Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owulacja a ciaza

owulacja a ciaza

Polecane posty

Gość owulacja a ciaza

hej, chcialam zapytac 1. czy w czasie ciazy wystepuje sluz owulacyjny? (tj. ciagnacy sie. ) 2. czy w czasie ciazy wystepeuja normalne, 5-dniowe miesiaczki?

1. Nie, bo w czasie ciąży nie ma już owulacji, więc i charakterystycznego śluzu. 2. Nie, bo w czasie ciąży nie ma miesiączki. Czasem się zdarzają się, ale bardzo rzadko.

Gość owulacja a ciaza
dlaczego nie ma owulacji?

Aż głupio odpowiadać na takie pytania :O Ale przyjmę, że jesteś jeszcze dzieckiem i po prostu nie wiesz, więc pytasz. Mówiąc najogólniej : nie ma owulacji, bo w ciąży, organizm produkuje te hormony, które mają utrzymać ciążę, a nie takie, który przygotowują do zajścia w ciążę, bo ciąża już jest.

Gość owulacja a ciaza
przepraszam, ze tak pytam, po prostu sie boje ;( Mam 18 lat, ostatnie dwa miesiace mialam miesiaczke 5-dniową, ale troszke mniej obfita niz zwykle, przez jakies 2-3 tyg mialam mdlosci po jedzeniu, ostatnio ok 16. mialam sluz, jak owulacyjny, gdyz byl ciagnacy sie itp i boje sie ze moge byc w ciazy. Dzis minelo 31 dni od ostatniej miesiaczki, a kolejna sie nie pojawiła. Jestem dziewicą, ale uprawialm peeteing i sie boje, ze moze przez to .

Gość owulacja a ciaza
a jeszcze dodam, ze od kilku dni duzo czesniej oddaje mocz.

To pewnie wszystko ze stresu. W ciąży z całą pewnością nie jesteś! Jesteś jeszcze bardzo młoda i w Twoim organizmie wszystko się jeszcze reguluje, stąd te wahania w długości cykli. Mi w Twoim wieku zdarzały się kilkumiesięczne przerwy między okresami. Żeby się uspokoić możesz kupić test ciążowy, ale wg mnie to nie potrzebne. ... i może wstrzymaj się z bardziej zaawansowanymi pieszczotami dopóki nie nauczysz się bardziej swojego organizmu. Po co tak się potem stresować? Życie Ci nie ucieknie, na wszystko przyjdzie odpowiednia pora.

Gość owulacja a ciaza
tak, masz rację. dziekuje bardzo za pocieszenie ;) mam nadzieje, ze niedlugo dostane okres:)