mówisz ze znasz życie....

Gość gośćreeh
Ludzie to się obudzcie jysk to nie jedyny pracodawca!!Oczywiście prościej jest anonimowo się wyżalić Taka mentalność polaka!

Gość gość
No pewnie, że nie jedyny! Ale dlaczego nie dba o "swoich" ludzi ??? Nowy pracownik nie przynosi dochodu - tylko wydatki !!! Więc dlaczego nie dbają o doświadczonych pracowników ??? Bo pewnie to Polska !!! (Jak się nie podoba, to ...... Ale to się wam nie opłaci !!)

Gość rasalgul
Morgan (2016) Konsultantka musi zdecydować, czy przerwać sztuczne życie stworzone w środowisku laboratoryjnym. dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/DfZmorgan-2016

Gość gość
Ludzie a co tam na ŚLąsku tak kierasy leca? Znow w Tarnowskich pan K. juz nie piastuje stoleczka ;)

Gość gośćrico
.niestety przykre to ale powiem ..napisze firma jako firma ok ale ludzie psują wszystko szczególnie tyczy to się kierownictwa sklepów i regionalnych. ..w głowie mają jedno awans i po trupach. .przykre to ale tak jest..nie mówiąc o awans ach w firmie zapomnij

Gość gość
Ja już zmieniłem na start 2700 netto i tyle takie są realia na dzisiejsze czasy . A tu jakie są ????. .Niedługo będziecie pracować za najniższą krajową więc się zastanówcie czy warto

Gość gość
Ja też już szukam ma dość tej pracy za takie wynagrodzenie wymagania są plany , cele ,wymagania . Natomiast firma co daje ze swojej strony , obniż pensje . Zmienia zasady premiowania pracowników w jakim celu chce nam zabrać nie dać

Gość gość
Też zaczełam szukać bo też uważam że podejście firmy do pracowników nie jest sprawiedliwe a zarobi niskie .Obowiązków za to nie brakuje a rąk do pracy tak . Zmiany systemu premiowania jaki mają cel wszyscy wiemy. Mamy pracować za najniższą krajową może taki jest nowy cel pracodawcy

Gość złote myśli 212
Też zaczełam szukać bo też uważam że podejście firmy do pracowników nie jest sprawiedliwe a zarobi niskie .Obowiązków za to nie brakuje a rąk do pracy tak . Zmiany systemu premiowania jaki mają cel wszyscy wiemy. Mamy pracować za najniższą krajową może taki jest nowy cel pracodawcy

Gość gość
Czemu na samochodach firmowych naszej firmy nie ma reklamy naszej firmy? Flota wszak potężna to i rekalama będzie o wiele bardziej widoczna! To mój pomysł na zwiększenie sprzedaży . Bałam sie regionalnemu w mailu napisać.Bo jak on w wolny weekend pojedzie autem z napisem Jysk na zakupy lub na wypad za miasto ?

Gość gość
Co do samochodów firmowych... Z jakiej racji kierownik regionalny w dzień wolny od pracy jeździ sobie służbowym autem i pali firmowa benzynę???????????? Dwa- to my wszyscy (oprócz kierowników sklepów, bo oni z głodu nie umrą przez nowy system premiowania) robimy na ich samochody, które to ostatnio zostały wymienione na nowsze modele. Śmieją się nam w twarz! Robimy jak murzyni na plantacji bawełny, rzucają nam jakieś ochlapy mówiąc ze to pensja. Oni nie muszą się martwić ze im nie wystarczy do 10. Ze muszą pożyczać kasę po rodzinie bo nie mają za co obiadu ugotować. Bo ich stać, a my robimy na ich pensje i ciepłe stołki na meteorytowej, co by mogli wymyślać kolejne super innowacje, komu by ru jeszcze uciąć kasę żeby oni mieli więcej. Firma nie szanuje sprzedawców, taka prawda. Liczą się tylko grube ryby czyli od kierowników wzwyż. Ja juz położyłem wypowiedzenie bo nie będzie mi ktoś plul w twarz i jeszcze się z tego śmiał. Przykro mi ze po tylu latach pracy, gdzie na prawdę angazowalem się w swoją pracę, przechodziłem na nadgodziny, zostawalem po pracy firma po prostu robi mi takie coś. A mam rodzinę na utrzymaniu i nie mogę pozwolić sobie na takie coś. Chcecie to komentujcie, hejtujcie mnie, mam to gdzieś. Może jak za miesiąc dostaniecie wypłatę to bardziej oczy się wam otworzą. Pozdrawiam